Cześć wszystkim.

Ożyłam dopiero wczoraj wieczorem (ale o tym już wiecie). Cały dzień ciężko było - łeb jak sklep wielobranżowy (koszmarny "pogodowy" ból głowy), ale się zaparłam i wylazłam z roboty tyleż upierdliwej, co czasochłonnej. Dziś tylko ostatni raz do "fabryki" (niestety, z uwagi na dość sporą ilość desperatów posiedzę pewnie do wieczora) i wakacjeee!
Jana - cudny maluszek. Rozkosznie wygląda (tym bardziej, że mniejszy od kocurków na poduszce).
Krasnal 2 dotarł z nami z Dziekanowic. Zdjęcia już wstawiałam, więc nie ma co odgrzewać starych kotletów. Krasnal 2 jest nabyty na tzw. zakładkę - stary jest mocno zdemolowany (popękany po zimie i ekscesach Kulki) i trzyma się siłą rozpędu. Po przywiezieniu go zastanawiałam się nawet, czy nie spryskać "na wejście" dla pewności kroplami walerianowymi (żeby Kulka oszczędziła biedaka), ale w końcu odpuściłam i nie było dramatu. Glusik, oczywiście, wparował na balkon w majestacie swoich wszystkich kilogramów i... pokochał krasnala miłością równie silną i bezwarunkową, co poprzedniego. Najpierw było delikatne obwąchanie (a to z jednej strony, a to z drugiej), potem zaś już tylko miłosne mycie (tak skrupulatne, że gnomik miał czapkę mokrą jak po deszczu). Nie wiem co Gluś widzi w tych cudactwach, ale (jak ktoś słusznie zauważył) zdecydowanie jest krasnalofilem.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']