Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 09, 2010 11:16 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

No coś Ty! Serio? 8O "no pacz pani", a ja jeszcze pamiętam jak ludziska wgapiały się w ekran w nadziei, ze trochę choć tej kosmicznej energii podłapią.

muszę wyjść ... Odwlekam to już dobrą godzinę, bo jak tylko spojrzę za okno, od razu mi gorzej. Ale muszęęęę. :crying:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt lip 09, 2010 11:17 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Idź szybko i wracaj jeszcze szybciej, bo będzie coraz cieplej. :mrgreen:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt lip 09, 2010 11:24 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Dobra. Idę. Co ma być, to będzie. Najwyżej wrócę jako "Blob"
(dla zainteresowanych - wpisać w Google "Blob, Filmweb" i szukać filmu z 1958 roku . Piszę, bo link nie wchodzi - http://www.filmweb.pl/film/Blob+-+zabójca+z+kosmosu-1958-34181 )
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pt lip 09, 2010 11:30 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Ostania, lecz jakże istotna uwaga dotyczaca mojego TŻ-a - jestem absolutnie za tym, aby miał on sądowy zakaz posiadania w rzeczach więcej, niż jednej kieszeni (to tak a' propos postu Birfanki)
I zmykam .

zabers

Post » Pt lip 09, 2010 12:28 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Zbieralam sie do bohaterskiego wyjscia z psina na upal.....Gapka zalegla na kafelkach na balkonie i patrzy na mnie ....liczac ,ze ja wyniose ,czy co??? :roll: Ani mysli isc :ryk:
Ostatnio edytowano Pt lip 09, 2010 12:36 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 09, 2010 12:31 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

U mnie Dex uwalil sie w malinowym chrusniaku, a Chanelle w daliach. Fiona zdecydowanie woli chlodek w piwnicy, wiadomo, pragmatyczna szylkreta 8)

To TZ-towe szukanie, ech, co sie bede pocic, opowiadajac :evil: Najgorsze, ze mlody ma to samo, a nawet jeszcze wiecej... :roll: Ale z nim to juz kto inny sie bedzie meczyl 8)
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pt lip 09, 2010 18:01 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze:Zabers wstał i zamierzał poudzielać się aktywniej na swoim wątku, ale ... zadzwonił TŻ i z wyraźnie wyczuwalną histerią w głosie oznajmił, że chyba zgubił swoją "świnkę-skarbonkę". Wszędzie szukał (taaa, jasne, jedzie mi tu czołg? 8) ), ale nie ma, więc gdybym mogła sprawdzić jeszcze raz w domu. I tu uwaga (istotna)! Żeby znaleźć coś TŻ-owego, trzeba myśleć jak TŻ*, czyli od końca odtworzyć jego "system życia w domu" (usiąść na jego krześle , spojrzeć z jego perspektywy, rozłożyć ręce i zajrzeć wszędzie tam, gdzie ma bezproblemowy dostęp, przypomnieć sobie gdzie był, w czym był (sprawdzić kieszenie rzeczy, w które był ubrany) i kiedy był. Zdemolowałam dom, wywróciłam wszystko do góry nogami i wtedy... zadzwonił telefon. :mrgreen: Oczywiście, że TŻ. "Wiesz, znalazłem. Była w mojej torbie. Sprawdzałem, tak, tak, sprawdzałem, ale tam jest jeszcze taka jedna zamykana na zameczek przegródka. Włożyłem "świnkę" płasko i jak sprawdzałem, to widocznie nie dość skrupulatnie".
Postanowiłam, że nie zabiję, bo za gorąco. Spocę się.

* - Kiedyś w jednym z odcinków "Kubusia Puchatka" (bajka-film) wszystkie zwierzątka szukały kasku kreta. Wtedy Kubuś wygłosił tę oto genialną w swojej prostocie maksymę : "żeby znaleźć kask, trzeba myśleć tak jak kask". W przypadku mojego TŻ-a wspomniana maksyma sprawdza się idealnie.

:ryk: doczytalam
moj tak szuka kluczy 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt lip 09, 2010 22:17 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze:
Birfanka pisze:O, Zabers, z ta cierpliwoscia (ale do czasu 8) ) i szczegolniarskoscia mam identycznie :lol:
I tez, jak sie juz czegos czepne, to nie popuszcze :wink:

siostro :mrgreen:
Birfanka pisze:Czy jestes spod Panny albo Raka? 8)

Panny

Siostro! :mrgreen:
Ja spod Raka, ale z przyjaciolkami spod Panny sie swietnie rozumiemy Obrazek

zabers pisze: Mój jest weteranem (prawie podchodzi już pod ZBOWiD) gwałtownych poszukiwań wszystkiego i na ostatnią chwilę, tudzież dramatycznych telefonów do domu i tekstów wypowiadanych w iście szekspirowskiej manierze.
:strach: :ryk:
Lacze sie w bolu 8) Moj przynajmniej nie dzwoni :mrgreen: (no, rzadko).

zabers pisze:Nasz Pasożyt jak jeszcze był malutki (czyli lata 90.) w swoim pierwszym (jeszcze dyktowanym mnie) liście do Mikołaja, w pierwszym (!) punkcie kazał napisać: przynieś mojemu tacie zapasowe kluczyki do samochodu, bo codzienne ich szuka.
:ryk:
Jaki kochany dzieciak! :1luvu: :ok:
Moj tez codziennie ich szuka, to chyba jakas wada genetyczna albo co? I dotykajaca przewaznie facetow, mam wrazenie :roll:

zabers pisze:
Birfanka pisze:Z zabijaniem masz racje, odloz na pozniej, jak sie ochlodzi :ok:

Też tak pomyślałam. Sprawdzę jeszcze w długoterminowej prognozie, żeby nie planować niczego wyczerpującego na ten dzień.
Niom. Bo to wiesz, potem jeszcze dzwiganie, i dol kopac trzeba, potem zasypywac i ubijac, a to tez meczace :spin2:

8O Mos, Twoj tez tak ma? :strach: :ryk:
Na moim macierzystym forum jest caly watek, ba!-nawet pare watkow na ten temat, np. "Nasi (nie)mezowie-posmiejmy sie..." 8)

Ale nawet po jego lekturze, stwierdzam: Zabers, Twoj jest w czolowce! :ok:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pt lip 09, 2010 23:10 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Birfanka pisze:
zabers pisze:
Birfanka pisze:O, Zabers, z ta cierpliwoscia (ale do czasu 8) ) i szczegolniarskoscia mam identycznie :lol:
I tez, jak sie juz czegos czepne, to nie popuszcze :wink:

siostro :mrgreen:
Birfanka pisze:Czy jestes spod Panny albo Raka? 8)

Panny

Siostro! :mrgreen:
Ja spod Raka, ale z przyjaciolkami spod Panny sie swietnie rozumiemy Obrazek

zabers pisze: Mój jest weteranem (prawie podchodzi już pod ZBOWiD) gwałtownych poszukiwań wszystkiego i na ostatnią chwilę, tudzież dramatycznych telefonów do domu i tekstów wypowiadanych w iście szekspirowskiej manierze.
:strach: :ryk:
Lacze sie w bolu 8) Moj przynajmniej nie dzwoni :mrgreen: (no, rzadko).

zabers pisze:Nasz Pasożyt jak jeszcze był malutki (czyli lata 90.) w swoim pierwszym (jeszcze dyktowanym mnie) liście do Mikołaja, w pierwszym (!) punkcie kazał napisać: przynieś mojemu tacie zapasowe kluczyki do samochodu, bo codzienne ich szuka.
:ryk:
Jaki kochany dzieciak! :1luvu: :ok:
Moj tez codziennie ich szuka, to chyba jakas wada genetyczna albo co? I dotykajaca przewaznie facetow, mam wrazenie :roll:

zabers pisze:
Birfanka pisze:Z zabijaniem masz racje, odloz na pozniej, jak sie ochlodzi :ok:

Też tak pomyślałam. Sprawdzę jeszcze w długoterminowej prognozie, żeby nie planować niczego wyczerpującego na ten dzień.
Niom. Bo to wiesz, potem jeszcze dzwiganie, i dol kopac trzeba, potem zasypywac i ubijac, a to tez meczace :spin2:

8O Mos, Twoj tez tak ma? :strach: :ryk:
Na moim macierzystym forum jest caly watek, ba!-nawet pare watkow na ten temat, np. "Nasi (nie)mezowie-posmiejmy sie..." 8)

Ale nawet po jego lekturze, stwierdzam: Zabers, Twoj jest w czolowce! :ok:
Rety ,ale sie naprodukowalyscie ,naplanowalyscie -zmeczone ??? Odpoczywac trzeba :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob lip 10, 2010 7:31 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Cześć Zabersikowo! Mój szuka wszystkiego, łącznie z komórką-często muszę dzwonić, żeby znaleźć jego fonik. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lip 10, 2010 7:44 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Cześć wszystkim.
Jedziemy "w długą". Kluczyki do auta są, więc zmykamy. :wink: Za gorąco na siedzenie w domu.

Poszukiwania komórki to norma. Nawet nie warto wspominać ile razy mówię "to może zadzwonię do ciebie, to się znajdzie".

zabers

Post » Sob lip 10, 2010 10:02 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze:Cześć wszystkim.
Jedziemy "w długą". Kluczyki do auta są, więc zmykamy. :wink: Za gorąco na siedzenie w domu.

Hej!
Udanej wycieczki. Ja tam uważam, że za gorąco na wychodzenie z domu, ale gust nie podlega dyskusji. Podobno :wink:
A tak w ogóle to nie cierpię wakacji. Gorąco, w telewizji same powtórki i nawet Opowieści z krypty niet :evil: Dobrze, że jeszcze można sobie pooglądać Nubijczyków :twisted:
No, to sobie ponarzekałam. A jestem czepliwa i szczególarska, bo ja też spod Panny :mrgreen:

edka11

Od: Wto sty 29, 2008 11:24

Post » Sob lip 10, 2010 10:04 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Udanej wycieczki-ja jak szukam komorki ,to jeszcze zawsze wyciszona jest :ryk:

anulka111

Post » Sob lip 10, 2010 10:05 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Panny z calego forum łaczmy sie :ok: :mrgreen:
a wczoraj zabers na grillu byla, hy? :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob lip 10, 2010 10:11 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Zabers, milej wycieczki! :D :ok:
Relacja bedzie? :wink:

Mosiu, jako nie-Panna czuje sie wyalienowana :roll:
Moze lepiej zalozmy Klub Znekanych Przez Stale Wszystkiego Szukajacych Rodzine i/lub TZ :twisted:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

[poprzednia][następna]