[Białystok8]Prosimy o głosy w KRAKVEVECIE - 99 kociaków :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 22:40 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Sporo osób oddało głos na zwierzaki z TOZ. Ale jak widzę - nikt nie zgłosił TOZu w ankiecie Krakvetowej, wątek jest tylko na wewnętrznej dogo (pisze o tym również Vil na wątku Krakwetu). Chyba warto to zmienić?

Od piątku są u mnie dwa maleństwa. No, może nie takie maleństwa, całkiem adopcyjne - jak mawia Aga - cukiereczki. Bolek z biało-czarnym futerkiem, leciutko przedłużanym, i Lolek z biało-szarym futerkiem, te 'szare' jest w takie drobniuteńkie prążki.
Jak się dowiedziałam - w lesie znaleziono 3 kociaki. Dotarły do mnie dwa, więc martwiłam się, że może jakaś biedna mała Tola została tam sama. Ale okazało się, że pani zbierająca jagody przygarnęła tę trzecią sztukę. Więc uff... chociaż, cytując Agatę: "nie ma to jak przemyślana adopcja". Ale w tym momencie najbardziej cieszyłam się z wiadomości, że trzeci koteczek nie został sam, bo gryzło mnie to jak nie wiem. Tylko jak przeszukać las w Sochoniach? :roll:

Żabka z serii Biedronek:
w końcu dziś udało się zrobić badania krwi! Maleństwo przybiera na wadze z tygodnia na tydzień - ok. 0,2/tyg, ale nie rośnie... Brzuszek się zaokrągla, fakt, ale na wysokość i długość to ciągle ta sama mała Żabka. Z badań wyszło że anemia, ma za mało czerwonych krwinek... Część leków więc zostaje, kicia nadal jeszcze nie do adopcji. Chociaż jej zachowanie - znacząco się zmienia z tygodnia na tydzień.
Czarnulka - dziękuję serdecznie za pomoc, za codzienne robienie zastrzyków, opiekę, dojazdy, i wszystko inne... Obrazek

Ivonetta - dzięki serdeczne za zdjęcia Marmurka. Cudownie zobaczyć tak zrelaksowanego kicia, o którego tak się bałyśmy - jak sobie poradzi. Głaski dla Marmurka cieplutkie :).
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Wto lip 13, 2010 6:55 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Kassja - respekt 8)
marzena68 - pozostaje CI chyba jednyne klateczka w piwnicy. Jeszcze się nie wygrzebaliśmy z kociaków Ostrowskiej - nadal są dzikie jak dzicz a wiadomo, że panie doktor są tam w pracy i nie do końca mają czas żeby je tresować. Małgorzata J je wspiera, ale wiadomo... Chyba że chciałabyś wysłać je do J.D (a J.D) zgodziłaby się je przyjąć. Miałyby tam fajne warunki, tylko nie wiem jak to logistycznie rozwiązać, to jednak kawał drogi...
Ostatnio edytowano Wto lip 13, 2010 7:43 przez aga&2, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto lip 13, 2010 7:07 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Kotki PIASTUSIE Malwinka, Balbinka, Bella i Punkcik vel Pieprzyk - są bardzo wesołe; ucywilizowane prawie absolutnie.
Są bardzo piękne, wręcz śliczne.
Pani Ela odwiedza je...

Kasiu, ponawiam zaproszenie, aby odwiedzić i to koniecznie dziś - przecież to TY z Bogusią złowiłyście je i dostarczyłyście dzikusków do Kiciusiowa.

Zibi i Lesio Czarny bardzo szybko rosną: wydłużona sylwetka i długie nogi, no i sierść lśniąca. Są zabawni i bardzo pragną mieć DOMEK PRAWDZIWY!!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto lip 13, 2010 11:46 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

J.D. zaoferowała tymczas dla kociąt z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=112401&p=6191150#p6191150
Swoją drogą, J.D. - jesteś wspaniałym domem tymczasowym. :ok:

Czy może ktoś z Białegostoku nie będzie w najbliższym czasie jechał z Warszawy? Czy mógłby pomóc z transportem?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lip 13, 2010 14:45 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Agneska pisze:J.D. zaoferowała tymczas dla kociąt z tego wątku:

Czy może ktoś z Białegostoku nie będzie w najbliższym czasie jechał z Warszawy? Czy mógłby pomóc z transportem?

W sobotę będę w Warszawie to mogłabym zabrać kotki. Z Białegostoku musiałby ktoś je odebrać.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Wto lip 13, 2010 14:53 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

J.D. napisała, że z Białegostoku może odebrać. :D

Monia3a, dzięki serdeczne! :1luvu:
Zaraz wpiszę na tamtym wątku.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto lip 13, 2010 18:11 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

kassja pisze:Trzymajcie kciuki, żeby mała tri weszła dziś do klatki :ok: Mam nadzieję, że już więcej kociaków nie będzie. 5 sztuk, to już dosyć.

Chyba mocno trzymałyście kciuki, bo dziś bardzo (!) rano udało się złapać małą tri. Ale nie na jedzonko, tylko podstępem :mrgreen: A tak swoją drogą, to chyba niemożliwe, żeby kociak nie jadł od 3 dni i był niegłodny :catmilk: W każdym razie akcja "piwnica" zakończona sukcesem.

Janiu, dziękuję za zaproszenie, ale w tym tygodniu nie uda mi się Was odwiedzić (za dużo mam na głowie), po niedzieli bardzo chętnie :D
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto lip 13, 2010 20:22 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Przepraszam dziewczyny za wkręta na wątek,ale potrzebuję Waszej pomocy.
J.D. zaoferowała DT dla naszych 5 kociaków z wątku viewtopic.php?f=1&t=112401

POTRZEBNY KONTROLER DT U J.D. W SOKÓŁCE KOŁO BIAŁEGOSTOKU

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Wto lip 13, 2010 20:42 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Co znaczy kontroler ??

monia3a

Post » Wto lip 13, 2010 20:59 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

monia3a pisze:Co znaczy kontroler ??

Chodzi o osobę która pojedzie i skontroluje warunki oferowane przez DT

Agnes128

Post » Wto lip 13, 2010 21:19 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Agnes128 pisze:Przepraszam dziewczyny za wkręta na wątek,ale potrzebuję Waszej pomocy.

Hm...
Na tamtym wątku J.D. opisała i warunki i możliwości. Nie wiem jakie rekomendacje są potrzebne, zwłaszcza przy tak przepełnionych DT, ale pytanie wielkimi literami wygląda jakby miała naprawdę złe intencje.
Musimy sobie ufać, wierzyć w dobre chęci...
J.D. - dzięki za chęć niesienia pomocy, trzymam kciuki :ok:.
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Wto lip 13, 2010 21:49 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Szałwia pisze:

Agnes128 pisze:Przepraszam dziewczyny za wkręta na wątek,ale potrzebuję Waszej pomocy.

Hm...
Na tamtym wątku J.D. opisała i warunki i możliwości. Nie wiem jakie rekomendacje są potrzebne, zwłaszcza przy tak przepełnionych DT, ale pytanie wielkimi literami wygląda jakby miała naprawdę złe intencje.

Powiem tylko tyle,że po za opisem warunków i możliwości ktoś musi to jeszcze potwierdzić.Ja nie napisałam nigdzie,że J.D. oferuje złe warunki,czy,że sama jest"zła",tylko poprosiłam o kontrolę DT ponieważ nie znamy J.D.,jest osoba nową na Miau.Nikt nie powiedział,że J.D. ma złe intencje,ale ja nauczona prze życie wolę sprawdzić gdzie oddaję koty.Jeżeli nie mogę tego zrobić osobiście to proszę o pomoc innych.Nie jestem pierwszą osobą proszącą o kontrolę DT,czy DS. :)
W takim układzie Szałwia jak zgłasza się jakiś DS ,czy DT(który mówi,że ma super warunki itd ),to po co przeprowadzać tam wizytę kontrolną? Zaufaj i oddaj kota w "ciemno"....Ja wolę sprawdzić....nikomu krzywdy tym nie robię,a nawet może to pomóc,bo następne osoby oddające kota do tego,czy innego DT,DS ,nie będą już musiały kontrolować domku....
A pytanie wielkimi literami,aby było widoczne,bo czas nagli....

Agnes128

Post » Śro lip 14, 2010 6:25 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

W Kiciusiowie wczoraj pojawił się nowicjusz Mikuś.
Chłopcy gimnazjaliści maluszka /zdaje się być mniejszy od Piastusiów/ znaleźli i, co się zdarza rzadko zbyt/ zajęli się kotkiem należycie:
odnaleźli Agatkę i zaalarmowali.
Myślę, że Agatka lepiej to zdarzenie zrelacjonuje.

I mam znowu siódemkę tymczasików.
Na razie robią podchody, aby bliżej się poznać.
Fajnie mieć taką wesołą /aż boję się cieszyć/ gromadkę.

Cóż, takie to nasze życie:
radości i smutki,
słońce i deszcz,
burza i spokój,
wojna i pokój....
Miłego dnia!
Ostatnio edytowano Śro lip 14, 2010 7:46 przez jania, łącznie edytowano 1 raz

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Śro lip 14, 2010 6:40 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Agnes128 pisze:
Szałwia pisze:

Hm...

Powiem tylko tyle,że po za opisem warunków i możliwości ktoś musi to jeszcze potwierdzić.Ja nie napisałam nigdzie,że J.D. oferuje złe warunki,czy,że sama jest"zła",tylko poprosiłam o kontrolę DT ponieważ nie znamy J.D.,jest osoba nową na Miau.Nikt nie powiedział,że J.D. ma złe intencje,ale ja nauczona prze życie wolę sprawdzić gdzie oddaję koty.Jeżeli nie mogę tego zrobić osobiście to proszę o pomoc innych.Nie jestem pierwszą osobą proszącą o kontrolę DT,czy DS. :)
W takim układzie Szałwia jak zgłasza się jakiś DS ,czy DT(który mówi,że ma super warunki itd ),to po co przeprowadzać tam wizytę kontrolną? Zaufaj i oddaj kota w "ciemno"....Ja wolę sprawdzić....nikomu krzywdy tym nie robię,a nawet może to pomóc,bo następne osoby oddające kota do tego,czy innego DT,DS ,nie będą już musiały kontrolować domku....
A pytanie wielkimi literami,aby było widoczne,bo czas nagli....

Obawiam się, że nie znajdziesz nikogo do sprawdzenia tego domku.
Nikt nie będzie gnał specjalnie tyle km aby sprawdzić DT
J.D tymczasowała naszego psiaka i nie zrobiła jemu krzywdy więc myślę, że można jej zaufać :)

monia3a

Post » Śro lip 14, 2010 8:08 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Rozumiem twoje obawy Agneska,bo wszyscy przecież kochamy i chcemy pomóc zwierzętom.Jednak taki zwłaszcza publiczny brak zaufania jest bardzo przykry. Oferujemy swoje domy, miłość, opiekę kotkom w potrzebie, nie dla pieniędzy ani chwały,ale z czystej chęci pomocy i wrażliwego serca.Uważam,że zasługujemy na więcej zaufania.

Vil46

Od: Nie kwi 20, 2008 16:27

[poprzednia][następna]