Tytek WiecznyGilarz ŻYCIE TOCZY SIĘ DALEJ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 11, 2010 18:15 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

http://www.vintage.art.pl/audio-wideo/v ... mutny.html
słucham sobie słucham i myślę jaki sens ma życie które kończy się w połowie drogi :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie lip 11, 2010 19:35 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

A jaki ma sens Dorotko, kiedy kończy się wtedy, kiedy dopiero powinno się zaczynać...? 26 lat, skończone jedne studia i drugie zaczęte, diabelna inteligencja i urok osobisty, wielka prawdziwa miłość - nie najgłupsza i podobno nie najbrzydsza :mrgreen: , własne mieszkanie, sto pomysłów na szczęśliwe piękne życie... Jeden k****ski przypadek, który zniszczył to wszystko - zabił - i mnie też zabił, bo ja od wtedy też żyć już tak naprawdę nie umiem...

Dla zainteresowanych podaję przybliżony skład mojej wczorajszej sałatki. Przybliżony, ponieważ mama twierdzi, że sama już nie wie, co do niej włożyła, robiła ją zbyt zamroczona upałem :roll: Połowę składników faktycznie zapomniała i przytaknęła dopiero kiedy je wymieniłam :roll: Proporcje jakie kto lubi.

- ser żółty łagodny (tu był podobno jakiś ementaler z Biedronki)
- ananas z puszki pokrojony w drobne kawałki (taki w plastrach, nie w gotowych kawałeczkach, bo one są za duże)
- jajka na twardo (na taką ilość sałatki jak wczoraj - 3)
- ogórki świeże
- ogórki małosolne do smaku (mniej niż tych świeżych)
- por
- kukurydza z puszki
- zielony groszek z puszki
- majonez JogoMajo Winiar (zwykły pewnie też może być, to ja zażyczyłam sobie JogoMajo, bo ma o ponad połowę mniej kalorii)
- ziółka (najlepsze świeże, rodzice akurat mają je wszystkie w ogrodzie - jak ktoś nie ma, to trudno): bazylia, melisa, mięta
- sól, cukier i pieprz do smaku

Podejrzewam, że w razie braku jednego czy dwóch ze wszystkich tych składników też wyjdzie dobra :wink: Niedługo chyba zrobię sobie taką samą. No chyba że znów poproszę mamusię, wymawiając się brakiem osobistych ziółek :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie lip 11, 2010 20:21 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

czyli nic nie ma sensu .

a sałatka super co prawda brakowało głównego składnika cz\yli sierści ale tez była dobra :spin2: ,mamusi wielkie ukłony i też bym jeszcze chciała .
Obrazek

dorcia44

Post » Nie lip 11, 2010 20:38 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

Wielbłądku, miło było poznać w realu..i Morelę i jej Tż-a :D

Powtórka za tydzień? Dorci kiełbaski sporo zostało :twisted: coś się dokupi :lol:

Wielbłądzio pisze:
Dla zainteresowanych podaję przybliżony skład mojej wczorajszej sałatki. Przybliżony, ponieważ mama twierdzi, że sama już nie wie, co do niej włożyła, robiła ją zbyt zamroczona upałem :roll: Połowę składników faktycznie zapomniała i przytaknęła dopiero kiedy je wymieniłam :roll: Proporcje jakie kto lubi.

- ser żółty łagodny (tu był podobno jakiś ementaler z Biedronki)
- ananas z puszki pokrojony w drobne kawałki (taki w plastrach, nie w gotowych kawałeczkach, bo one są za duże)
- jajka na twardo (na taką ilość sałatki jak wczoraj - 3)
- ogórki świeże
- ogórki małosolne do smaku (mniej niż tych świeżych)
- por
- kukurydza z puszki
- zielony groszek z puszki
- majonez JogoMajo Winiar (zwykły pewnie też może być, to ja zażyczyłam sobie JogoMajo, bo ma o ponad połowę mniej kalorii)
- ziółka (najlepsze świeże, rodzice akurat mają je wszystkie w ogrodzie - jak ktoś nie ma, to trudno): bazylia, melisa, mięta
- sól, cukier i pieprz do smaku

Podejrzewam, że w razie braku jednego czy dwóch ze wszystkich tych składników też wyjdzie dobra :wink: Niedługo chyba zrobię sobie taką samą. No chyba że znów poproszę mamusię, wymawiając się brakiem osobistych ziółek :mrgreen:

Sałatka super, wszystko zanotowałam, gorzej będzie ze świeżymi ziołami, trzeba mi będzie posadzić w doniczkach.
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Nie lip 11, 2010 20:42 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

Mam takie zdjęcia - słabe, bo z komórki i robione z fleszem, gdy już było ciemno:
Obrazek Obrazek

Bardzo dziękuję za cudowny pobyt (jak zwykle u Dorci) i fajnie spędzony czas!!!

Sherina - nie wiedziałam, że będziemy "jak zwykle".... :ok: :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lip 11, 2010 23:07 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

ratunku, jaki potworny upał :roll: :| ja odpadam :( a i noga mi bardziej dokucza jak jest ciepło
ta kiełbaska i kaszana to za tydzien będzie kicha, zamrozić jak coś tylko
my za tydzien nie mozemy niestety, za dwa tygodnie tak
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon lip 12, 2010 6:54 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

xandra pisze:ratunku, jaki potworny upał :roll: :| ja odpadam :( a i noga mi bardziej dokucza jak jest ciepło
ta kiełbaska i kaszana to za tydzien będzie kicha, zamrozić jak coś tylko
my za tydzien nie mozemy niestety, za dwa tygodnie tak

kiełbaska ma ważność do 28.07 :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pon lip 12, 2010 7:51 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

a Dorcia ma zapsuta lodowkę :evil:
wczoraj podsłuchalam

nie bylam, a sie wtrącam 8)
:wink:

sasza925

Od: Pon maja 31, 2010 22:06

Post » Pon lip 12, 2010 12:10 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

Wielbłądziu, nie tylko Marcelibu ci prawi komplementy, Kamil powiedział, że jesteś bardzo ładna i masz ciekawy typ urody:P
A co do spotkania, to wygonię starych na działkę i pogrillujemy w ogródku, ale to raczej za dwa tygodnie dopiero będzie możliwe.
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Pon lip 12, 2010 15:25 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

:oops: :oops: :oops:
Dzięki Morelko.

Jak mi tak wszystkie słodzicie, to chyba wreszcie pójdę w świat męża szukać :mrgreen:
Ciekawe tylko, kto by mnie zechciał z dziewiątką nieślubnych ogoniastych dzieci (w tym jeden olewacz i jeden imbecyl, o mankamentach reszty na wszelki wypadek już milcząc :roll: )
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lip 12, 2010 21:27 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

witam wieczorową porą ,wpadłam na chwilke pochwalić się ze pierwszy dzień dodatkowej pracy już za mną ...jestem chodzący zwłok .
Wstałam o świtku ,obrobiłam towarzycho i pojechałam do pracy ,wróciłam na 12 ,obrobiłam towarzycho i poleciałam do weta ,wróciłam i poleciałam do pracy :roll: teraz tylko nakarmić ,napoić ,podać leki ,sprzątnąć kuwety i może po północy trafię do łóżka :lol:

czy dam radę z dwoma pracami ??? :oops:

upał jest nie do zniesienia.

buziaki kochani .
Obrazek

dorcia44

Post » Pon lip 12, 2010 21:35 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

upał straszliwy, to fakt :( wachlarz, albo wiatraczek jakiś pozostaje żeby się ratować, względnie chłodne mieszkanie, u mnie niestety żadnej z tych rzeczy :|
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Wto lip 13, 2010 7:05 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

dorcia44 pisze: czy dam radę z dwoma pracami ??? :oops:

Na pewno dasz, tym bardziej, że jeżeli to się przełoży na koniec miesiąca konkretnie na portfel to masz dobrą motywację :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto lip 13, 2010 7:13 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

Dorciu, wiem, że będzie Ci ciężko, ale zobacz jaka jesteś obrotna. Masz dwie prace!
Grześ byłby z Ciebie dumny :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lip 13, 2010 8:51 Re: Tytek WiecznyGilarz MARGOLCIA [']

co z tą lodowka? moze cos najtanszego wziac na raty? teraz jest wybor
czy do naprawy?
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

[poprzednia][następna]