Szejbal pisze:Tinka07 pisze:Te miejsca są puste. Znalazłam dziś Twój wątekSzejbal pisze:A skany powinnaś widzieć... A co Ci się pokazuje w miejscach, gdzie powinny być?Tam też nic nie widzę. Chyba że ja ślepa jestem.
To nie wiemMogę Ci przesłać na maila
![]()
Ludmiła cukier dzis rano:
8:30 - 594
9:00 -> 0,5 jed. insuliny + jedzenie
Trzymać się już będę tej dawki. I chyba w nocy musiała nastąpić kontrregulacja, bo inaczej tego nie tłumaczę.
Szukałam po moim mieście w aptekach strzykawek insulinówek U-100 i nigdzie nie ma ich. Nawet nie mają skąd zamówić, bo w ich hurtowniach też nie ma.A wolałabym mieć "100", żeby dokładniej odmierzać
Hej. dzwoniłam do importera tych strzykawek, firmy hand prod.(http://www.hand-prod.com.pl/, na ich stronie był do niedawna wykaz aptek, ale oczywiście musieli to zmienić na lepsze. I nie ma).
Dowiedziałam się, ze współpracują z nimi apteki w Rzeszowie (dużo, ale na przykład): Kościuszki 15, Żeromskiego 10, Chopina 2, Warzywna 3. I wedle wszelkiego prawdopodobieństwa - wszystkie przyszpitalne. W każdej z nich można takie strzykawki zamówić. Ja też zamawiam na takiej zasadzie w Warszawie.
Jeśli będziesz miała dzikie kłopoty - daj znać, zamówię u siebie i Ci wyślę, ale całość tej operacji może w sumie potrwać ze dwa tygodnie.