WAW. Pola ma DS! 21.04.2016 ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 08, 2010 9:00 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

ewar pisze:Witaj,OKI.Cieszę się bardzo z postępów Poli.Wydaje mi się,że nie ma jej co zamykać.Z kilku powodów.Masz ten sam problem,co ja.Mikroskopijna łazienka.Tola była w niej zamknięta i to był koszmar dla mnie.Poza tym,kotka chce wyjść,jest spragniona towarzystwa,na pewno szybciej będzie wracać do zdrowia,kiedy jej stan psychiczny będzie lepszy.Będziesz mogła częściej ją pogłaskać, poobserwować nie zaniedbując przy tym rezydentek.Bardzo słuszna decyzja.

Tak myślę - tym bardziej, że ona sama się wyrywa, nie stresuje się moimi kocicami (wręcz przeciwnie) i widać, że jej potrzebne towarzystwo. Człowieka przede wszystkim - za mną łazi krok w krok, jak coś robię. Jak już nic nie robię, tylko się rozwalę z laptopem, to grzecznie sobie wraca na swoje posłanko do łazienki :D Ale jak dziś rano to ja się zamknęłam w łazience, żeby się umyć - to też stała pod drzwiami i się awanturowała :lol:
Kotów się nie boi - nie zaczepia, nie ucieka, robi próby obwąchania, ale namolna nie jest. Moje oburzone :mrgreen:
Ale doszłam do podobnych wniosków, co Kocurzyca :wink:

kalair pisze:Myślę, że Ewar ma rację...
Cześć Polciu! :1luvu:

Cześć :D

kocurzyca41 pisze:Cześć dziewczyny.To spryciula z Polci,z mięskiem sobie nie radzi ,a z chrupami tak :mrgreen: Jak byś ją wypuszczała ,to musisz tylko uważać ,żeby nie zaczęła ganiać po całej chałupie jak wściekła,albo nie zwiewała przed trzema pozostałymi pannami.Pamiętaj,że ma się nie przemęczać. :ok: :ok: :ok:

Właśnie też tak sobie wieczorem pomyślałam, że dopóki jej się nie poprawi, to będę ją jednak zamykać, jak wychodzę i na noc :roll: Wprawdzie ona nie szaleje, ale diabli wiedzą, co kociastym strzeli do łba w nocy na przykład :wink: Tym bardziej, że jednak w łazience ona już się dobrze czuje i sama do niej wraca.
Fajnie mieć wreszcie tymczasa, którego nie trzeba oswajać, ganiać po całej chałupie i wyciągać z różnych dziur :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw lip 08, 2010 9:52 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

doczytalam...

super, ze testy FIV/FeLV wyszly negatywne :dance:

nic madrego nie napisze, bo juz nawet za Waszym tokiem myslenia nie nadazam :oops: :oops: :oops:

ale tez mysle, ze Pola moze spokojnie wyjsc na pokoje, a jedyne uzasadnienie zamkniecia jest takie, zeby sie kocina na razie nie forsowala... :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lip 08, 2010 10:14 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Dlatego będzie wychodzić na razie tylko pod moim okiem, ale to i tak sporo czasu :wink:

OKI

Post » Czw lip 08, 2010 10:24 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Czyżbyś miała wolne? 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lip 08, 2010 10:31 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Niee, pracuję. Ale poza tym siedzę teraz grzecznie w domu, nigdzie się nie szwendam (bo i za co? :mrgreen: ), to jednak codziennie parę godzin się uzbiera, w weekendy też.

OKI

Post » Czw lip 08, 2010 10:58 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Dzien dobry. Jak zdrowie dzisiaj? :)

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Czw lip 08, 2010 11:03 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Dobry :lol: Pomalutku żyjemy :D

Polcia chyba zaspokoiła pierwszy głód, bo już najlepsza micha jest cudza micha :wink: I widzę, że już nie aż tak łapczywie wszystko na raz, tylko trochę dłużej, z przerwami je. Chociaż cudze miski dalej czyści z "nadmiarów" :wink:

Ale tak, jak pisałam, troszkę się zaróżowiła - czyli chyba będzie dobrze :)

No i mniej szaleje w kuwecie. Trafiała wprawdzie od początku, ale że kuweta malutka (bo większa do łazienki nie wejdzie, to początkowo wszystko w trakcie zakopywania lądowało na zewnątrz - teraz już się nauczyła mieścić :lol: Wprawdzie dookoła dalej tartak, ale przynajmniej "sedno sprawy" pozostaje na miejscu :wink: Mądra dziewczyna!

OKI

Post » Czw lip 08, 2010 11:11 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Mam przeczucie, ze szybko dojdzie do siebie jak tylko nabierze cialka. ;)

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Czw lip 08, 2010 11:13 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Oby, oby :wink:

OKI

Post » Czw lip 08, 2010 11:25 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

OKI pisze:Niee, pracuję. Ale poza tym siedzę teraz grzecznie w domu, nigdzie się nie szwendam (bo i za co? :mrgreen: ), to jednak codziennie parę godzin się uzbiera, w weekendy też.

Ach tak... 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lip 08, 2010 11:27 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

kalair pisze:
OKI pisze:Niee, pracuję. Ale poza tym siedzę teraz grzecznie w domu, nigdzie się nie szwendam (bo i za co? :mrgreen: ), to jednak codziennie parę godzin się uzbiera, w weekendy też.

Ach tak... 8)

A pewnie :lol:

OKI

Post » Czw lip 08, 2010 11:28 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

słodka ta Polucha!!! kot z taką wolą życia i przetrwania!!!!! :1luvu: - i w dodatku tak naprawdę bezproblemowy (jeśli chodzi o charakter - bo za choroby to ona już nie odpowiada... :( )

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: - zdrowiej kiciu!!!! myślimy o Tobie cały czas!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw lip 08, 2010 11:31 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

ja sie balam, ze moze miec problem z nerkami, ale jesli to TYLKO anemia, to bedzie szpoko :mrgreen: :1luvu: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lip 08, 2010 11:36 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

OKI i Polciu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D :D :D :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lip 08, 2010 11:38 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. ANEMIA, wyniki s. 10

Pewnie, że za choroby nie odpowiada. Co gorsza, jestem pewna, że za choroby odpowiada człowiek - jakbym go dorwała, to... :evil:
Bo wszystko, wg mnie, wskazuje na to, że jakby jej w odpowiednim momencie zrobić porządek z zębami, to byłaby zupełnie zdrowa. Przypuszczam, że od tego się zaczęło :? A ona jest wybitnie domowym kotem, którego ktoś wywalił - pewnie pożałował na leczenie starego kota :|

A grzeczna jest bardzo, wystarczy, że zawołam i ona grzecznie wchodzi do łazienki :1luvu: W kontenerku też już przestała szaleć, tylko leży spokojnie i czeka, co będzie.
Aaaa, i gaduła jest przy okazji - prawie cały czas coś opowiada :lol:

tillibulek pisze:ja sie balam, ze moze miec problem z nerkami, ale jesli to TYLKO anemia, to bedzie szpoko :mrgreen: :1luvu: :ok:

Wygląda na to, że nery zdrowe :D
Ja mam niestety bardzo złe doświadczenia z anemią, więc na razie czujności nie tracę. Ale coraz częściej myślę, że w tym przypadku jednak wynika z niedożywienia i jest odwracalna. Tak myślę, bo ładnie zareagowała na to żelazo :wink:

Hanulka pisze:OKI i Polciu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D :D :D :D

:kotek:

OKI

[poprzednia][następna]