Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 13, 2010 6:35 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

przydałby się DT...
Karmiciele już całkiem wypuszczają Olafa, tyle chociaż że podobno siedzi na tarasie albo w ogrodzie,rzadko zapuszcza się na inne posesje. Wciąż ma powygryzane te placki na plecach, ale nie mogę ich obejrzeć bo na mój widok czmycha.
Fajnie jakby ktoś chciał zabrać Olafka na tymczas, ale to marzenia ściętej głowy....
możnaby się przekonać jak on będzie się czuł bez możliwości wychodzenia. Możnaby podreperować jego futro, złapać jeszcze raz siki do badania, bo nie wiem czy karmicielka da rady.

Wczoraj wieczorem złapała się jedna z dwóch nowych kotek, karmicielka mówi że kicia jest w ciąży. Oczywiście złapala się o 21 jak już zamykają lecznicę. Karmicielka cała w nerwach że kotka rzuca się w klatce, że do rana to za długo, że ona ją wypuści :| Szybki telefon do lecznicy czy ktoś może poczekać z pół godziny, że karmiciele dowiązą kotkę. Oczywiście karmicielka zaczeła się zastanawiać czy zdążą, czy nie za późno....więc cóż zrobić....kiedyś przez te koty dostanę mandat za nadmierną prędkość i przejeżdzanie na pomarańczowym :twisted:
:|
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Wto lip 13, 2010 6:57 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Berni przykro mi, że to wszystko na Ciebie spada :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto lip 13, 2010 7:36 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

No to ładnie...pirat drogowy :twisted:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro lip 14, 2010 6:46 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

:ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lip 15, 2010 6:53 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Kotka już po zabiegu. Byla w zaawanasowanej ciąży. I jest bardzo młodziutka, to chyba jej pierwsza rujka i pierwsza ciąża od razu :(

Do karmicieli przychodzi też trikolorka, na oko młodziutka, być może siostra tej czarnobiałej co już jest po zabiegu. Muszę odwieźć karmicielom klatkę, może sie uda ją złapać.
Szkoda tylko że sterylki z miasta skonczyły się w lecznicy ktora przechowuje kotki po zabiegu licząc za to naprawde niewiele.
W innej trzeba płacić za przechowanie między 15-20 zł za dobę, co za tydzień pobytu generuje koszt 105-140 zł...więc niby sterylka za darmo a koszty spore :( :|

berni

Post » Czw lip 15, 2010 7:45 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

berni pisze:....Szkoda tylko że sterylki z miasta skonczyły się w lecznicy ktora przechowuje kotki po zabiegu licząc za to naprawde niewiele.
W innej trzeba płacić za przechowanie między 15-20 zł za dobę, co za tydzień pobytu generuje koszt 105-140 zł...więc niby sterylka za darmo a koszty spore :( :|

Upss... :roll: :|

mahob

Post » Czw lip 15, 2010 14:43 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

Może jednak Olaf widzi. Taka chwilowa utrata wzroku spowodowana skrajnym wycieńczeniem organizmu, z tego co się orientuję, jest możliwa. A kot bez wątpienia wygląda coraz lepiej.

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Pon lip 19, 2010 10:30 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw lip 22, 2010 7:26 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

dzis odbieram czarnobiałą koteczkę i wraca na wieś.
Mam nadzieję że darczyńcy Olafkowi nie będą źli jeśli z kasy uzbieranej na niego opłacę pobyt tej kotki w lecznicy. Niestety w całości zabieg nie będzie finansowany z UM, bo fundusze w tej lecznicy już się skończyły i muszę dopłacić różnicę.

Olaf i Jasio za tydzien przyjadą do mnie na wakacje. Do karmicielki przyjeżdza rodzina i karmicielka się boi że kocury sobie pójdą, szczególnie Olaf. Nie wiem jak to będzie, jestem z lekka przerażona, będę miała znów 15 kotów, fizycznie nie dam rady tego ogarnać. Nie mówiąc o czasie-nawet nie mam chwilki żeby koty ogłaszać, a bez ogłoszeń to domki napewno się nie znajdą :( Czy Olaf nie zacznie znaczyc w miejscu gdzie jest tak dużo kotow, boję się że moje stadko znów się rozreguluje, miejsca już za bardzo nie mam, żeby odizolować kolejne koty. Co robić :( :( Poza tym oni z Jasiem podobno za sobą nie przepadają, więc obawiam się walk jak będą zamknięci w jednym pokoju :(

berni

Post » Czw lip 22, 2010 7:27 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

ptaszydło pisze:Może jednak Olaf widzi. Taka chwilowa utrata wzroku spowodowana skrajnym wycieńczeniem organizmu, z tego co się orientuję, jest możliwa. A kot bez wątpienia wygląda coraz lepiej.

Ala kiedyś znalazła na śmietniku niewidomego szczeniaka.
Po jakimś czasie szczeniak zaczął widzieć, teraz jest zupełnie zdrowym psem.
Dobra karma i witaminy zrobiły swoje...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lip 22, 2010 7:32 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

berni pisze:......-nawet nie mam chwilki żeby koty ogłaszać, a bez ogłoszeń to domki napewno się nie znajdą :( .......

Berni... :| Co do ogłoszeń, to wiesz co chę napisać... :wink:

mahob

Post » Pt lip 23, 2010 7:52 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

mahob pisze:
berni pisze:......-nawet nie mam chwilki żeby koty ogłaszać, a bez ogłoszeń to domki napewno się nie znajdą :( .......

Berni... :| Co do ogłoszeń, to wiesz co chę napisać... :wink:

dziekuję Mahob :1luvu:

dziś do karmicieli wraca kotka po kastracji aborcyjnej. Wczoraj miałam ją odwieść, ale normalnie sił nie mialam żeby znów gdzieś jechać. Karmiciele powiedzieli że sami dziś rano po nią zajadą :D :ok: Druga koteczka, trikolorka, przychodzi bardzo nieregularnie a też trzeba ją wysterylizować.
Jeszcze tam jest ten biedny Łaciak i taki Alik do kastracji.

berni

Post » Pt lip 23, 2010 8:24 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

A ile tych kotów oni tam mają pod opieką?
Może pisałas już, tylko nie pamiętam... :oops:

mahob

Post » Pt lip 23, 2010 8:40 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

sama sie juz troszke gubię...
Karmicielka ma swoją trójkę: dwie kotki: Misię i....(nie pamietam) i kocurka Makrusia.
Kolejna grupa to koty które nie są ich, ale mieszkają u nich normalnie w domu: to teraz Olaf, Jasio i Kreska.
Przychodzące regularnie i to od lat to Alik i Łaciak, był jeszcze niedawno Łapek i Łatek, ale obaj zniknęli jakoś na wiosnę...raczej nie żyją, bo to byli mieszkańcy posesji karmicieli od kilku lat :(
W zimę był jeszcze Rudzik, który pojawia się, ale bardzo nieregularnie..może ktoś dał mu dom?
Do tego dzika czarna kotka- od której moja znajomość z tymi kotami i karmicielami się zaczeła- też nieregularnie się pojawia.
I gdzieś od miesiąca te dwie nowe kotki: białoczarna (już po kastracji) i trikolorka.
Do tego takie koty które pojawiają się sporadycznie wręcz i karmicielka tylko mi wspomina że dziś był jeszcze taki i taki, ale nie bywają regularnie w tej stołówce.

No i był Bystrzak i Maciek, ale oni już grzeją tyłeczki we własnych domkach :mrgreen:

berni

Post » Pt lip 23, 2010 9:22 Re: Olaf-nagle stracił wzrok, ogólnie rozpacz,wrak kota..pomocy!

To jest ich tam trochę faktycznie...
Najważniejsze te kotki :ok:

mahob

[poprzednia][następna]