domino12 pisze:Może macie lepszego prezydenta ,lepsze fundacje
Czy prosiłeś w imieniu Pani Kasi o pomoc prezydenta miasta, fundacje, czy TOZ?
Wszyscy odmówili?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
domino12 pisze:Może macie lepszego prezydenta ,lepsze fundacje
domino12 pisze:violavi jest fundacja i toz tak ja piszesz ale na nich nie ma co liczyć
w toz mówią że mają przepełnienie kotów którymi się opiekują i ledwo starcza im na karmę dla tych kotów .
a ta fundacja to też pieniędzy nie ma utrzymuje się z datków ale powiem że pani Kasia była tam na liście na sterylizacje zapisana już rok temu i żadnej pomocy nie uzyskała
violavi pisze:U nas TOZ bez problemu kastruje, dostają kasę od miasta.
domino12 pisze:Dzisiaj otrzymałem wiadomość o pani Katarzyny Dulęby-osoby o wielkim sercu,dokarmiającej koty działkowe ,ogrodniczki i działkowiczki .Pani Katarzyna dokarmia 9 kotów działkowych .5 kotów-tych bardziej oswojonych mieszka w jej domku na działce natomiast 4 te bardziej dzikie przebywają także na działce ale w zbitej budce .Pani Kasia miała nie dawno wiele wydatków (remont domu,wydatki rodzinne(pomogła córce w zorganizowaniu jej ślubu) .Nie ma teraz za bardzo jak pomagać tym kotą a one potrzebują jej pomocy bo nikt nie dokarmia ich oprócz jej . Ja ze swojej strony już przekazałem 5 kg karmy .Byłem też na jej działce i koty widziałem -zdjęcie też zostało zrobione . Bardziej pomagać pani Kasi nie mogę bo sam ma na głowie psa i kota a na dodatek kredyt w banku .Więc żyć trzeba oszczędnie .Jeśli ktoś z miau mógłby zaoferować pomoc dla pani Kasi w postaci karmy lub przekazać dla niej jakiś datek to w jej imieniu już dziękuje . Bo ona warta jest pomocy .Bo takich działkowiczek które pomagają kota w Tarnowie jest mało .
domino12 pisze:3 koty dalej nie są wysterylizowane.Pani Kasia nie miała już pieniędzy by je wysterylizować. 6 jest wysterylizowane ale dla tych 3 zabrakło funduszy .
violavi pisze:Napisz skąd jesteś.
Może w okolicy działa jakaś fundacja albo TOZ i pomogą sfinansować sterylki.
EDIT: doczytałam, że Tarnów.
Działa tam fundacja http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/index.php
Jest też odział TOZu http://www.toztarnow.pl/
domino12 pisze:violavi jest fundacja i toz tak ja piszesz ale na nich nie ma co liczyć
w toz mówią że mają przepełnienie kotów którymi się opiekują i ledwo starcza im na karmę dla tych kotów .
a ta fundacja to też pieniędzy nie ma utrzymuje się z datków ale powiem że pani Kasia była tam na liście na sterylizacje zapisana już rok temu i żadnej pomocy nie uzyskała
Sama ze swoich oszczędności 6 wysterelizowała
ale naprawdę się dziwie ze rok i nie mają na sterylizację
u nas na fundacje i stowarzyszenia pro zwierzęce nie ma na co liczyć
violavi pisze:Rozumiem, podałam to co znalazłam.
U nas TOZ bez problemu kastruje, dostają kasę od miasta.
Odnośnie pomocy na karmę.
To można na forum w dziale "Koci bazarek" wystawić jakieś rzeczy na sprzedaż.
domino12 pisze:U nas tak nie ma...a szkoda
Może macie lepszego prezydenta ,lepsze fundacje
jeśli by się dało uzbierać 70 zł na jednego kotka
resztę bym mógł z panią Kasią dołożyć .
u nas sterylizacja 100zł
thor pisze:Nie znam osoby o nazwisku Katarzyna Dulęba i nigdy jej nie było na liscie karmicieli kotów ani na naszej liście ani z tego co mniemam na Tozu. Wyslałem pw do dominiko i nie ma odzewu. Więc trudno polemizować skoro nie ma zainteresowanego a ponadto kt.óry usunął swoje posty. We fragmentach nie ma żadnych konkretów jakie działki, kiedy sie kontaktował, dokładrnie kto i jak. Więc z tego wynika że nie ma jej na liscie ani naszej ani Tozu. Domino zniknał usunał posty więc chyba juz nie możemy pomóc. Wystarczyło wysłac pw i podac kontakt do w/w osoby.
alareipan pisze:Licznik poszedł w górę, bo posłałam pieniądze do Domino12
139. 50 pln - kotka z Tarnowa (Domino12/p. Kasia)
rabarbar pisze:A tu proszę wątek Kastracyjny;
viewtopic.php?f=1&t=108023&p=6184482#p6184482
wpis z 09. 07. 2010ralareipan pisze:Licznik poszedł w górę, bo posłałam pieniądze do Domino12
i następny; 139. kolejna pozycja na liście139. 50 pln - kotka z Tarnowa (Domino12/p. Kasia)
Ta kasa do kogoś trafiła - do kogaś, kogo nie ma, kogo żadna organizacja prozwierzęca z Tarnowa nie zna, kogoś kto usunął wszystkie swoje posty.
Ale wirtualnie można wszystko.
Mam nadzieję, że uda się tą sprawę jakoś wyjśnić.
MartynaP pisze:a dlaczego nagle zostaly skasowane
rabarbar pisze:. Pozwoliłam sobie zapytać w TOZ-ie o Panią Kasię Dulęba i oświadczono mi, że taka osoba nigdy się z nimi nie kontaktowała i nie prosiła o żadną pomoc.
Przedstawione przez Ciebie domino12 informacje odnośnie zachowania TOZ są nieprawdziwe.
Jeśli Pani Kasia istnieje w realu to Towarzystwo prosi o kontakt.
rabarbar pisze:Podlinkuję teraz ten wątek thorowi - prezesowi Funacji, może zechce zabrać głos.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Levika i 479 gości