Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
katarzyna1207 pisze:Ale czy ja dobrze zrozumiałam tę czyjąś propozycję DT na 10 dni, potem, przerwa bo wyjazd... i potem mogą go zabrać znowu?? Skąd są te osoby ? czy nie ma możliwości, żeby ktoś im się Maniusiem zaopiekował w domu podczas ich nieobecności? Sądzę, że nawet dłuższe samotne przesiadywanie w domu (a po 10 dniach nie będzie to już taki "cudzy" dom dla niego) będzie po stokroć lepsze niż schronisko... tam to jest pewnie kwestia dni ...Bubuś był w lepszym stanie ...i walczymy już 3 tydzień...
M. zdaniem lepsze byłoby go wyciągnięcie nawet na te 10 dni do tych ludzi, i jeżeli oni po powrocie go wezmą z powrotem - na ten okres być może ja bym go wzięła ... ale tylko jako TDT ... No chyba że wiązałoby się to z długim przewożeniem... ale najważniejsza dla mnie informacja, to czy to może być kot od Bubusia...
Napisałam tego posta z całkiem wyłączonym mózgiem i rozsądkiem ....i bez instynktu samozachowawczego...
gosiaa pisze:katarzyna1207 pisze:Ale czy ja dobrze zrozumiałam tę czyjąś propozycję DT na 10 dni, potem, przerwa bo wyjazd... i potem mogą go zabrać znowu?? Skąd są te osoby ? czy nie ma możliwości, żeby ktoś im się Maniusiem zaopiekował w domu podczas ich nieobecności? Sądzę, że nawet dłuższe samotne przesiadywanie w domu (a po 10 dniach nie będzie to już taki "cudzy" dom dla niego) będzie po stokroć lepsze niż schronisko... tam to jest pewnie kwestia dni ...Bubuś był w lepszym stanie ...i walczymy już 3 tydzień...
M. zdaniem lepsze byłoby go wyciągnięcie nawet na te 10 dni do tych ludzi, i jeżeli oni po powrocie go wezmą z powrotem - na ten okres być może ja bym go wzięła ... ale tylko jako TDT ... No chyba że wiązałoby się to z długim przewożeniem... ale najważniejsza dla mnie informacja, to czy to może być kot od Bubusia...
Napisałam tego posta z całkiem wyłączonym mózgiem i rozsądkiem ....i bez instynktu samozachowawczego...
Ruru, Ty korespondujesz z DT, może podpytaj o to, skąd domek, może jest możliwość opieki dochodzącej, nie wiem, trudno mi gdybać, bo nie mamy zbyt wielu szczegółów jeśli chodzi o ewentualny DT.
Witam.Chciałbym sie dowiedziec na jaki minimalny okres czasu mozna tego biednego kotka przygarnąć? zapytam wprost,czy mozna tego kota wziać na 10 dni,zeby go podkarmić i wygłaskac,niestety nie mozemy na dluzej.dodam,ze mamy dwa koty ze schroniska.pozdrawiam i czekam na odpowiedz.T....
Dziękuję bardzo za ofertę ratunkową dla Maniusia.
Przyznam, że nie wiem co odpowiedzieć
bo sytuacja z Maniusiem jest tragiczna
i dom potrzebny na Cito- ale nie wiem czy w ciągu 10 dni znajdzie się dla niego nowy dom, a nie wyobrazam sobie jego powrotu do schroniska...
zapraszam do wątku Maniusia, który desperacko założyłyśmy mu na forum Miau:
http://tiny.pl/h7x7d
mozemy wziąć koteczka nawet od dzis do maksymalnie 20 lipca,a potem ewentulanie wziać znow od 9 sierpnia do konca wrzesnia.moze w tej przerwie znajdzie sie ktos kto go przygarnie.nasza niedyspozycja miedzy 20 lipca a 9 sierpnia spowodowana jest praktykami ktore musimy odbyc w innym miescie.prosze o odpowiedz.
ruru pisze:i dostałam taką jeszcze odpowiedź:mozemy wziąć koteczka nawet od dzis do maksymalnie 20 lipca,a potem ewentulanie wziać znow od 9 sierpnia do konca wrzesnia.moze w tej przerwie znajdzie sie ktos kto go przygarnie.nasza niedyspozycja miedzy 20 lipca a 9 sierpnia spowodowana jest praktykami ktore musimy odbyc w innym miescie.prosze o odpowiedz.
teraz zapytałam o miejsce i ew. mozliwość opieki dochodzącej...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Loganbar i 32 gości