DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 11, 2010 21:59 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Jeszcze dobrze się lato nie zaczęło a Ty już myślisz o zimie :mrgreen: .............

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lip 11, 2010 22:13 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Wielbłądzio pisze:Genowefa :( ...
Tak to właśnie jest z tymczasami i dlatego od czasu, kiedy doktor M. wygnał nas ze swojej lecznicy, nie mam odwagi brać sobie do domu niczego nieznajomego... Po prostu nie mam na to kasy, czasu i siły :(

Ale ja też przestałam brać tymczasy :roll: A jakbyś spotkała taką Bimbołę na parkingu pod sklepem to powiedziałbyś jej "Sorry, ja już nie biorę tymczasów. Szukaj dalej." :?:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie lip 11, 2010 22:16 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Pewnie nie :roll:
Tym bardziej, że jest czarna :oops:

Myślałam wyłącznie o tzw. planowanych tymczasach :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lip 12, 2010 15:36 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Pot leje się ze mnie strumieniami :roll: Miałam zamiar wysprzątać dziś mieszkanie, ale na razie skapitulowałam, może w nocy się uda... Chodzę nago jako i wczoraj :oops: Wiatrak od kilku dni chodzi prawie non-stop. Zwłoki pokładają się jak nieżywe...

Na jutro na 16.00 jestem zapisana do fryzjera. Bite trzy godziny na krześle, w tym przynajmniej z pół godziny pod wielką suszarą. Sama nie wiem, czy iść czy odwołać :roll: Specjalnie wymyśliłam sobie, żeby załatwić to wtedy kiedy mam urlop, ponieważ: a. po ośmiu godzinach w robocie jestem za bardzo zmęczona, żeby spędzać gdzieś poza domem kolejne trzy; b. Dranie (oraz zas**ne przez cały dzień kuwety) na mnie czekają. W środę i czwartek ma być jeszcze gorzej (podobno około 35 stopni :crying:), także przekładać nie ma co. Normalnie tylko wziąć i się zabić o kant własnej doopy :roll:
I jeszcze mnie jakieś gady w nocy pogryzły :twisted:

Wracam pod wiatrak.

PS. Sprawdziłam pogodę. W piątek ma być 36 stopni :strach: :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon lip 12, 2010 16:38 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

U nas też gorąc , panny zalegają w przedpokoju , wiatrak śmiga że hej :roll: ...........
Obrazek

bubor

Post » Pon lip 12, 2010 21:19 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Tak jak można się było spodziewać: nie posprzątałam nic a nic :oops:

W taki gorąc brakuje mi siły nie tylko na wszelki wysiłek fizyczny, ale i na umysłowy. Od kilku tygodni nie przeczytałam ani stroniczki książki :oops: :oops: :oops:

Chciałabym emigrować do Norwegii :roll:

Wielbłądzio

Post » Pon lip 12, 2010 21:21 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Na stałe czy tylko do czasu ustąpienia upałów ? :mrgreen:

bubor

Post » Pon lip 12, 2010 21:37 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Jeśli wpuściliby mnie z rodziną, to może być na stałe :twisted:

Pot spływa mi z sadła, a przecież przed chwilą wyszłam spod prysznica :crying:

Chyba daruję sobie jutro tego fryzjera...

Wielbłądzio

Post » Pon lip 12, 2010 21:58 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Nie poddawaj się tak łatwo 8) :wink:

bubor

Post » Pon lip 12, 2010 22:02 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Nienawidzę lata :roll: :(
W dodatku całe cielsko swędzi mnie jak wściekłe (albo od wody, albo od potu), drapię się do krwi...

Na razie znów wybieram się spać.

Wielbłądzio

Post » Wto lip 13, 2010 22:29 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Przespałam kolejny cały dzień. Z fryzjera doopa. Z zakupów też doopa. Ze sprzątania takoż, chociaż syf w mieszkaniu robi się coraz bardziej karygodny :oops:
Nie umiem funkcjonować w takim upale, kiedy człowiek dosłownie się topi :roll: Dobrze, że na ten tydzień wzięłam sobie urlop, ale co będzie dalej :roll: ... ?

Koty nie ożywiły się nawet po zmroku. Prawie nie jedzą, chłepczą tylko wodę.
Ja nażarłam się na pusto brzoskwiń i teraz boli mnie brzuch :roll:

Ludzie dobrej woli, weźcie i wytłumaczcie Księżniczce Ch. Ch., żeby chociaż teraz przestała się do mnie tulić we dnie i w nocy :roll: ...

Wielbłądzio

Post » Śro lip 14, 2010 8:19 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Ja za to niewyspana, jak zwykle :| I zazdroszczę Ci możliwości spania do woli :)

Nie złość się na Księżniczkę, że się tuli do Ciebie :) Gdyby tak moja Królewna chciała się do mnie tulić....

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lip 14, 2010 21:55 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

W ten upał totalnie nie myślę :roll:
Pojechałam dziś z ojcem na zakupy do Tesco. Nie zrobiłam żadnej listy. Przy każdej z półek stałam jak śnięta i ni cholery nie mogłam się zdecydować, co jest mi potrzebne a co nie. Efekt? Lodówka przeładowana do granic możliwości, powinnam zaprosić w gościnę ze trzech wygłodniałych robotników, zanim wszystko zdąży się zepsuć :roll:

Skóra, łącznie z twarzą, cała usiana potowymi krostkami :( Nie ma czym oddychać, duszę się :(
Jutro muszę posprzątać całe mieszkanie. Prawdę mówiąc, kompletnie sobie tego nie wyobrażam :roll: :(

Aha. I zlew w kuchni znów się zatkał :twisted:

Królewna i Bidzia tulą się do mnie w nocy jak wściekłe. Nie mam sumienia ich poprzeganiać, ale... :roll: ...

Wielbłądzio

Post » Śro lip 14, 2010 22:26 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

Może powinnaś brać wapno? Jeżeli krostki to reakcja alergiczna, to może pomoże :) (czuje, że rymuje...)

Wielbłądzio pisze:(...)Królewna i Bidzia tulą się do mnie w nocy jak wściekłe. Nie mam sumienia ich poprzeganiać, ale... :roll: ...
...ale grzeją :)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lip 14, 2010 22:38 Re: Co Dranie to Dranie. Gorąco nam w kupry, buuu...

No niby biorę wapno... tylko zazwyczaj zapominam :oops:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]