Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle) - goście, goście

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 08, 2010 21:44 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze:O, nie wiedziałam nawet, że wcześniej już przyjmują. (albo jestem ślepa i nie doczytałam, ze otwierają wcześniej). Biśka będzie miała ostateczne badania przed zabiegiem, tak? Te powtarzane badania krwi (dobrze pamiętam?).

Dobrze pamiętasz. Jak wyniki będą dobre, to się umawiamy na zabieg w następny piętek (ma być chłodniej).
Przyjmują od 8 rano.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Czw lip 08, 2010 21:50 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Czyli jednak jestem ślepa. No, w sumie kiedyś ten dzień musiał nastąpić. :wink:
Piątek, piątek... kiedy to będzie? eee, nieważne. I tak jestem jeszcze na miejscu.
To pomachajcie mi rączkami i łapkami - nie wygrzebię się. Muszę jutro rano czekać w domu na telefon od mamy.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt lip 09, 2010 7:04 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze:Wróciłam! Wreszcie mam wakacje. Dziś był ostatni dzień "fabryki" i luzik do 1 września.
Do mosia i reszty - sukces był w tym, że miałam do zrobienia żmudną i upierdliwą robotę (w dodatku terminową) i wczoraj wreszcie wszystko pokończyłam. Na tę okoliczność właśnie objadłam się do niemożliwości czekoladą (moją ulubioną gorzką), jest mi idealnie niedobrze i jestem szczęśliwa. :mrgreen:
Chat - co to jest "kl". Pisałaś, ze parę razy wypowiadałaś się tam, ale rezultat był, hmm, taki sobie.

Koci lapci 8), zgadza sie.

Gorzka czekolada jak najbardziej. Winsko owszem, ale biale. Tutaj panuje kult piwska, ale jakos poza wisniowym Kriekiem nic mi nie wchodzi. Moze po traumatycznych przezyciach zwiazanych z moim skandalicznym urznieciem sie potrojnym mnichem z Maredsous (taki klasztor, w ktorym mnisi zbijaja fortune na produkcji serow, szynki wedzonej i piwa 8) ) jakos mi brak odwagi :lol:
Zjebki na koci lapci sa na porzadku dziennym, teraz nawet lubie sobie poczytac jak sie innym dostaje :oops: :mrgreen:
Milych wakacji!
Ostatnio edytowano Pt lip 09, 2010 7:12 przez Chat, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pt lip 09, 2010 7:08 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Zabersikowo się leni! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lip 09, 2010 9:45 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Melduję, że pomachałyśmy łapkami. Bardzo intensywnie. Nawet tymi uszkodzonymi. :mrgreen:

filo

Post » Pt lip 09, 2010 9:51 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Ile mozna spac -zaberrssssssssssss :mrgreen:

rzekla ta ,ktora wstala :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 09, 2010 10:08 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Zabers wstał i zamierzał poudzielać się aktywniej na swoim wątku, ale ... zadzwonił TŻ i z wyraźnie wyczuwalną histerią w głosie oznajmił, że chyba zgubił swoją "świnkę-skarbonkę". Wszędzie szukał (taaa, jasne, jedzie mi tu czołg? 8) ), ale nie ma, więc gdybym mogła sprawdzić jeszcze raz w domu. I tu uwaga (istotna)! Żeby znaleźć coś TŻ-owego, trzeba myśleć jak TŻ*, czyli od końca odtworzyć jego "system życia w domu" (usiąść na jego krześle , spojrzeć z jego perspektywy, rozłożyć ręce i zajrzeć wszędzie tam, gdzie ma bezproblemowy dostęp, przypomnieć sobie gdzie był, w czym był (sprawdzić kieszenie rzeczy, w które był ubrany) i kiedy był. Zdemolowałam dom, wywróciłam wszystko do góry nogami i wtedy... zadzwonił telefon. :mrgreen: Oczywiście, że TŻ. "Wiesz, znalazłem. Była w mojej torbie. Sprawdzałem, tak, tak, sprawdzałem, ale tam jest jeszcze taka jedna zamykana na zameczek przegródka. Włożyłem "świnkę" płasko i jak sprawdzałem, to widocznie nie dość skrupulatnie".
Postanowiłam, że nie zabiję, bo za gorąco. Spocę się.

* - Kiedyś w jednym z odcinków "Kubusia Puchatka" (bajka-film) wszystkie zwierzątka szukały kasku kreta. Wtedy Kubuś wygłosił tę oto genialną w swojej prostocie maksymę : "żeby znaleźć kask, trzeba myśleć tak jak kask". W przypadku mojego TŻ-a wspomniana maksyma sprawdza się idealnie.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pt lip 09, 2010 10:23 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

:ryk: :ryk: :ryk: Poplulam monitor i bed emusiala umyc ;) Zaczynam myslec ,ze ty jestes tak cierpliwa ,ze nawet do mego rodzonego brata bys miala cierpliwosc ;))

Czy mozesz te cierpliwosc w paczki pakowac i bazarkowac??? chetnie zakupie troszke :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 09, 2010 10:39 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Też się piszę na taką paczuszkę! :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lip 09, 2010 10:45 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Jestem cierpliwa, szczególarska (co prawdopodobnie wynika z mojego znaku zodiaku) i namolna. Ale! w końcu też mi się cierpliwość kończy i wtedy mówię tylko raz. Zarówno TŻ, jak i Pasożyt wiedzą, że drugiego razu nie będzie. Życie mnie zmusiło do konsekwencji.
Poza tym, w sumie z tą akurat "niedoskonałością" TŻ-a jestem w stanie żyć.

(nie wystawię na bazar, bo nie wiem jak się to przesyła)

zabers

Post » Pt lip 09, 2010 10:55 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

O, Zabers, z ta cierpliwoscia (ale do czasu 8) ) i szczegolniarskoscia mam identycznie :lol:
I tez, jak sie juz czegos czepne, to nie popuszcze :wink:
Czy jestes spod Panny albo Raka? 8)

Swoja droga ciekawe, ze moj TZ tez mega-roztargniony i wiecznie wszystko gubi i bez przerwy czegos szuka :twisted:
Glownie kluczy rozniastych (ktorych nosi na sobie tone, w tysiacu kieszeni :twisted: ), ale wszystkich pozostalych rzeczy tez... jak mi sie chce mu pomoc, to po chwili zastanowienia i dedukcji wszystko mu przewaznie jestem w stanie szybko znalezc :mrgreen:
ale nie zawsze mi sie chce :twisted:

Z zabijaniem masz racje, odloz na pozniej, jak sie ochlodzi :ok:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pt lip 09, 2010 11:04 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

Birfanka pisze:O, Zabers, z ta cierpliwoscia (ale do czasu 8) ) i szczegolniarskoscia mam identycznie :lol:
I tez, jak sie juz czegos czepne, to nie popuszcze :wink:

siostro :mrgreen:
Birfanka pisze:Czy jestes spod Panny albo Raka? 8)

Panny
Birfanka pisze:Swoja droga ciekawe, ze moj TZ tez mega-roztargniony i wiecznie wszystko gubi i bez przerwy czegos szuka :twisted:
Glownie kluczy rozniastych (ktorych nosi na sobie tone, w tysiacu kieszeni :twisted: ), ale wszystkich pozostalych rzeczy tez... jak mi sie chce mu pomoc, to po chwili zastanowienia i dedukcji wszystko mu przewaznie jestem w stanie szybko znalezc :mrgreen:
ale nie zawsze mi sie chce :twisted:

Mój jest weteranem (prawie podchodzi już pod ZBOWiD) gwałtownych poszukiwań wszystkiego i na ostatnią chwilę, tudzież dramatycznych telefonów do domu i tekstów wypowiadanych w iście szekspirowskiej manierze.
Nasz Pasożyt jak jeszcze był malutki (czyli lata 90.) w swoim pierwszym (jeszcze dyktowanym mnie) liście do Mikołaja, w pierwszym (!) punkcie kazał napisać: przynieś mojemu tacie zapasowe kluczyki do samochodu, bo codzienne ich szuka.
Birfanka pisze:Z zabijaniem masz racje, odloz na pozniej, jak sie ochlodzi :ok:

Też tak pomyślałam. Sprawdzę jeszcze w długoterminowej prognozie, żeby nie planować niczego wyczerpującego na ten dzień.

zabers

Post » Pt lip 09, 2010 11:05 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze:(nie wystawię na bazar, bo nie wiem jak się to przesyła)

telepatycznie :spin2:

filo

Post » Pt lip 09, 2010 11:09 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

filo pisze:

A, to muszę się podszkolić. "Czy leci z nami Kaszpirowski?"

zabers

Post » Pt lip 09, 2010 11:11 Re: Zabersowe pokemony (z pogaduchami w tle)

zabers pisze:
filo pisze:

A, to muszę się podszkolić. "Czy leci z nami Kaszpirowski?"

Kaszpirowski udał się po prośbie do prezydenta. Swojego ofkors. Bo go prześladują.

filo

[poprzednia][następna]