Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze:Alessandra dobrze było gdyby weci mogli postawić 100% diagnozę. Problemy sercowe mogą być wynikiem czegoś innego a nie główną przyczyną.
Udało mi się wreszcie opróżnić jelita Ozzyego z zalegającego kału i dostał lek poprawiający perystaltykę jelit. Ręcznie opróżniam mu pęcherz. Podaję mu też nowy lek dla zwierząt na wątrobę. Nawadniam go podskórnie i karmię na siłę. To wszystko, co mogę teraz dla niego zrobić. Decyzję o eutanazji podejmę, gdy będę pewna, że nie ma szans na poprawę.
mirka_t pisze:...Tydzień temu wyniki krwi Ozzyego były w normie, ....
mirka_t pisze:... Jeśli w poniedziałek nie będzie w gorszym stanie to wetka spróbuje pobrać mu krew do badania. ...
mirka_t pisze: Essentiavet forte 500
Skład 1 saszetki:
Fosfolipidy w tym fosfatydylocholina 300mg
Omityna pod postacią L-asparginianu omityny 200mg
glukoza, stearynian magnezu.
mirka_t pisze:(...)
Ozzy jest u mnie z uwagi na bliskość weta i fakt, że jego opiekunka musi wyjechać w weekend. W poniedziałek Ozzy wróci do Richiego i bardzo bym chciała, aby był wtedy w lepszej kondycji. Na razie wygląda to bardzo kiepsko.
mirka_t pisze:Decyzję o eutanazji podejmę, gdy będę pewna, że nie ma szans na poprawę.
mirka_t pisze:... Nie ważne, że kot jest w tak fatalnym stanie iż miał być dzisiaj poddany eutanazji i jest u mnie między innymi dlatego...
MariaD pisze:mirka_t pisze:Decyzję o eutanazji podejmę, gdy będę pewna, że nie ma szans na poprawę.
To kot został Tobie przekazany na zawsze czy tylko na kilka dni?
Czy właścicielka wie, jakie masz zamiary wobec jej kota?
Czy nie lepiej by decyzję o tak poważnym kroku ona podejmowała?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 168 gości