Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 10, 2010 23:01 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze:
Birfanka pisze:Hmmm, dlaczego jak moje koty smigaly sobie pod sufitem po karniszach i wierzchach szaf i regalow, nigdy mi nie przyszlo do glowy, ze moga spasc? 8)

Bo nie masz lęku wysokości? :wink:
Mam :oops:
Tzn. wdrapanie sie gdzies nie jest problemem, ale zejscie :strach:
W domu na drabinki i antresole wspina sie TZ 8)
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Sob lip 10, 2010 23:11 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

A ja nie mam dużego drapaka :( I nie będę miała. Chyba, że będzie zrobiony wg mojego projektu.
Musiałby być dla prawie MCO (Wampir) i mieć zabezpieczenia przed spadnięciem w czasie snu - jakieś barierki czy coś.
Moja Dosieńka ma padaczkę i kiedyś spadła z krzesła podczas ataku. Nie będę ryzykować.
Bo to, że nie widzi, to nie problem - każde wejście i zejście doskonale zapamiętuje :)

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob lip 10, 2010 23:19 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

jaaana pisze:A ja nie mam dużego drapaka :( I nie będę miała. Chyba, że będzie zrobiony wg mojego projektu.
Musiałby być dla prawie MCO (Wampir) i mieć zabezpieczenia przed spadnięciem w czasie snu - jakieś barierki czy coś.
Moja Dosieńka ma padaczkę i kiedyś spadła z krzesła podczas ataku. Nie będę ryzykować.
Bo to, że nie widzi, to nie problem - każde wejście i zejście doskonale zapamiętuje :)

Moja koleżanka ma takiego kota (Dosieńka) i wiesz co? Zrobiła drapak podłogowy - duża powierzchnia (gdzieś 1,50 na 1 z hakiem, coś jak dywanik) cała do drapania, pod spodem płyta i do tego słupki, hamaczek i niskie półeczki na tych słupkach. Mówię Ci - cudo. Coś jak drapak "na płask".
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob lip 10, 2010 23:20 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Birfanka pisze:
zabers pisze:
Birfanka pisze:Hmmm, dlaczego jak moje koty smigaly sobie pod sufitem po karniszach i wierzchach szaf i regalow, nigdy mi nie przyszlo do glowy, ze moga spasc? 8)

Bo nie masz lęku wysokości? :wink:
Mam :oops:
Tzn. wdrapanie sie gdzies nie jest problemem, ale zejscie :strach:
W domu na drabinki i antresole wspina sie TZ 8)

No widzisz. A ja mam jeszcze... apokaliptyczne wizje (prawie słyszę głosy). :ryk:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Sob lip 10, 2010 23:32 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze:
jaaana pisze:A ja nie mam dużego drapaka :( I nie będę miała. Chyba, że będzie zrobiony wg mojego projektu.

Moja koleżanka ma takiego kota (Dosieńka) i wiesz co? Zrobiła drapak podłogowy - duża powierzchnia (gdzieś 1,50 na 1 z hakiem, coś jak dywanik) cała do drapania, pod spodem płyta i do tego słupki, hamaczek i niskie półeczki na tych słupkach. Mówię Ci - cudo. Coś jak drapak "na płask".

Takie coś mogłabym zrobić, jak Potomek się na dobre wyprowadzi :wink:
Do drapania mamy słupki i deseczki i kanapę :twisted:
Kanapę drapie nad ranem Ryży Wampir. Doszedł do słusznego wniosku, że nie obudzi mnie ani rozpaczliwym miaukiem, ani chodzeniem po mnie, ani waleniem łapą w pustą miskę i jeżdżeniem miską po całym pokoju. Natomiast drapanie kanapy powoduje, że wstanę, żeby go odgonić. A skoro już jestem na nogach, to na pewno dam jeść. To działa :twisted:

jaaana

Post » Sob lip 10, 2010 23:36 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze: No widzisz. A ja mam jeszcze... apokaliptyczne wizje (prawie słyszę głosy). :ryk:
Apokaliptyczne wizje jestem w stanie swietnie zrozumiec, bo moja wyobraznia produkuje je w ilosciach hurtowych :oops: (a i tak w tej dziedzinie wlasnej matce do piet nie dorastam 8) )
Tylko jakos te wizje nie dotyczyly spadajacych z wyzszych mebli kotow.... hmmmmm... moze lepiej nie bede sie nad tym aspektem zbyt zastanawiac :strach:
zreszta, teraz oprocz biblioteczki 1,80m, nigdzie sie nie wspinaja, a drapak ma jakis metr wysokosci, nigdy nie mialy wysokiego.
Obrazek

Birfanka

Post » Sob lip 10, 2010 23:37 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Kochany Wampir. :mrgreen: A jaki sprytny!

zabers

Post » Sob lip 10, 2010 23:42 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Birfanka pisze:...zreszta, teraz oprocz biblioteczki 1,80m, nigdzie sie nie wspinaja, a drapak ma jakis metr wysokosci, nigdy nie mialy wysokiego.

Nie bardzo miałam wybór - Gluś ten stary wywalał i w dodatku się na nim (jak już pisałam) nie mieścił. Miejsce jest jakie jest (półki własnej konstrukcji też nie wchodziły w grę - konstrukcja ściany), a jeszcze chciałam, żeby Glusik się usprawniał.

Dziewczyny - kończę dzień. Patrzę na krzyż i do tyłu.
do jutra i spokojnej nocy.

zabers

Post » Sob lip 10, 2010 23:44 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze:Kochany Wampir. :mrgreen: A jaki sprytny!

Beszczelna maupa (Ryży)
A apokaliptycznych wizji też mam mnóstwo na różne okazje.

Dobranoc Obrazek

jaaana

Post » Sob lip 10, 2010 23:53 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Nie nie, ja nie mam zastrzezen do wysokich drapakow! Wrecz przeciwnie, bardzo mi sie podobaja, ale nigdy nie dysponowalam stosownym miejscem...

Wampir rzeczywiscie cwany :ok: , jaaana, popelnilas blad pedagogiczny 8)

Tez zmykam, dobranoc! :kotek:
Obrazek

Birfanka

Post » Nie lip 11, 2010 0:00 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Moj ma z 1.50 i odradzono mi wyzszy-ze wzgledu na specyfike uzytkownikow :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lip 11, 2010 7:59 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Birfanka pisze:Nie nie, ja nie mam zastrzezen do wysokich drapakow! Wrecz przeciwnie, bardzo mi sie podobaja, ale nigdy nie dysponowalam stosownym miejscem...

A ja wręcz przeciwnie , miejsca mam w nadmiarze, gorzej z kasą. :lol:
Hej Zabersikowo!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie lip 11, 2010 8:06 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Kasa to osobny rozdzial, bo ich ceny faktycznie porazaja 8)
ale jak na starcie nie mialam miejsca, to sie nie rozgladalam za korzystniejszymi cenami (bo roznice sa spore).
Drugi drapak maja jeszcze nizszy, w formie pionowgo walca pustego w srodku i z poslankiem na gorze, przywiozlam im z wyjazdu do Wloch, bo tam sa prawie o polowe tansze 8O :piwa:
Jesli kiedys bede miec miejsce na duzy, to tez tam poszukam, albo w necie...

Bry niedzielne! :lol:
Obrazek

Birfanka

Post » Nie lip 11, 2010 9:23 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Cześć wszystkim. Tu zabers ugotowany. Nie, już dawno nie śpię. Upał wygonił mnie z łózka o 7 rano. Biedne pokemony ledwie dychaja (czego dowód poniżej - zdjęcia z ostatniej chwili).
Mimo upalstwa, podjęłam heroiczną próbę ogarnięcia chałupy ( w myśl zasady -"jak się zarżnąć, to z klasą") - odkurzyłam, przetarłam okna (te uślabrane łapkami) i zrobiłam "czystkę makulaturową".
Obrazek Obrazek
(dotyczy zdjęcia z Glusikiem. - dywan ma szerokość 120 cm, co daje niejaki pogląd co do jego rozmiarów)

Birfanka - czyje ceny porażają?

zabers

Post » Nie lip 11, 2010 9:49 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Ceny duzych drapakow-w odpowiedzi na stwierdzenie kalair :) :
kalair pisze: A ja wręcz przeciwnie , miejsca mam w nadmiarze, gorzej z kasą. :lol:
(...)

Juz nie mowie o takich :strach: http://www.contemporarypets.com/produit ... 3_251.html
ale z tych tanszych, porzadne duze to sie zaczynaja od 400€ w gore 8)

Zazdroszcze kurazu, ja sie zbieram do sprzatania i zebrac sie nie moge, tyle, ze pranie skonczylam i rozwiesilam :roll:

Glusik cudny kluch! :1luvu:

Edit: A patrzcie, jakie tu cuda :) :
http://www.ohmycat.fr/tag/arbre-a-chat/
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]