Moderator: Estraven
Bisou&Bijou pisze:
Ellen,
moglabys podac ceny produktów RC jakie kupujesz. chcialabym rzeczywiscie porownac ceny.
Wydaje mi sie ze mam podstawy zeby sie z toba nie zgodzic
Właśnie porobiłam wyliczenia:
Moje dwa koty jedza okolo 300 gr mięsa dziennie. Liczac ze miesiąc ma 31 dni wychodzi ze moje kitki wciagaja 9300gr miesa. Czy to puszki KitKat, czy podroby, czy kurczak, czy wołowina gulaszowa to okolo 6 PLN za kg
czyli miesiecznie wydaje okolo 56 PLN na mieso. Do tego dwa razy w miesiacu suche 400g za 4 pln czyli 8 PLN, do tego okolo 10 serków grani w miesiacu po jakies 90 gr czyli 10 pln
Razem
56 PLN mieso
8 PLN suche
10 PLN serki grani
razem 74 PLN miesiecznie za wyzywienie 2 kotek. Jesli do tych kosztow dodam półtora worka pigwy jako zwirek czyli jakies 11PLN to wyjdzie mi sredni miesieczny koszt dwoch kotow
pozdrawiam
b&b
W karmach na pewno sa tzw. wzmacniacze smaku, ktore wlasnie powoduja ze kot ciagle jest glodny... Taki wzmacniacz smaku mozna latwo ukryc w spisie skladnikow. Wystarczy zeby go bylo ulamek procenta a mozna go wpisac np jako "pierwiastki sladowe" albo "substancje mineralne"Kid pisze:(...)Kupowałam kociszczom Purinę Cat Chow, Gourmety i mięsko (rzadko, bo Salek nie przepada), a koty były wciąż głodne. Poprostu ta karma ma za mało składników odżywczych. (...)

Sethrea pisze:[...]fakt, że koty 'forumowe', nie jedzace Whiskas i KK też chorują, nie jest żadnym argumentem!

oraz
, a na dokładkę 
Użytkownicy przeglądający ten dział: kota_brytyjka i 78 gości