Zabers wstał i zamierzał poudzielać się aktywniej na swoim wątku, ale ... zadzwonił TŻ i z wyraźnie wyczuwalną histerią w głosie oznajmił, że chyba zgubił swoją "świnkę-skarbonkę". Wszędzie szukał (taaa, jasne, jedzie mi tu czołg?

), ale nie ma, więc gdybym mogła sprawdzić jeszcze raz w domu. I tu uwaga (istotna)! Żeby znaleźć coś TŻ-owego, trzeba myśleć jak TŻ*, czyli od końca odtworzyć jego "system życia w domu" (usiąść na jego krześle , spojrzeć z jego perspektywy, rozłożyć ręce i zajrzeć wszędzie tam, gdzie ma bezproblemowy dostęp, przypomnieć sobie gdzie był, w czym był (sprawdzić kieszenie rzeczy, w które był ubrany) i kiedy był. Zdemolowałam dom, wywróciłam wszystko do góry nogami i wtedy... zadzwonił telefon.

Oczywiście, że TŻ. "Wiesz, znalazłem. Była w mojej torbie. Sprawdzałem, tak, tak, sprawdzałem, ale tam jest jeszcze taka jedna zamykana na zameczek przegródka. Włożyłem "świnkę" płasko i jak sprawdzałem, to widocznie nie dość skrupulatnie".
Postanowiłam, że nie zabiję, bo za gorąco. Spocę się.
* - Kiedyś w jednym z odcinków "Kubusia Puchatka" (bajka-film) wszystkie zwierzątka szukały kasku kreta. Wtedy Kubuś wygłosił tę oto genialną w swojej prostocie maksymę : "żeby znaleźć kask, trzeba myśleć tak jak kask". W przypadku mojego TŻ-a wspomniana maksyma sprawdza się idealnie.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']