Djuna, Zojka, Dżo i Broszka w domach. Niania i Krzywy u nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 09, 2010 21:59 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

Szczęśliwej podróży i cudownego życia w nowym domku Zoju :1luvu: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lip 09, 2010 23:40 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

kiche_wilczyca pisze:Szczęśliwej podróży i cudownego życia w nowym domku Zoju :1luvu: :ok: :ok:

Korciaczki - to i ja potrzymam kciuki za Wspaniałe Życie w Swoim Domku! Kochana koteńko - bądź szczęśliwa!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob lip 10, 2010 9:22 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

Zojka już pewnie w domu albo blisko domu :-) Szczęśliwego życia Zojeczko!!
Korciaczki kolejny kotek dzięki Wam pojechał do nowego DOMU.
Bardzo trzymam kciuki za Dju kocią indywidualistkę. To taka cudna kotka, że na pewno znajdzie też swój domek.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob lip 10, 2010 12:05 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

Hej wszystkim,

Dojechałyśmy z Zo do domu gdzieś ok 6 rano. Umęczone jak sto diabłów. W pociągu mimo obaw mała była spokojna. Ostatnie 20 min podróży przemiałczała i robiła wszystko, żeby się wydostać z transportera. Szelki sprawiły się genialnie, Zojka mogła połazić po współpasażerach w przedziale. Ludzi multum, na szczęście udało nam się po jakimś czasie zająć miejsce siedzące. W pociągu nie zaszczyciło nas ani siku, ani kupka. Większość drogi przespałyśmy obie, ale wiadomo co to za spanie.

W domu Zoja zaczęła swój obchód od kontroli zawartości misi. Stwierdziwszy, że obie są pełne poszła na salony. Zajrzała do każdego konta, wlazła niemal do każdej szafki (!). Ne lubi zostawać sama, jest wszędzie tam, gdzie akurat znajduje się więcej ludziów. Trochę pomiałkuje ale poza tym wydaje się odprężona. Podobają jej się wielkie okna na dole, gdzie może oglądać co dzieje się dookoła. Zrobiła też i siku i kupkę do kuwety.

Moja mama zachwycona. Gdyby mogła to nie odrywała by się od Zojki. Naprawdę mała jest IDEALNA! Moja młodsza siostra trzyma kota na dystans, hehehe. Powiedziała, że jest za duży. Obserwują się wzajemnie z odległości. Starsza natomiast podekscytowana jak podczas rozpakowywania prezentów na gwiazdkę. Wszyscy jesteśmy strasznie szczęśliwi, że Zoja do nas trafiła. Ona sama zdaje się być żywo zainteresowana nowym otoczeniem.

Po podróży z tego co mama mówiła to obie padłyśmy jak zabite. To teraz idziemy buszować po domu.

Pozdrawiamy i DZIĘKUJEMY za naszą Zojeczkę :1luvu:
Obrazek

Meruee

Od: Czw maja 20, 2010 18:34

Post » Sob lip 10, 2010 12:23 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

Świetnie ,że Zojcia już u Was , na pewno jest szczęśliwa :) :) :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Sob lip 10, 2010 13:35 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

najwazniejsze, zeby Zoja byla zadowolona z domku :) :ok: :1luvu: Buziaki dla slicznotki i mnoooooooostwo glaskow :)

Dju, a kiedy Twoj szczesliwy dzien, co, kotuniu kochana? :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob lip 10, 2010 16:17 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

A mam takie pytanie jaką karmę jadła Zo w domku? Bo nasza jej nie podchodzi, a ta mała porcyjka już się kończy, a czymś ją trzeba karmić ;)
Obrazek

Meruee

Od: Czw maja 20, 2010 18:34

Post » Sob lip 10, 2010 16:53 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

Serce moje się raduje ! Widze, genialnie przygotowałyście wszystko skoro tak długa podróż poszła jak z płatka :ok:
Meruee, dobra robota :1luvu: Gęba mi się cieszy :D Nie wiem co Korciaczki podawały Zo, ale teraz jest dobry moment na zmianę karmy. Polecam suchą TOTW (oryginalna nazwa jest dłuuuuga: Taste of ... Wild). Mojemu stadu smakuje, a ma naprawde dobre parametry techniczne, że się tak wyrażę. A z mokrego, to najlepsza jest ... wołowinka chyba :mrgreen:

Gajeczko [*], zawsze będziemy Ciebie pamiętali :(
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob lip 10, 2010 17:22 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

Już dopracowałysmy wszystko przez telefon.
Zoja dostawała u na RC, Purinę, puszki Animondy i swieże mięso (kurczak wołowina).
Ja myslę, że Zojka jest zmęczona długą podróżą, nowymi wrażeniemi i ta porcja, którą dostała od nas, po porstu jej wystarczyła narazie.

Meruue dziękujemy za wieści :1luvu:
Zoju bądź szczęśliwa w swoim domku i przynieś mu dużo radości :kotek:

A wczoraj zrobiłyśmy próbę szeleczkową z Djuną. I okazało się, że nawet, nawet - Djuna poruszała się w szelkach w miarę swobodnie, poleżała trochę na trawce, pospacerowała - w każdym bądź razie nic, a nic nie cyrkowała, a wręcz przeciwnie, była bardzo zadowolona. Była tak zadowolona, że jak wróciła do domu, to wszystkich "naprzezywała", nabuczała i poszła spać :roll: Spacer był chyba za krótki, bo nie było wczoraj czasu.
Narazie Djuna nie ma osobistych szeleczek, tamte były pożyczone od Zoi i szczęściem udało się nam Djunę w nie wcisnąć, na próbę.
Ale ona potrzebuje rozmiar XL :lol:
No, i jak na sługi uniżone przystało, będziemy służyć Djunie...spacerkami w szeleczakch :roll: Bo najwyraźniej dobrze na nią to działa. A przy okazji może trochę ruchu zażyje i schudnie, bo coś ostatnio niezła kluseczka się z niej zrobiła :D

A wracając do sprawy domestosa- szkoda, że ja nie mam takiej ekstazy podczas mycia np. WC

Doroto Wojciechowska - oczywiście, że pamiętamy Lalunię/Elzę. Nawet gdzieś tu o niej na wątku pisałam, bo też mi się przypomniała, kiedy myślałam o Djunie.
Tak, tak. Jej też by się przydała emerytka, która chodziłaby z nią na spacery...w szeleczkach :D

Pozdrawiamy wszystkich, dziękujemy za obecność i kciuki.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lip 10, 2010 17:35 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

cieszę zię ,że Zojka tak fajnie trafiła :D

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lip 10, 2010 17:36 Re: Życie z Dju. Zojka u Drzwi. Długa podróż przed Zo już dziś.

Dużo szczęścia Zojeczko w nowym domeczku :D :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lip 10, 2010 18:21 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

Zojeczka na pewno będzie szczęśliwa. Mój Boże, jak dobrze że znalazł się dobry dom... :ok: A Dju, ten klejnocik, ten rarytas, ta królewna... dom czeka, tylko jeszcze nie wiemy gdzie jest... A może trochę wiemy? :roll:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Sob lip 10, 2010 19:46 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

To teraz Korciaczki będą chodzi na spacer na jednej smyczy Kora a na drugiej Dju :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob lip 10, 2010 19:55 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

ewung pisze:To teraz Korciaczki będą chodzi na spacer na jednej smyczy Kora a na drugiej Dju :-)

:mrgreen: :roll:

A my zapraszamy na krótki filmik z ukrytej kamery :wink: , pt: "samoobsługa".

http://www.youtube.com/watch?v=zAzXlIC6PFY
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lip 10, 2010 20:41 Re: Życie z Dju. Zojka Szczecinianką (ds). Djunka szuka domu...

slodziaki :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]