Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :) - ma dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 06, 2010 19:33 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

Blue, miałam u siebie do wczoraj Jade - toćka w toćkę. Mała poszła do domku w Łodzi, ale mam dom w pod Warszawą, już częściowo przeze mnie sprawdzony, z dwiema kotkami, wysterylizowanymi, dałam tej Pani namiar na Wasz wątek.
Poza tym to Ci współczuję, niby adopcje stoją, a po moją "miaukunkę" waliły maile i telefony stadami całymi :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lip 06, 2010 20:04 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

MariaD pisze:Obawiam się, że została odebrana prosto od cycka matki. :? :evil:

Na to wyglada, rowniez coraz bardziej na to ze nic innego do jedzenia nie widziala poza tym cycem.
W niedziele byla bardzo wyglodniala i spragniona, stala biedna sliniac sie nad talerzykiem i nie wiedziala co ma zrobic.
Teraz z kolei wyglada na to ze wziac do pyska cos potrafi, nawet juz sobie radzi - ale po dwoch kesach ma juz pelen zoladek a przynajmniej traci apetyt i leci sie bawic.
Jak jej podam papke z karmy i kociego mleka strzykawka to nawet chetnie zjada - ale gora 6 ml na raz. I wiecej nie chce.
Po godzinnej przerwie chetnie je znowu.

Mam nadzieje ze to nie objaw chorobowy jakis - ale mam podejrzenia ze ona do czasu znalezienia ssala jedynie matke, czesto ale po troszke.
Plus pewnie ogolnie taki troszke z niej niejadek. I ten upal, nasze koty osobiste prawie nic nie jedza, to co dostana rano lezy do wieczora, ostatnie dni jada na suchym bo mieso po prostu musialam wywalac nie zjedzone.

Nie była wychudzona jak ją wzięłaś? Może nie umie z miseczki a zje z czegoś płaskiego?
Kupka normalnie?

Nie no, wychudzona nie jest.
Co prawda duza czesc jej postaci to bardzo geste futro - ale cialko jest takie masywne, choc nie wielkie.
Dzisiaj wazyla 80 dkg.
Zobacze jak jutro.
Zalatwia sie codziennie, sika pare razy dziennie.
Akurat z tym ok.

Futro ma geste ale takie dosyc matowe - odrobaczylam ja juz raz, ale delikatnie, za kilka dni porzadniej to zrobie - moze po prostu jest bardzo zarobaczona.

Georg-inia - dziekuje za podeslanie chetnego domku :)
Zobaczymy - moze cos z tego wyniknie :)
Super by bylo - skoro tam juz sa kotki - ta mala uwielbia inne koty i absolutnie sie ich nie boi :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto lip 06, 2010 20:55 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

Z tego co piszesz to rzeczywiście, je jak kociak karmiony tylko cyckiem matki. Żołądeczek jej się skurczył i nie daje rady więcej zjeść na raz.
"Normalny" kociak w tym wieku potrafi wbić w siebie samodzielnie porcję jedzenia dużo większą.
Możliwe, że jest zarobaczona.
Pomalutku nauczy się jeść samodzielnie. I normalne do jej wieku porcje. :)

Porównałam jej wagę z wagą moich kociaków w tym wieku. Jest sporo drobniejsza. Ma też już całkowicie wybarwione oczy, W wieku 8 tygodni moje kociaki miały jeszcze ślady niebieskiego na tęczówkach. Stawiam na jakieś 9 tygodni skończone u malutkiej.

Udusiłabym tego handlarza, który wywlókł kocię od matki, nie nauczył jeść samodzielnie i wyrzucił. :evil:

Wyrośnie na prześliczną kocią damę. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro lip 07, 2010 4:42 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

No właśnie ona jest taka "pośrednia" - niby całkiem spora, oczy wybarwione - a jednoczesnie taka strasznie malenka z zachowania, sprawnosci.

A ja się na nią wczoraj poskarżyłam że nie je - i maleństwo na kolację zjadło całkiem sporo i to samodzielnie, można powiedzieć że się prawie rzuciła na jedzenie :)

Blue

Post » Śro lip 07, 2010 9:08 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

Blue pisze:A ja się na nią wczoraj poskarżyłam że nie je - i maleństwo na kolację zjadło całkiem sporo i to samodzielnie, można powiedzieć że się prawie rzuciła na jedzenie :)

Dzielna Stokrocia. :1luvu:
Obrazek

MariaD

Post » Śro lip 07, 2010 16:54 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

Bardzo dzielna :1luvu:
Dzisiaj je już prawie normalnie - może nie straszne ilości, ale zupełnie zadawalające.
Dzwonili już pierwsi chętni - ale raczej nic z tego nie wyjdzie.
Tak więc malutka nadal czeka na swojego człowieka.

Na razie nigdzie jej poza forum i bliskimi znajomymi nie ogłaszam - zalezy mi bardzo na jej bezpieczeństwie. Boję się trochę dużej ilości chętnych zupełnie mi nie znanych.
Psychicznie o wiele łatwiej jest mi szukać domów dla kociaków zupełnie zwykłych.
Dla takiego cudaka słodkiego po raz pierwszy szukam.

Przypomina mi się przy okazji moja pierwsza adopcja, dziewczyna którą znałam tylko z netu i nie za dobrze (z innego miasta była) - poprosiła mnie o załatwienie jej czarnej, młodej kotki.
Koniecznie czarnej.
W azylu gdzie byłam wolontariuszką akurat taka była.
Umówiłam się na dzień z dziewczyną, kot już w domu u mnie, otwieram drzwi a tam dziewczyna, owszem, ale cała ubrana na czarno, z jakąs makabryczną naszywką na koszulce, czarne, długie włosy, glany, łancuch.
Kota dostała, ale miałam duszę na ramieniu i ogólnie byłam załamana że się zdecydowałam.

Za parę godzin dostałam podziękowania, mniej więcej w treści: dziękuję za kotkę, jest idealnie taka jaką potrzebowałam. Z adresu coś w stylu: fromhell666@costam.
Umarłam.

A potem przez ponad rok dostawałam regularnie zdjęcia kotki wypasionej, błyszczącej, na smyczy, na kanapie, na kolankach ;)

Blue

Post » Śro lip 07, 2010 17:03 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

Blue pisze:[...]
Przypomina mi się przy okazji moja pierwsza adopcja, dziewczyna którą znałam tylko z netu i nie za dobrze (z innego miasta była) - poprosiła mnie o załatwienie jej czarnej, młodej kotki.
Koniecznie czarnej.
W azylu gdzie byłam wolontariuszką akurat taka była.
Umówiłam się na dzień z dziewczyną, kot już w domu u mnie, otwieram drzwi a tam dziewczyna, owszem, ale cała ubrana na czarno, z jakąs makabryczną naszywką na koszulce, czarne, długie włosy, glany, łancuch.
Kota dostała, ale miałam duszę na ramieniu i ogólnie byłam załamana że się zdecydowałam.

Za parę godzin dostałam podziękowania, mniej więcej w treści: dziękuję za kotkę, jest idealnie taka jaką potrzebowałam. Z adresu coś w stylu: fromhell666@costam.
Umarłam.

A potem przez ponad rok dostawałam regularnie zdjęcia kotki wypasionej, błyszczącej, na smyczy, na kanapie, na kolankach ;)

Umarłam :ryk:

*

Stokrotkę opiszczałam stosownie :D Za najwspanialszy domek dla cudeńka :ok:
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Śro lip 07, 2010 18:01 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

Śliczne maleństwo :)

muszę przyznać, że jest czarująca i urocza. Podbiła moje serduszko, mam nadzieję, że podbije serduszko jeszcze pewnej osoby... a wtedy chętnie bym się nią zaopiekowała.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro lip 07, 2010 18:11 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

naline pisze:Śliczne maleństwo :)

muszę przyznać, że jest czarująca i urocza. Podbiła moje serduszko, mam nadzieję, że podbije serduszko jeszcze pewnej osoby... a wtedy chętnie bym się nią zaopiekowała.

Hmm...
Brzmi obiecujaco :)
Jeśli jesteś w stanie zaakceptować główne moje wymagania, formalne niejako, o których piszę w pierwszym poście i kochasz koty a Stokrotkę pokochasz bardzo mocno - to bardzo prosze się starać podbić to jeszcze jedno serduszko :)
I zapraszam na spotkanie :)

Na zachętę świeżutkie zdjęcia :)

Obrazek

Obrazek

Blue

Post » Śro lip 07, 2010 18:14 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

cudna jest:)

:1luvu: :1luvu:
Trzymam kciuki za najlepszy z najlepszych domek. :ok: :ok: :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro lip 07, 2010 18:16 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

Blue, malutka zapadła mi mocno w serce, zupełnie nie wiem czemu. :oops:

Domek musi być super!

Nie potrzebujesz czegoś dla malutkiej? Karmy? Mleka? :?:
Obrazek

MariaD

Post » Śro lip 07, 2010 18:42 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

MariaD pisze:Blue, malutka zapadła mi mocno w serce, zupełnie nie wiem czemu. :oops:

W sumie nie wiem dlaczego akurat ona, ale...
Ma w sobie to coś.
Zobacz - zmiękczyła serca dwóch prostych facetów, którzy ją wieźli taki kawał i tracąc wolny dzień przed ciężkim tygodniem pracy łazili nad Wisłą i szukali kogoś kto się nią zaopiekuje.
Nasze koty momentalnie ustawiła jak chciała i ją kochają.
Poza Bąblem - ale on specyficzny jest ;)

Domek musi być super!

ABSOLUTNIE!
Właśnie sobie na pw prowadzę interesująca wymianę wiadomości :)

Nie potrzebujesz czegoś dla malutkiej? Karmy? Mleka? :?:

Bardzo dziękuję za propozycję :1luvu: :)
Ale wszystko dla niej mam :)
Jednak jakbyś np. chciała ją odwiedzić i parę rad młodej kudłatej panience na dalszą drogę życia udzielić ;) - to zapraszamy na kawę :)

Blue

Post » Śro lip 07, 2010 18:52 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

Tak, ta panienka ma niezwykły dar. :)

Znałam w przeszłości też taką jedną kotkę, nawet trochę podobną do Stokroci z urody i też o podobnym uroku.

Blue pisze:Jednak jakbyś np. chciała ją odwiedzić i parę rad młodej kudłatej panience na dalszą drogę życia udzielić ;) - to zapraszamy na kawę :)

Jeżeli panieneczka będzie jeszcze u Was w przyszły weekend to bardzo chętnie ją odwiedzę. :1luvu:
Obrazek

MariaD

Post » Śro lip 07, 2010 19:32 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

śliczna Stokrocia :1luvu:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lip 07, 2010 21:16 Re: Stokrotka - kotka bardzo podobna do MC :)

Z mojej strony oficjalna deklaracja, że chcemy ubiegać się o zaszczyt adoptowania Stokrotki.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

[poprzednia][następna]