Legnica ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 19:26 Re: Legnica

Trochę info co u pozostałych:
-Sasza,źle się czuje z powodu upałów,nie wiem gdzie się podziewa jedzonko które pochłania,wciąż jest chudziutki,tylko brzuszek okrągły,wydaje mi się ze w ciagu ostatnich kilku dni nieco schudł.
-Bojkot,Kuba,Forest,jakby ich w domu nie było,wciąż leżą w chłodniejszych kątach,na nic sił im nie starcza,ale jedzą,piją i korzystają z kuwet
-Beza,nadal je nie wiele,znów oczko trzeba zakrapiać,coś się dziewczyna nie może zebrać w sobie,może też z powodu upałów?
-Maja,chętnie je mokrą,suchej mniej,wciąż oczka trzeba przemywać,wciąż wygląda jak szkieletorek i wciąż sierść nie odrasta,tracę nadzieję ze ona kiedykolwiek nabierze ciałka
-biała,jest tak niewydarzonym kotem ze aż trudno uwierzyć,świnki zupełnie ją nie zainteresowały,ale bardzo spodobało jej się leżenie na oparciu fotela,zaraz obok stoją klatki prośków,jak sobie tak dziewczę chwilkę poleży,to i się jej przyśnie,a wtedy opiera się jednym bokiem o klatki,długo nie trzeba czekać żeby świniaczki zainteresowały się tym czymś białym,włochatym co im w klatce wystaje,czyli jej sierścią,a jak się jej już tak całkiem zapomni i ogonek niechcąco przez pręty do środka wpadnie,to możecie sobie wyobrazić z jakim dzikim wrzaskiem się budzi,zastanawiam się po którym razie zapamięta ze leżenie przy klatkach nie jest dobrym pomysłem
-Bayer,jego nawet upały nie sa w stanie zmęczyć,z poczatku myslałam ze chce zapolować na swinki,cos tak za bardzo się przy nich kręcił.Okazało się jednak,że Bayer jest smakoszem sianka,kradnie im z klatek sianko,potem albo zjada,albo sie nim bawi,nie wiem tylko czy mu to sianko nie zaszkodzi,w kocim ABC chyba nie wzmanki o karmieniu kotów sianem? 8)
Legnica

Post » Pon lip 12, 2010 19:39 Re: Legnica

Bayer chce być ekonomiczny, jakie to praktyczne trawki na działce nakosisz posuszysz i sianko dla Bayerka jak znalazł :wink:
mój senior też mało ruchliwy, choć nie wydaje mi się żeby upał mu przeszkadzał, najwazniejsze że jest apetyt, a Saszka jeszcze się zaokrągli :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon lip 12, 2010 21:28 Re: Legnica

Wiesia, a co się zakrapla do oczka kociego? co do uszu przeszłam "szkolenie" i mam i oridermyl i płyn " na wacik tzw...,
a do przemywania Foxowych oczek mam też płyn na wacik z zoologicznego. Ale widzę od dwóch dni, że cosik jedno oko kociaste przymrużone i jest jakiś wysięk (niewielki ale ja widzę :( ) Martwię się, przemywam tym co mam, ale może coś poradzisz... Wet jak na złość urlopowany, ehhh. Jak się nie poprawi to pójdę do innego. Radź proszę matko chrzestna :1luvu:
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Wto lip 13, 2010 11:01 Re: Legnica

Chłodniej!
Dzisiaj jest w Legnicy ociupinkę chłodniej,przynajmniej słońce tak nie praży.Ide na działkę po zapas roślinek dla swiniaczków i rozprawię sie choć trochę z chwastami,które próbują zawładnąć moją działką :evil:
W akwarium,niestety mam kolejną stratę,nie wytrzymał kolcowy ślimaczek.Kostki lodu nie pomogły,wymiana wody,tylko chwilowo obniżała tem z 35 na 32.
Legnica

Post » Wto lip 13, 2010 11:34 Re: Legnica

Dobrze, że nie mam termometru ani w domu ani na zewnątrz.
Mniej wiem, jestem szczęśliwsza :twisted:

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Wto lip 13, 2010 16:43 Re: Legnica

:lol: dobry sposób
Legnica

Post » Wto lip 13, 2010 16:47 Re: Legnica

Sasza jest bardzo zmęczony,upały go tak wykończyły,dzisiaj czuje sie znacznie lepiej,tylko wciąż śpi,takim dosć mocnym snem.Nosek nie krwawi.
Beza znów,dzisiaj nalała pod drzwi,mam wrazenie ze wysokie temperatury ułatwiają jej namierzenie łazienki i jej kuwety.
Pozostałe tradycyjnie,no moze Bayerkowi ochłodzenie wyraźnie dobrze zrobiło,zwłąszcza na rozumek,odczepił sie dziś od siana :lol:
Legnica

Post » Wto lip 13, 2010 20:53 Re: Legnica

Trochę fotek Saszy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Wto lip 13, 2010 20:55 Re: Legnica

Gdyby ktoś miał ochotę na jeszcze,to proszę :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Wto lip 13, 2010 21:00 Re: Legnica

Witam witam i oczy cieszę :) Tutaj koteczka fotki :) Jaki już odważny
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Wto lip 13, 2010 21:07 Re: Legnica

:D witam serdecznie.
Ostatnie fotki sa wczorajsze,widać na nosku trochę krwi,łaził sobie po pokoju,bo pomyślałam ze sam znajdzie najwłaściwsze miejsce do przeczekania upału.
Legnica

Post » Wto lip 13, 2010 21:39 Re: Legnica

Ale radocha te zdjęcia ... Sasza coraz przystojniejszy i prawie nie przypomina samego siebie z dnia znalezienia.
Bardzo się cieszę :D

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto lip 13, 2010 21:45 Re: Legnica

Tylko taki chudzieńki jeszcze,co?Pasuje do Maji,dwa wieszaczki :wink:

Zapraszam na nowy bazarek-witrażyki:
viewtopic.php?f=20&t=114256
Legnica

Post » Wto lip 13, 2010 21:56 Re: Legnica

Jaki wpatrzony. Ach te Saszy oczka :1luvu:

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

Post » Wto lip 13, 2010 22:01 Re: Legnica

On jest chudziutki i wysoki - pewnie taka jego uroda i tak mu całkiem całkiem ... :mrgreen:
A jak zobaczyłam Maję to myślałam, że się częściowo "zapadła" za półkę ... straszna chudzina jakby jej w 3/4 brakowało ;)

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

[poprzednia][następna]