Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 09, 2010 19:00 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

anulka111 pisze:8O 8O 8O A on nie jest Popuszem??

A jest? 8O
Aaa, Birfanko?
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt lip 09, 2010 19:07 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

Ja tam go znam jako Pupusza. :lol:
Zawsze niewinnego oczywiście. 8)
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt lip 09, 2010 19:15 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

anulka111 pisze: 8O 8O 8O A on nie jest Popuszem??
:ryk: :ryk: :ryk:
Tez zauwazylam, ze Anulka pisze Popusz, ale myslalam, ze takie mu zdrobnienie wymyslila :lol:
Pupusz to zdrobnienie od Puszka, ale zdrobnienie francuskie, wlasciwie powinno sie pisac Poupouche (wymowa wtedy: Pupusz). Popusz tez moze byc, rowniez do niego pasuje :kotek:

Hańka pisze:
Birfanka pisze: Haniu, Pupusz Korsykanczyk?! 8O
A gdzie nieodlaczny noz? :ryk: :ryk: :ryk:
chyba, ze szablozebnosc za noz wystarczy :wink:

I pazurzastość!
A nie, pazurzastosc odpada, bo ja mu regularnie przycinam pazurki i zawsze krotkie ma :lol:

Wojtek pisze: (...)
Miał z tego powodu jakieś problemy z policją w związku z "nieuzasadnionym użyciem broni palnej"?
Oczywiscie, wszak to praworzadny kraj. Mial sprawe w sadzie i zostal uniewinniony, gdyz sedzia orzekl, iz dzialal w obronie koniecznej, a rany wynikly wypadkiem, bo nie celowal w nich, tylko strzelil im pod nogi, a srut zrykoszetowal od zwiru (paru osobnikow wlamywalo sie do domu, w ktorym byli ludzie, wylamywujac okiennice lomem w srodku nocy). Bron (skonfiskowana na czas sledztwa i procesu) mu oddano.
Ci od auta zwiali i nie wiadomo, kto to byl, skargi nie skladali, ale nikt tez nie zostal ranny. Tamci ze srutem w posladkach zostali posmiewiskiem calego miasteczka, a doniesienie na policji zlozyl lekarz z pogotowia, ktory im ten srut wydlubywal-musial zlozyc, wszedzie chyba to obowiazuje lekarzy przy zetknieciu sie z rana postrzalowa.
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pt lip 09, 2010 19:20 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

Rety to dowod,ze czas zaczac nosic okulary takze ,jak siadam do kompa :lol:
Chyba bezpieczniej dla mnie bedzie pisac Puszek -oczywiscie niewinny :1luvu:

Mam nadzieje ,ze paragraf sie na tych z srutem jakis znalazl :twisted: :twisted:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 09, 2010 19:22 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

Oni sie tlumaczyli, ze skad, wcale nie wylamywali okiennic, tylko im sie pic chcialo, nie mieli otwieracza, przechodzili sobie obok i chcieli tylko o okiennice kapsel sciagnac z butelki z oranzada, a ten lom to tylko tak przypadkiem przy sobie mieli :twisted:
Drabinke tez zapewne przypadkiem :twisted:
Obrazek

Birfanka

Post » Pt lip 09, 2010 19:25 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

A sad w bajki wierzy???
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt lip 09, 2010 19:26 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

W te nie uwierzyl :wink:
Obrazek

Birfanka

Post » Pt lip 09, 2010 19:28 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

:ok: :ok: :ryk: :ryk: uffffffffff

anulka111

Post » Pt lip 09, 2010 19:36 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

U nas chyba by uwierzył

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt lip 09, 2010 19:41 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

Wojtek pisze:U nas chyba by uwierzył

Obawiam sie, że tak. Wczoraj w "Sprawie dla reportera" była mowa o facecie - uwaga! - chorym na schizofrenię, który od lat siedzi w więzieniu i za wypisywane w tymże więzieniu bzdury dostaje kolejne wyroki. :roll:

Edit: zainstalowałam nową Operę i wszystko, co piszę mi podkreśla na czerwono, wrr. Skutek? Nie zauważam błędów i co i rusz muszę edytować najprostsze posty :evil:
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Pt lip 09, 2010 19:52 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

Jak czytam o kwiatkach z polskiego prawa i sadownictwa, to mi cisnienie skacze :evil: :evil: :evil:
Obrazek

Birfanka

Post » Pt lip 09, 2010 20:31 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

Hańka pisze:

Obawiam sie, że tak. Wczoraj w "Sprawie dla reportera" była mowa o facecie - uwaga! - chorym na schizofrenię, który od lat siedzi w więzieniu i za wypisywane w tymże więzieniu bzdury dostaje kolejne wyroki. :roll:
(...)

Dotknęłaś jeszcze jednej polskiej specyfiki: udawanie, że tygodnik "NIE" nie istnieje i podkradanie mu tematów.
O historii Łukasza Z. pisano w "NIE" dwa lata temu (nr 43/2008): http://www.nie.com.pl/art19675.htm
Jak zwykle, gdy o nieprawidłowościach w kraju (nie ważne, dużych, czy małych) donosi ten tygodnik, nikt tego nie zauważa. A po dłuższym czasie jakiś "wybitny dziennikarz śledczy" ;) podkrada temat i nagle robi się "afera".
Programu nie oglądałem, ale "w ciemno" zaryzykuję stwierdzenie, że redaktor Jaworowicz słowem nie zająknęła się, że sprawą zajmowało się już "NIE".
Zgadłem, czy mam odszczekiwać? :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt lip 09, 2010 20:58 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

Wojtek pisze:
Hańka pisze:

(...)

Dotknęłaś jeszcze jednej polskiej specyfiki: udawanie, że tygodnik "NIE" nie istnieje i podkradanie mu tematów.
O historii Łukasza Z. pisano w "NIE" dwa lata temu (nr 43/2008): http://www.nie.com.pl/art19675.htm
Jak zwykle, gdy o nieprawidłowościach w kraju (nie ważne, dużych, czy małych) donosi ten tygodnik, nikt tego nie zauważa. A po dłuższym czasie jakiś "wybitny dziennikarz śledczy" ;) podkrada temat i nagle robi się "afera".
Programu nie oglądałem, ale "w ciemno" zaryzykuję stwierdzenie, że redaktor Jaworowicz słowem nie zająknęła się, że sprawą zajmowało się już "NIE".
Zgadłem, czy mam odszczekiwać? :)

Niestety nie wiem, bo włączyłam w trakcie.
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Pt lip 09, 2010 21:22 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

Ech, musze polegac na opisach, bo filmikow nie widze, ale zgadzam sie: Pupusz NIEWINNY! :lol:

Z "Nie" niestety jest, jak Wojtek pisze. Latwo udawac, ze nie istnieje, nadymac sie i oburzac. Za to mozna wtedy podkradac tematy :wink: .

A prawo do samoobrony i bezpieczenstwa :twisted: . Mialam lata temu nieprzyjemnosci z powodu psa :? . Nie zamykalam czesto drzwi do mieszkania, bo pies, choc nigdy nie szczekal, na kazde ruszenie klamki reagowal. Facet wlazl do mieszkania, pies go przewrocil i na nim usiadl - tak byl nauczony. Zadnej krzywdy mu nie zrobil, tyle ze delikwent uderzyl (lekko glowa) w sciane. Cos tylko belkotal. Zadzwonilam na policje, jak przyjechali psa odwolalam, faceta zgarneli i myslalam ze na tym koniec. Akurat :evil: . Okazalo sie, ze nie umial mowic, byl opozniony, zgubil sie i szukal pomocy. Szedl przez pietra i wpakowal sie do paru mieszkan - mezczyzni go po prostu wyrzucali, na policje nie zadzwonil nikt. Za to moj pies go zaatakowal i "spowodowal zagrozenie zdrowia i zycia" czy jakos tak.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt lip 09, 2010 21:27 Re: Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

Wspolczuje, faktycznie nieprzyjemne :(
Ja to sie boje zostawiac niezamknietych drzwi, zawsze sie barykaduje 8)
NIE czytalam regularnie az do mojego wyjazdu z Polski (przynajmniej mozna bylo sie czegos dowiedziec), teraz mi czasami rodzinka podsyla. Ale wiekszosc ich artykulow dziala na mnie dolujaco, ech, nie jest dobrze :?
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]