WAW. Pola ma DS! 21.04.2016 ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 09, 2010 21:56 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie ma bata, jutro już ją muszę doprowadzić do używalności :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lip 09, 2010 22:20 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

OKI pisze:Nie ma bata, jutro już ją muszę doprowadzić do używalności :roll:

byle nie batem :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt lip 09, 2010 22:21 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Z plukaniem to ja bym spróbowała przetrzec pysio zmoczonym wacikiem, a potem puścila, zeby kot wypluł nadmiar. Ale nie wiem, czy to nie jest jednorazowe - potem kot się nie da złapać :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lip 09, 2010 22:30 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

na kiepskie stany paszczy (nadżerki itp.) dobra jest ludzka maść Elugel..moja Zuźka nie przepada - ale jak posmaruję, nie pluje...
dobre jest też srebro koloidalne - wystarczy nachylić kota pysiem w dół i powoli tłoczyć (samo wycieknie... :wink: )

dobrze, że Polcia spolegliwa (współczuję jakbyś to miał Taci robić...chociaż jak kota naprawdę boli, wiele zniesie :roll: )

:ok:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pt lip 09, 2010 22:45 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

taizu pisze:Z plukaniem to ja bym spróbowała przetrzec pysio zmoczonym wacikiem, a potem puścila, zeby kot wypluł nadmiar. Ale nie wiem, czy to nie jest jednorazowe - potem kot się nie da złapać :mrgreen:

Spróbuję i tak, z łapaniem to nie będzie problemu - ona się sama pcha na ręce :lol:
Przed chwilą czyściłyśmy oczy i uszy, zachwytu nie było, specjalnych protestów też nie :wink:

Rakea pisze:na kiepskie stany paszczy (nadżerki itp.) dobra jest ludzka maść Elugel..moja Zuźka nie przepada - ale jak posmaruję, nie pluje...
dobre jest też srebro koloidalne - wystarczy nachylić kota pysiem w dół i powoli tłoczyć (samo wycieknie... :wink: )

dobrze, że Polcia spolegliwa (współczuję jakbyś to miał Taci robić...chociaż jak kota naprawdę boli, wiele zniesie :roll: )

:ok:

Hhhm... jakbym to miała Taci robić, to bym jakiegoś znieczulacza potrzebowała :roll: Z pół litra najmarniej :mrgreen:

Nadżerki ma też, i wszystko inne, ale krwawi dziura po zębie - ja się na tym kompletnie nie znam, ale to zdaje się długo potrafi się goić?
Będziemy próbować - jutro napad na aptekę :twisted:

OKI

Post » Pt lip 09, 2010 23:52 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

OKI pisze: ale to zdaje się długo potrafi się goić?

teoretycznie powinno zagoić się w miarę szybko - po kle to mała dziura..ale jak Pola ma anemię to ten parametr może mieć wpływ na gojenie ran niestety :(

kciukole za Pole..

(podoba mi się ten znieczulacz do obsługi Taci - ja tak ostatnio zwalczałam zimno w Gdyni :mrgreen: )
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob lip 10, 2010 2:18 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Kiciunia kochana w coraz lepszej formie, bedzie dobrze. :ok: :ok: :ok:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Sob lip 10, 2010 7:09 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Cześć słoneczka z raneczka.Napadajcie na apteki,leczcie się.A pysiulek proszę mi grzecznie płukać.Foty super,widać że Polcia nie wymięka przed Tacią i Szelmą.A gdzie czarna Mamba Vel Houdini?

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Sob lip 10, 2010 7:16 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Cześć kochane, Polciu, jak się masz? Duża Cię męczy? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lip 10, 2010 7:49 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Rakea pisze:
OKI pisze: ale to zdaje się długo potrafi się goić?

teoretycznie powinno zagoić się w miarę szybko - po kle to mała dziura..ale jak Pola ma anemię to ten parametr może mieć wpływ na gojenie ran niestety :(

kciukole za Pole..

(podoba mi się ten znieczulacz do obsługi Taci - ja tak ostatnio zwalczałam zimno w Gdyni :mrgreen: )

Mała, ale głęboka chyba :roll: Wszystko ma wpływ, na szczęście płytki i leukocyty ma w normie, więc jest szansa, że da radę.
Nic to, na razie krwawienia się nie powtórzyły, wygląda dziś o wiele lepiej, jak nie jest umazana świeżą krwią :wink:

margaretka2002 pisze:Kiciunia kochana w coraz lepszej formie, bedzie dobrze. :ok: :ok: :ok:

Musi być dobrze :twisted:
Forma z dnia na dzień coraz lepsza. W czwartek i piątek rano to chyba był jakiś mikrokryzys - powtórzyły się te krwawienia, a Pola była wyraźnie spokojniejsza, inaczej się zachowywała. Trochę się obawiałam, że się zaczęła poddawać, ale na szczęście NIE :D
Wczoraj wieczorem i dziś rano już znów poprawa i zachowanie jak poprzednio - poweselała, znów ją interesuje wszystko.
No, po prostu jest lepiej :lol:

kocurzyca41 pisze:Cześć słoneczka z raneczka.Napadajcie na apteki,leczcie się.A pysiulek proszę mi grzecznie płukać.Foty super,widać że Polcia nie wymięka przed Tacią i Szelmą.A gdzie czarna Mamba Vel Houdini?

Czarna Mamba Houdini odkryła zalety mojej garderoby jako wypasionego drapaka i szaleje po wieszakach :mrgreen:
Drzwi potrzebuję, tylko kurcze tam wymiary są nietypowe i muszę zamówić - pewnie na jesieni dopiero :?

kalair pisze:Cześć kochane, Polciu, jak się masz? Duża Cię męczy? :mrgreen:

Maltretuje :mrgreen:

OKI

Post » Sob lip 10, 2010 8:02 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

E, bo to zołzol taki, znam to.. :mrgreen:
Ale wytrzymaj kochanie, będziesz jak nowa! :ok: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lip 10, 2010 8:11 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Wytrzyma, wytrzyma - za to ja nie wiem, czy wyrobię z głaskaniem :lol: Pola ma niespożyte potrzeby w tym zakresie :lol:

OKI

Post » Sob lip 10, 2010 10:37 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Komu, komu namolną staruszkę :?: :!:
Staruszka w trakcie leczenia...
Obrazek Obrazek
Głaskoterapią :ryk:
Nie wyrabiam z nią normalnie :lol:
To jedyna metoda, żeby skończyła z akupunkturą mojego brzucha - przecież ma się nie przemęczać :mrgreen:

Obrazek

OKI

Post » Sob lip 10, 2010 11:44 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

A kotom sie nie robi takie cos jak "suchy zębodol"?
Moja mama to miala, tragedia....
Buziaki kocinko biedna, ma sie ku lepszemu
teraz nawet kazdy ból, ma juz swoj sens bo zbliza cie do zdrówka a nie do....
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Sob lip 10, 2010 12:34 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Na gwalt potrzebne dodatkowe rece dla Olgi. :lol: :lol: :lol:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

[poprzednia][następna]