[Białystok8]Prosimy o głosy w KRAKVEVECIE - 99 kociaków :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 11, 2010 7:35 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Nie lip 11, 2010 7:54 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Ciekawe :)

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Nie lip 11, 2010 15:51 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

oostro 8O
Śmieszne ma te tylne nóżki :P Mogli kupić troszkę pluszu :P

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Nie lip 11, 2010 16:58 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Co za licho,że nie mogę zagłosować na psiaki w ankiecie lipcowej?
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Nie lip 11, 2010 17:01 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Przykro mi Janiu - aż się popłakałam........i dlatego tak bardzo boję się DT w moim mieszkaniu...a myślę cały czas serduszkiem, a nie głową.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Nie lip 11, 2010 20:23 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Kassja - jesteście Wielkie :1luvu: (choć Danusia przesłałam mi dziś nie dającego się zacytować smsa nt pcheł które pożerają ją żywcem) Aż boję się co będzie jak wrócę -znajdę ją obgryzioną do kości? 8) Udało się złapać ostatnie syfiątko? Czy jest tam jeszcze jedna kotka ??? 8O O kobita dzwoniłą do mnie we czwartek i upierała się, że jest tylko ta po sterylce + ta od pięciopaku w klatce u Danusi i złapana wczoraj...

Ewa Speichler - niestety, maluchy czasami chorują. Dlatego jeśli ktoś myśli o przyjęciu do domu kociaków to powinien zaszczepić własne fuuutra. Koniecznie. Wtedy są bezpieczne. JA też bardzo się bałam -Nokia jest kocim killerem, Słonik kotkiem a Szczoteczka - naprawdę zaflukanym zdychulcem. Ale zdarzyło mi się nawet mieć kociaki z pp (kiedyś taki biedaczek od Jani - Duduś) i inne chorowitki (np Pierożek) Ale tfu tfu nigdy się nie zaraziły....

J.D.- twoje maluchy Wąsik i Olo pojechały dziś razem do nowego domku. Vil 46 dzwoniła - rodzinka ponoć fajna, pozostaje mieć nadzieję, że się wszyscy ze sobą dogadają...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon lip 12, 2010 0:14 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

alutek87 pisze:
P.S można gdzieś w Białym kupić siatkę do zabezpieczenia okna czy muszę w necie szukać?
ja kupowałam w sklepie zoologicznym kameleon na ryskiej - taka przypominająca sieć rybacką z kołkami w zestawie za czterdzieści parę złotych
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Pon lip 12, 2010 0:30 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

no to super :ok: :dance: :dance2: :spin2: .ja wyadoptowałam dwa kociaki podrzucone w niedzielę 04.07 i poniedziałek 05.07 też super :ryk: :dance: :spin2: .została tylko jedna dziewczynka od "Dymki".Nie ma powodzenia bo jest "nieporęczna".-nie chce być noszona i przytulana.Woli szaleć za zabawkami.Cóż taki jej urok.Może znajdzie się ktoś kto to doceni bo jest prześmieszna i przefajna.

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon lip 12, 2010 12:19 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

aga&2 pisze: Udało się złapać ostatnie syfiątko? Czy jest tam jeszcze jedna kotka ??? 8O O kobita dzwoniłą do mnie we czwartek i upierała się, że jest tylko ta po sterylce + ta od pięciopaku w klatce u Danusi i złapana wczoraj...

Kotek tri więcej nie ma: jedna już wypuszczona, a dwie siedzą u Danusi w piwnicy: jedna z kociakami, druga bez.
Od tej drugiej Danusia niańczy 5 ślicznych kociąt: chłopaka rudzielca i 4 dziewczynki tricolorki. Tą najmniejszą Danusia karmi strzykawką, widok rozczulający. Zawinięte w ręcznik maleństwo obejmuje łapkami dużą strzykawkę z której wysysa pasztecik, albo popija mleczko. Aga, wiem że robiłaś małej foty, koniecznie trzeba wstawić, coś pięknego. Oczywiście dla osoby patrzącej z boku. Bo Danusia karmi maluchy kilka razy dziennie, to już mniej zabawne, a napewno czasochłonne. Z maluchami siedzi kocia mama. Super koteczka, ładna i mądra. Normalnie na czas karmienia kociaków dostaje "wychodne", żeby rozprostować kości i pozwiedzać piwnicę. Nie ma obaw, że ucieknie, bo administracja szczelnie zabiła wszystkie okienka. Ale jak mnie zobaczyła, to się z klatki nie ruszyła, pilnowała kociąt i cały czas nie spuszczała ze mnie oczu.
Dodam jeszcze, że w malutkiej piwniczce stoi druga klatka z kolejnymi kociakami, takimi ok 2 miesięcznymi :lol: które od piątku łowimy. Najpierw karmicielka powiedziała, że kotka nosi w pysku jednego kociaka. Potem pojawiać zaczęły się 3 kociaki. W piątek te 3 kociaki złapałyśmy: rudzielca, czarnulka i tri. Ale jeszcze coś miałczało, okazało się toto jest jeszcze jedną tri, ale nie dało się złapać. W sobotę rano złapałyśmy kocią mamę, ale kociak nie wyszedł z piwnicy. A właściciel tej piwnicy przyszedł, otworzył drzwi, wściekły, że u niego wylęgarnia kotów. Piwnica zagracona po sufit. Bez szans na znalezienie kotka. Upojny sobotni wieczór spędziłyśmy w piwnicy, ale bez rezultatu. Wczoraj, już nałogowo odwiedziłyśmy piwnicę i złapałyśmy kociaka, ale czarnulka, a tri siedzi dalej schowana. Daje znać, że jest i tyle. Na dzisiejszy wieczór ponownie jesteśmy umówione w zaprzyjaźnionej piwnicy. Już znam tam każdy kąt, a Danusia każdą pchłę :strach: Obserwowałyśmy również szczury, a szczury obserwowały nas. :lol:

Trzymajcie kciuki, żeby mała tri weszła dziś do klatki :ok: Mam nadzieję, że już więcej kociaków nie będzie. 5 sztuk, to już dosyć.

W okolicy bloku widziałam jeszcze kotkę biało-burą, ale karmicielka jej nie zna, do czasu gdy będą małe :mrgreen:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pon lip 12, 2010 12:27 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

monia3a pisze:
Wystartowaliśmy w tym miesiącu w ankiecie Krak vetu - nie damy rady sami utrzymac takiej gromady psów, wątek tu jakby ktoś miał konto na dogo to proszę o głosik

http://www.dogomania.pl/threads/188745- ... ta-lipcowa

Głos oddany
Obrazek

tove

Od: Pt mar 20, 2009 15:21

Post » Pon lip 12, 2010 13:10 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Właścicielce jednego z osiedlowych sklepów ktos podrzucił na posesję pięć kociaków.Kotki podobno bojace się-podchodzą ale złapać się nie dają,chudziutkie.Pani nie wie co ma zrobić,twierdzi,ze może przestanie dawac jeść to sobie gdzieś pójdą ,sąsiedzi je ganiają.Oswajać czy bardziej zająć sie kotkami nie ma czasu i miała chyba nadzieję,ze je wyłapię i zabiorę.Ja mogę je połapać tylko co z nimi zrobić jak nie ma miejsca?
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Pon lip 12, 2010 15:35 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

tove pisze:
monia3a pisze:
Wystartowaliśmy w tym miesiącu w ankiecie Krak vetu - nie damy rady sami utrzymac takiej gromady psów, wątek tu jakby ktoś miał konto na dogo to proszę o głosik

Głos oddany

Dziękuje za głosiki :) tym razem zapewne się nie uda ale spróbować było warto.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pon lip 12, 2010 18:51 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Nie wie co jest grane od soboty próbuję zagłosować na nasz T O Z , zarejestrowałam się według instrukcji w krakvecie dostałam maila zwrotnego.Weszłam w link z maila, a tu ciągle W TEJ SĄDZIE NIE MOŻESZ BRAĆ UDZIAŁU

Vil46

Od: Nie kwi 20, 2008 16:27

Post » Pon lip 12, 2010 20:20 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

monia3a napisał(a):

Głos oddany .
Obrazek

Denisek

Od: Pon lis 30, 2009 21:07

Post » Pon lip 12, 2010 20:33 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Też zagłosowałam :)
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

[poprzednia][następna]