Diabelska ósemka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 09, 2010 13:08 Re: Diabelska ósemka - część 2 - kciuki za Cyzia potrzebne!

za zdrówko Hrabiego :ok:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pt lip 09, 2010 13:17 Re: Diabelska ósemka - część 2 - kciuki za Cyzia potrzebne!

Daguś, Hrabia to Malucci.
A Cyzio to Paranoik ;)

Za kciuki tradycyjnie nie dziękuję.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt lip 09, 2010 15:09 Re: Diabelska ósemka - część 2 - kciuki za Cyzia potrzebne!

wiem wiem, ten co kiedyś głaskałam :mrgreen:
bo Malutka to nietrudno pogłaskać :P
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pt lip 09, 2010 18:19 Re: Diabelska ósemka - część 2 - kciuki za Cyzia potrzebne!

Mamy wyniki badań.

Podniesione:
erytrocyty - 11, 89 przy normie 6,50-10,00
hemoglobina - 10,56 przy normie 6,21-9,31
hematokryt - 0,55 przy normie 0,30-0,45

Obniżone:
ALP - 14 przy normie 23-107
Glukoza - 76 przy normie 100-130

Ja nie umiem interpretować wyników, ale 2 wetów twierdzi, że nie bardzo coś z tego wynika :?
Jutro robimy usg.
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt lip 09, 2010 20:47 Re: Diabelska ósemka - część 2 - kciuki za Cyzia potrzebne!

No tak, jak się nie mylę, to wynika tyle, że Cyzio może być odwodniony.
Może usg coś wyjaśni.
Oby :ok: :ok: :ok: :ok:

Miałam zaproponować dokarmianie convem instant, ale przypomniałam sobie, że Cyzio z nieobsługiwalnych :roll:
Choć mnie się udawało trochę strzykawką podawać, a potem convowe "mleczko" stało się przysmakiem. Pannę "Niedotykajmniepuszczajnatychmiast" Pikasię też nauczyłam, dostaje od czasu do czasu jako deserek ze strzykawy właśnie.
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pt lip 09, 2010 20:55 Re: Diabelska ósemka - część 2 - kciuki za Cyzia potrzebne!

Dokarmiania Cyzia sobie nie wyobrażam :strach:
Już i tak jest jakiś sajgon jak go TŻ łapie.

Próbowaliśmy dzisiaj Cyzia skusić jakimiś nowymi smakami. Tuńczyka tylko powąchał, wątróbkę liznął i 2 razy przesunął łapką po podłodze. I tyle :(
Za to reszta bandy miała używanie :twisted:
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt lip 09, 2010 21:07 Re: Diabelska ósemka - część 2 - kciuki za Cyzia potrzebne!

To pewnie tak samo jak reszta Drani, kiedy po nocy wynoszę im miseczki Busi ze wzgardzonymi, z lekka już obeschniętymi miamorami, shebami, cosmami itp. Rzucają się na to biedactwa jakby przez kilka dni NIC nie jadły - ano fakt, że one takich luksusów na co dzień nie dostają, Księżniczkę faworyzuję karygodnie :oops:

Cieszcie się, że Cyzia w ogóle da się jakkolwiek, prędzej czy później złapać. Bo Duńki już się nie da :twisted:
Musiałabym chyba całe pozostałe Draństwo zabrać na noc do sypialni, a dla uprzednio przegłodzonej Dunieczki zastawić (we własnym mieszkaniu :twisted: ) klatkę-łapkę :roll:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lip 09, 2010 22:56 Re: Diabelska ósemka - część 2 - kciuki za Cyzia potrzebne!

Aleba pisze:Dokarmiania Cyzia sobie nie wyobrażam :strach:
Już i tak jest jakiś sajgon jak go TŻ łapie.

Próbowaliśmy dzisiaj Cyzia skusić jakimiś nowymi smakami. Tuńczyka tylko powąchał, wątróbkę liznął i 2 razy przesunął łapką po podłodze. I tyle :(
Za to reszta bandy miała używanie :twisted:

U nas przez chorobę Antosi reszta kotów zanabyła "więcej kotka w kotku" :twisted:
Bo zeby Antek coś zjadł otwierałam jedną puszkę drugą puszkę, gotowałam kurczaka odmrazałam woła i kurę i to wszystko na raz.
Reszta siedziała i dojadała.
Kciuki mocne w dalszym ciagu.

aguś

Od: Czw sty 29, 2004 20:51

Post » Sob lip 10, 2010 16:01 Re: Diabelska ósemka - część 2 - kciuki za Cyzia potrzebne!

No to kanał :(
Na usg jelita w porządku, jest w nich trochę kału, ale niedużo i nie zbitego. Nie w porządku za to wątroba - cechy stanu zapalnego i to raczej przewlekłego. Dodatkowo nerki na dolnej granicy normy, jeśli chodzi o wielkość.
Mamy antybiotyk, leki osłonowe na wątrobę i wenflon w łapie.
Cyzio na razie został zainstalowany w łazience, a my zbieramy się do robienia tej nieszczęsnej kroplówki :strach:
No i muszę jeszcze wymyśleć, gdzie teraz będziemy karmić Kozę :twisted:

Aha, kciuki teraz proszę trzymać i za Cyzia i za nas - żebyśmy wszyscy to leczenie przeżyli :roll:
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob lip 10, 2010 18:04 Re: Diabelska ósemka - kciuki za Cyzia i za nas potrzebne!

:ok:
jak sie nie odezwiesz to wiadomo...Koza was zjadła :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lip 10, 2010 18:47 Re: Diabelska ósemka - kciuki za Cyzia i za nas potrzebne!

Odzywam się.
Jak to mówią - potrzeba matką wynalazku ;)
Okazuje się, że mamy w domu jeszcze jedno miejsce, gdzie można izlować kota na czas karmienia. Od dzisiaj Koza jada na balkonie :twisted:
A Cyzio wchłonął właśnie dożylnie porcję glukozy. I muszę powiedzieć, że jak na niego zachowywał się anielsko grzecznie. Ja mam tylko jeden ślad pazurów na sobie, TŻ tylko jeden ślad po ugryzieniu.
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob lip 10, 2010 18:56 Re: Diabelska ósemka - kciuki za Cyzia i za nas potrzebne!

Czyli standard - straty w ludziach i sprzęcie muszą być? :wink:
Dobrze, że mrozów nie ma. Biedna Kozunia eksmitka. 8)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lip 10, 2010 20:20 Re: Diabelska ósemka - kciuki za Cyzia i za nas potrzebne!

Ja nie wiem, czy ona nie będzie musiała zostać eksmitką na stałe - bo docelowo pewnie trzeba będzie Cyzia przestawić na dietę wątrobową. To będzie 3 dieta w naszym domu + bytówka. Czyli balkon chyba na stałe zostanie jadłodajnią ;)
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob lip 10, 2010 20:46 Re: Diabelska ósemka - kciuki za Cyzia i za nas potrzebne!

Aleba, jak byś dla Cyzia potrzebowała ornipural to pamiętaj, że mam i chętnie dam.W razie czego pisz PW albo dzwoń.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Sob lip 10, 2010 20:53 Re: Diabelska ósemka - kciuki za Cyzia i za nas potrzebne!

Będę pamiętać i jakby co, odezwę się.
Dzięki! :D
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]