Kenzo vel Zusio.W domu.Nowe fotki str.17!Za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2010 18:32 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Muszę chyba zawsze mieć przy sobie aparat.Szczególnie wtedy,kiedy Zuś leży obok mnie na fotelu i przychodzi Tola.Oj,co się wtedy dzieje! Obejmuje go łapkami,wylizuje uszka,Zuś z kolei liże ją po główce,super widok.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lip 08, 2010 19:16 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

to zdecydowanie proszę o zdjęcia
bardzo lubię oglądać takie kochane koteczki
a jakby tak w obiektyw zaplątały ci się Mela i Gucia to też się nie obrażę :twisted:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw lip 08, 2010 20:50 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

No przecież wciąż wklejam, aż to już nudne.

ewar

Post » Czw lip 08, 2010 21:39 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

dziewczyno, Ty chyba nie wiesz co znaczy "nudne".. :ryk:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt lip 09, 2010 11:13 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Rakea pisze:dziewczyno, Ty chyba nie wiesz co znaczy "nudne".. :ryk:

Ja się pod tym podpisuję obiema rękami :ryk:

Zdję-cia! Zdję-cia!

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lip 09, 2010 17:53 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Wedle życzenia
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Sob lip 10, 2010 8:30 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Piękny pieszczoch :1luvu:
A w komplecie wyglądają bosko :lol:

OKI

Post » Sob lip 10, 2010 21:48 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Chcę coś oryginalnego napisać i mi nie wychodzi.No bo znowu muszę pisać, jaki Zuś jest kochany.To taka przylepa, najchętniej leżałby przytulony całymi godzinami.Dzisiaj próbowałam mu obciąć pazurki.Zrobiłam to,ale nie był zachwycony.Teraz siedzi na barierce balkonu ! Pierwszy raz to widzę,zrobiłam zdjęcia,zaraz wkleję.Aha, Zuś obserwuje mnie,kiedy się maluję.Wizażysta,czy co? Siedzi za lusterkiem i się gapi,co ja takiego wyczyniam.Nic nie czytam z wyrazu pyszczka, kompletne "bezminie".
Zobaczcie,jak pięknie jest umaszczony
ObrazekObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Sob lip 10, 2010 21:58 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Piękny jest :1luvu:

OKI

Post » Nie lip 11, 2010 8:08 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Prawda? A sierść ma cudowną w dotyku.Wczoraj jednak byłam na niego zła.Zaatakował Melę (krew się nie lała,ale..),chyba z zazdrości.On tak długo był zaniedbywany,że teraz chce człowieka na wyłączność.A Mela położyła się na MOIM fotelu,na którym z resztą często wcześniej spała.Nie wolno.Teraz to fotel mój i Zusia.Z rozpędu pogonił Gucię,tak sobie po prostu.Nawet Tola się przestraszyła.Ale jej "matkuje" w cudowny sposób.Nie wiem, co w niego wczoraj wstąpiło.Pisałam już,że kiedyś siostra głaskała Melę,Zuś podszedł, warknął i sam podsunął się do głaskania, a jak mruczał przy tym!Na szczęście do takich incydentów już nie dochodzi, zwykle jest spokojnie.Nie ryzykowałbym jednak dokocenia Zusiem.Sam,albo z Tolą.O,właśnie.Przerwałam pisanie i poszłam do drugiego pokoju pogłaskać Melę.Natychmiast zjawił się Zuś,a leżał sobie spokojnie na balkonie.Naprawdę jest zazdrosny.
A to jeszcze jedno zdjęcie z wczorajszej nocy
Obrazek

ewar

Post » Nie lip 11, 2010 9:20 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Ależ on jest piękny :D
Mi się podobnie z Polą robi, chociaż ona nie atakuje, ale ma coś w sobie takiego, że pozostałe koty schodzą jej z drogi :roll:

OKI

Post » Nie lip 11, 2010 9:41 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Zaczęłam go obserwować.Wystarczy,że podejdę do Meli i zacznę ją głaskać, mówić do niej czule,a natychmiast zjawia się Zuś.Naprawdę moje kotki są zupełnie bezkonfliktowe, spokojne aż za bardzo.Z ich strony nie ma cienia agresji.Zuś ma się już lepiej, kicha sporadycznie, nawet dziąsła ma ładniejsze (dostaje orozyme).Jest taki szczęśliwy.To przecież widać.
OKI,może i z Polą jest tak,że jest jej tak dobrze,że każdy inny kot to konkurencja ?Bo ja tak tłumaczę zachowanie Zusia.

ewar

Post » Nie lip 11, 2010 9:47 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Z Polą tak samo dokładnie, chodzi za mną jak piesek i jak tylko wołam, czy zaczynam się zajmować innym kotem, to ona jest pierwsza. A te moje jakoś jej na to pozwalają - nie uciekają w panice, nie boją się jej, ale jej ustępują :roll: Czasem nasyczą, jak zbyt blisko podejdzie, ale to rzadkość :roll:

OKI

Post » Nie lip 11, 2010 14:34 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

No właśnie,u mnie tak jest.Kocham Zusia,wciąż go głaszczę i przytulam,ale szkoda mi moich kotek.One też mają swoje prawa.A Zuś nawet jeśli śpi na balkonie,a ja zacznę głaskać którąś z kotek,natychmiast wstaje,odgania ją i sam nadstawia grzbiet.Tak samo jest,kiedy przychodzi moja siostra.Nie pozwala jej zająć się żadną inną kotką.Kiedy jesteśmy obie i ja zajmuję się Zusiem,a ona np.Gucią, Zuś jest w rozterce.Najbiedniejsza jest Mela,bo ona zawsze spała albo w nogach łóżka,albo na moim fotelu.Teraz Zuś jej na to nie pozwala.I co ja mam zrobić? Ten kot jest tak spragniony miłości, nadrabia te lata,kiedy mu jej odmawiano.

ewar

Post » Nie lip 11, 2010 18:15 Re: Kenzo vel Zusio, niezwykły marmurek.Kocia niańka!

Zuś jest piękny jak mało jaki kot
na tej poręczy widać wyraźnie jego urodę
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

[poprzednia][następna]