POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2010 20:28 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

modliszko,
trzymam kciuki za Twoje działania. nie bardzo rozumiem skąd te zastrzeżenia we wcześniejszych postach. podziwiam Cię za poświęcenie dla zwierzaczków, nie bierz sobie do serca przykrych słów, pozdrawiam z Poznania

renataforjasz

Od: Sob lip 07, 2007 19:34

Post » Śro lip 07, 2010 21:14 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

czy nadal nikomu nie przychodzi nic do głowy gdzie je umieścić:(
mam kolejny awaryjny tymczas dla nich. Znajoma siedzi przez miesiąc na zwolnieniu więc mogłaby je wziąć, ale co potem jak ich nikt nie weźmie:( co prawda byłyby w domu z dwoma kotami i psem więc pełna socjalizacja, ale co ja zrobię jak nikt się nie zgłosi:( kolejne przenosiny:(??
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Od: Pt cze 26, 2009 23:10

Post » Śro lip 07, 2010 21:28 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

Myślę że tymczas u osoby która siedzi w domu na zwolnieniu to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż lecznica, tam nie ma czasu na głaskanie, przytulanie, socjalizację, dziewczyny zazwyczaj zarobione po uszy, nie mogą poświęcić kociakowi tyle czasu co w domu, tym bardziej jak DT na zwolnieniu.
Trzeba ruszyć ostro z ogłoszeniami, może będzie szansa na informacje i zdjęcia na bieżąco, to zawsze zwiększa szanse.
Ale to tylko moje zdanie.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lip 07, 2010 21:41 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

też tak myślę, ale jednak boję się, że teraz adopcje stoją w miejscu i wolałabym nie stawiać tej Pani w trudnej sytuacji, ż ejuz nie będzie mogła ich trzymać a domków ani jednego:( ale chyba wyjścia nie ma, ryzyk fizyk.

na szybko zrobiłam takie ogłoszenie, będą inne zdjęcia to się podmieni
http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAd ... 4&cid=1557
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Post » Śro lip 07, 2010 21:43 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

ogłoszenia takie napisałam i rozesłałam
ale trochę lakoniczne są..
przeklejam z kociarnianego wątku kociaków:
ruru pisze:Ok ogłoszania:

Czarno biała dziewczynka Pingwinka Ola

Koteczka została uratowana i zabrana
z jednego z łódzkich podwórek,została wyleczona
i teraz śliczna i zdrowa jest gotowa do adopcji
Lola ma ok 8 tygodni i przebywa w domu tymczasowym
i bardzo pilnie szuka swojego najlepszego domu.

w sprawie adopcji prosimy o kontakt:tel 793046770 (po godz. 18)

Kocurek srebrno biały- Olaf

Kocurek został znaleziony i uratowany z podwórka jednej kamiennic w Łodzi.
Został wyleczony z kk i teraz jest naprawdę ślicznym, puchatym kawalerem
gotowym zamieszkać w swoim wymarzonym domu.
Olaf ma 8 tygodni

w sprawie adopcji prosimy o kontakt:tel 793046770 (po godz. 18)

fotki:
Obrazek
biało srebrny kocurek:Obrazek
Te kociaki nadal poszukują domu- są tylko w awaryjnym DT!!
modliszka pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

może coś jeszcze mozna dopisać? np o szczepieniu...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw lip 08, 2010 9:12 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

renataforjasz pisze:modliszko,
trzymam kciuki za Twoje działania. nie bardzo rozumiem skąd te zastrzeżenia we wcześniejszych postach. podziwiam Cię za poświęcenie dla zwierzaczków, nie bierz sobie do serca przykrych słów, pozdrawiam z Poznania

ja bardzo przepraszam! nie chciałam się tu kłócić, ale mnie ruszyło. Pani Renato! proszę nie pisać o sprawach, o których Pani nie wie. jeżeli chodzi o te konkretne kociaki, to kawał roboty odwaliły: Georg-inia, Magija i Duszek. pomagał TŻ Modliszki. nie będę się wdawać w szczegóły, bo nie o to chodzi, ale akurat najwięcej te konkretne maluchy otrzymały od osób innych niż Modliszka. tyle!
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw lip 08, 2010 13:27 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

Wiecie co...
Przeczytałam końcówkę wątku, na komentarze brak mi słów.

Jutro po pracy będę w Pabianicach, mogę być i w Chechle.
Mogę odebrać kontener, mogę zabrać te kociaki do Łodzi - do lecznicy CC, miedzy "bakterie i zarazki" :D, w najlepsze miejsce w Łodzi :D.

Proszę po podanie miejsca, z którego mam odebrać kontener i kociaki tudzież telefonów kontaktowych.

Ideałam byłoby przygotowanie kociaków w kontenerze gdzieś przy głównej ulicy, żebym nie błądziła - średnio czasowa na ogół jestem, i chciałabym zdążyć dowieźć kociaki do lecznicy przez zamknięciem.

Mój nr 600 985 675.
Ostatnio edytowano Czw lip 08, 2010 14:16 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 08, 2010 13:49 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

annskr :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lip 08, 2010 13:49 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

Ania, ale z tego co ja zrozumiałam to kociaki przenoszą się do innego DT :roll:

piechcia15 pisze:czy nadal nikomu nie przychodzi nic do głowy gdzie je umieścić:(
mam kolejny awaryjny tymczas dla nich. Znajoma siedzi przez miesiąc na zwolnieniu więc mogłaby je wziąć, ale co potem jak ich nikt nie weźmie:( co prawda byłyby w domu z dwoma kotami i psem więc pełna socjalizacja, ale co ja zrobię jak nikt się nie zgłosi:( kolejne przenosiny:(??

piechcia15 pisze:też tak myślę, ale jednak boję się, że teraz adopcje stoją w miejscu i wolałabym nie stawiać tej Pani w trudnej sytuacji, ż ejuz nie będzie mogła ich trzymać a domków ani jednego:( ale chyba wyjścia nie ma, ryzyk fizyk.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lip 08, 2010 13:59 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

Magdaradek, Gosiaa, napisałam, jak mogę pomoc - jutro jestem w Pabianicach, mogę zrobić jw.

Wiem, że w lecznicy być nie powinny - nie z powodu bakterii etc, tylko dlatego, że to lecznica, a nie dt.

Ale jeśli znow trafią do dt, z którym nie będzie kontaktu, bo niezręcznie rozmawiać z obca osobą, nie będzie zdjęć, ogłoszeń, bo coś tam - po miesiącu albo kolejnych zostaną gdzieś tam problematycznie niezsocjalizowane podrostki.

Nie wiem, o której jutro wyjeźdżam z Łodzi, napiszę rano. Na pewno nie wcześniej niż o 16.30.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw lip 08, 2010 16:26 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

myślę, że nie ma potrzeby przenoszenia ich do lecznicy. Potraktujmy to jako ostatnie koło awaryjne.

Dziś dzwonili ludzie zainteresowani kociczką,mieliśmy wieczorem ją iść odebrać,ale coś nie oddzwaniają więc może się wystraszyli moim tekstem o odpowiedzialności za zwierze itp 8)
dziś w schronisku była też dziewczyna która chciałaby tego kocurka wziąć. Ma się odezwać do mnie lub modliszki, bo chciałaby go odebrać w weekend lub pn. Więc poczekajmy jeszcze, a już ostatecznie pojadą do tej mojej znajomej. Tam napewno byłyby zdjęcia, bo nawet ja mogę im zrobić, od razu poznałyby się z psem i innym kotem:) pełna socjalizacja:) Najważniejsze że coś się ruszyło, zawsze to pocieszające:)
Obrazek Obrazek Obrazek

piechcia15

Post » Czw lip 08, 2010 17:21 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

piechcia15 pisze:myślę, że nie ma potrzeby przenoszenia ich do lecznicy. Potraktujmy to jako ostatnie koło awaryjne.

Dziś dzwonili ludzie zainteresowani kociczką,mieliśmy wieczorem ją iść odebrać,ale coś nie oddzwaniają więc może się wystraszyli moim tekstem o odpowiedzialności za zwierze itp 8)
dziś w schronisku była też dziewczyna która chciałaby tego kocurka wziąć. Ma się odezwać do mnie lub modliszki, bo chciałaby go odebrać w weekend lub pn. Więc poczekajmy jeszcze, a już ostatecznie pojadą do tej mojej znajomej. Tam napewno byłyby zdjęcia, bo nawet ja mogę im zrobić, od razu poznałyby się z psem i innym kotem:) pełna socjalizacja:) Najważniejsze że coś się ruszyło, zawsze to pocieszające:)

Ok - czyli jutro w Pabianicach załatwiam tylko swoje sprawy.

kalewala

Post » Czw lip 08, 2010 20:24 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

Nie ma takiej potrzeby, annskr .

atla pisze:
renataforjasz pisze:modliszko,
Pani Renato! proszę nie pisać o sprawach, o których Pani nie wie. jeżeli chodzi o te konkretne kociaki, to kawał roboty odwaliły: Georg-inia, Magija i Duszek. pomagał TŻ Modliszki. nie będę się wdawać w szczegóły, bo nie o to chodzi, ale akurat najwięcej te konkretne maluchy otrzymały od osób innych niż Modliszka. tyle!

Oczywiście że tak. Ale to nie powód do oceny mojej osoby, bo nie wiesz czym się zajmuję i co robię dla zwierząt na co dzień.

Koty mają zapewniony od wtorku inny DT na max kilka tygodni.

pisała ta niewdzięczna, nic nierobiąca modliszka 8)

modliszka

Od: Wto lut 14, 2006 19:12

Post » Pt lip 09, 2010 7:25 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

modliszka pisze:Oczywiście że tak. Ale to nie powód do oceny mojej osoby, bo nie wiesz
czym się zajmuję i co robię dla zwierząt na co dzień.

Koty mają zapewniony od wtorku inny DT na max kilka tygodni.

pisała ta niewdzięczna, nic nierobiąca modliszka 8)

pokaż mi choć jedno miejsce, gdzie oceniam twoją osobę. stwierdziłam fakty - sama piszesz, że nie ma w tym stwierdzeniu nieścisłości, więc po co ten ton? ja tylko nie lubię sytuacji, kiedy ktoś woła: "pomóżcie i zróbcie". dziewczyny zrobiły naprawdę dużo i przypuszczam, że gdyby było wolne miejsce dla dwóch maluchów, które ostatecznie zabrałaś (nota bene niejako do tego przymuszona), z pewnością rozlokowałyby je bezpiecznie we własnym zakresie. twoje pretensje co do braku zainteresowania maluchami mnie zwyczajnie śmieszą. kiedy miałam tymczasa, kiedy szczególnie ujął mnie jakiś kot w schronisku i w związku z tym czułam się poniekąd odpowiedzialna za jego losy, to ja pilnowałam, żeby nie malało zainteresowanie nim. proste. i tyle gwoli wyjaśnienia. nerwy są tu zbędne, bo psują atmosferę i rozmydlają istotę wątku.
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt lip 09, 2010 7:56 Re: POMOCY! kociętom grozi śmierć - ŁÓDŹ DT na cito!!!

annskr pisze:Ok - czyli jutro w Pabianicach załatwiam tylko swoje sprawy.

modliszka pisze:Nie ma takiej potrzeby, annskr.

Jest :D :D :D

kalewala

[poprzednia][następna]