SzP - Potrzebny cykloferon!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 06, 2010 19:34 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

Koci katar :? Bardzo powikłane oczka :(
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Wto lip 06, 2010 21:29 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

Już w najbliższy weekend, 10-11 lipca, zapraszamy na spotkanie z naszymi podopiecznymi!

Nas i naszych podopiecznych będzie można poznać w CH PLATAN w Zabrzu w godzinach 14:00-19:00!

Będziemy przeprowadzać zbiórkę pieniędzy oraz karmy dla naszych podopiecznych!

ZAPRASZAMY!!!
Obrazek

Formica

Post » Śro lip 07, 2010 9:50 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

Pusto cicho, a maluszkom zostały tylko dwa dni opieki... :(
Obrazek

Formica

Post » Śro lip 07, 2010 10:42 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

nie mogę wziąć chorych maluszków bo nie mam ich gdzie izolować, przykro mi :oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lip 07, 2010 11:31 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

Wiem, wiem, dlatego wołam w eter, bo wszystkie domki wpsółpracujące z Fundacją albo zakocone po uszy i nie mogą przyjąć maluchów z chorobą, albo kwarantannowe :(
Obrazek

Formica

Post » Śro lip 07, 2010 11:49 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

Formica pisze:Wiem, wiem, dlatego wołam w eter, bo wszystkie domki wpsółpracujące z Fundacją albo zakocone po uszy i nie mogą przyjąć maluchów z chorobą, albo kwarantannowe :(

mogę ewentualnie wypożyczyć moją klatkę, wiesz, tę, w której były te maluszki
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lip 07, 2010 12:54 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

U mnie kwarantanna po tymczasie jeszcze miesiąc w piwnicy... :roll:
Gosiara

Post » Śro lip 07, 2010 12:55 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

Formica pisze:Już w najbliższy weekend, 10-11 lipca, zapraszamy na spotkanie z naszymi podopiecznymi!

Nas i naszych podopiecznych będzie można poznać w CH PLATAN w Zabrzu w godzinach 14:00-19:00!

Będziemy przeprowadzać zbiórkę pieniędzy oraz karmy dla naszych podopiecznych!

ZAPRASZAMY!!!

Chętnie się włącze w akcje napisz mi pw albo na gg w czym bym mogła pomagać?
Gosiara

Post » Śro lip 07, 2010 19:26 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok i Radzymin, kto sprawdzi?

halbina pisze:
Formica pisze:Pilnie potrzebny domek dla kociąt z chorymi oczkami!

Te ze starszego miotu już wróciły na ulicę :( a takie miziaki z nich :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:cry: :cry: :cry:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro lip 07, 2010 19:39 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

podniose
Gosiara

Post » Śro lip 07, 2010 20:32 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

kurde tez nie moge mam 3 zdrowe i 3 dojada od mamki
adopcje zerowe :(

to ile potrzebuje tymczasu na "wczoraj" ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw lip 08, 2010 7:53 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

jak sytuacja z maluchami?
ile ich jest?
w jakim stanie?
kiedy ta Pani z działek wraca?

a które kociaki trafiły na ulicę - pogubiłam się :oops:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Czw lip 08, 2010 8:47 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

Mam dwie grupy kociaków:
1) Dwa kocięta w wieku ok 8-9 tygodni, leczone były na kk, w miarę podleczone i wróciły na ulice. W miarę, bo jeden z nich jest zdrowy, ale drugi ma przyrośniętą spojówkę na oku, silny odczyn zapalny i wymaga zabiegu. Ponieważ poczuł się lepiej karmicielka wyniosła je z powrotem na teren gdzie je złapała. Można je złapać ponownie, tylko nie mam ich gdzie umieścić :(

2) Trzy kociaki z działek w wieku 5-6 tygodni, już same jedzą (to te ze zdjęć, tylko nie ma najzdrowszego czarno-białego). Ogólnie stan w miarę dobry, tylko te oczka są do leczenia, jeden z nich ma podobną zmianę jak opisana powyżej i też najprawdopodobniej wymaga zabiegu.

Wszystkie powyższe kotki, trzeba przekonać do siebie, ale myślę, że są w pełni oswajalne.
Obrazek

Formica

Post » Czw lip 08, 2010 9:59 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

kurcze żal kociaków :(

u mnie Mila praktycznie na walizkach - w weekend powinna już być w swoim domku
ale nie mogłabym wziąć teraz chorych kociąt :roll:
mamy 2 pokojowe mieszkanko, zaczęliśmy remont w kuchni - więc kuchnia wyłączona całkowicie z użytku
a w małym pokoju mam dosłownie garaż, albo piwnicę :twisted:
bo wszystko z kuchni w małym pokoju teraz stoi - włącznie z lodówką... wejść się nie da
łazienka taka mała, że szpilki nie wetknę i czekamy na wymianę rury z administracji :roll:
więc z całego mieszkania korzystamy teraz tylko z dużego pokoju
nie miałabym, więc możliwości izolacji chorych kociąt z moimi osobistymi... Mila już od dawna hasa z nimi po mieszkaniu
i jeszcze ojciec miał do nas przyjechać w sierpniu, żeby pomóc w remoncie
zresztą przez to całe zamieszanie u nas i to co mi się szykuje w pracy na najbliższe 3 miesiące nie miałabym czasu na jeżdżenie do weta tak jak z Milą co drugi dzień (na początku)

i tak się zastanawiam (chociaż musiałabym to jeszcze uzgodnić z TŻem)
że może wzięłabym od kogoś z tymczasu zdrowe kociaki i tym samym ten tymczas miałby miejsce na te chore?
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Czw lip 08, 2010 17:39 Re: SzP - pilnie DT, bo stracą wzrok. Maluchy i starszaki!

Granula pisze:kurcze żal kociaków :(

u mnie Mila praktycznie na walizkach - w weekend powinna już być w swoim domku
ale nie mogłabym wziąć teraz chorych kociąt :roll:
mamy 2 pokojowe mieszkanko, zaczęliśmy remont w kuchni - więc kuchnia wyłączona całkowicie z użytku
a w małym pokoju mam dosłownie garaż, albo piwnicę :twisted:
bo wszystko z kuchni w małym pokoju teraz stoi - włącznie z lodówką... wejść się nie da
łazienka taka mała, że szpilki nie wetknę i czekamy na wymianę rury z administracji :roll:
więc z całego mieszkania korzystamy teraz tylko z dużego pokoju
nie miałabym, więc możliwości izolacji chorych kociąt z moimi osobistymi... Mila już od dawna hasa z nimi po mieszkaniu
i jeszcze ojciec miał do nas przyjechać w sierpniu, żeby pomóc w remoncie
zresztą przez to całe zamieszanie u nas i to co mi się szykuje w pracy na najbliższe 3 miesiące nie miałabym czasu na jeżdżenie do weta tak jak z Milą co drugi dzień (na początku)

i tak się zastanawiam (chociaż musiałabym to jeszcze uzgodnić z TŻem)
że może wzięłabym od kogoś z tymczasu zdrowe kociaki i tym samym ten tymczas miałby miejsce na te chore?

ja mam zdrowe...ale szesc sztuk :roll:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

[poprzednia][następna]