ARI - już rok szuka domu...leczymy GRONKOWCA ZŁOCISTEGO s.31

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 04, 2010 19:38 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Czyli znowu odrobinkę lepiej :D Mam nadzieję, że wkrótce Twoje kotki dadzą się zaprosić Ariemu do wspólnej zabawy :ok: :ok: :ok: A potem nastąpią zabawy z ludziem - przyjdzie taki dzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cały czas zaciskam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymajcie się :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie lip 04, 2010 19:45 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Dziękujemy za kciuki :)
Rzeczywiście widać, że Ari czuje się coraz lepiej, jak nie zwraca się na niego uwagi to zachowuje się prawie całkiem swobodnie, potrafi leżeć nawet na korytarzu pod huśtawką, na której huśta się moja córka 8O Gdyby tylko dogadał się z moimi kotami to byłabym już zupełnie zadowolona bo widać, że ma ogromne pokłady energii i chciałby się po prostu poganiać a tu nie ma z kim :(
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Nie lip 04, 2010 19:53 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Zobaczysz, że reszta kotków wreszcie w pełni zaakceptuje "gościa z szafy". Tyle że to wymaga dużo czasu. Najważniejsze, że pojawiają się postępy - naprawdę!!!
Twój ciepły, kochający i wyrozumiały dom zdziała cuda, zobaczysz :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Nie lip 04, 2010 20:42 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

jerzykowka pisze:Zobaczysz, że reszta kotków wreszcie w pełni zaakceptuje "gościa z szafy". Tyle że to wymaga dużo czasu. Najważniejsze, że pojawiają się postępy - naprawdę!!!
Twój ciepły, kochający i wyrozumiały dom zdziała cuda, zobaczysz :1luvu:

Też ufam, ze tak będzie. W końcu jeszcze 2 tygodnie temu, jak rozmawiałyśmy, trudne było do przewidzenia kiedy będzie można głasknąć choć Ariego. Nieustannie zaciskam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lip 06, 2010 6:03 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

|Milego dnia! :1luvu: za kocią integrację :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lip 06, 2010 10:48 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Z kotami jak było tak jest, ale za to z ludziami się poprawiło :) Wczoraj spędziłam cały dzień na namolnym łażeniu na czworakach za kotem (przodem kot, potem ja na czworakach, a za mną bardzo zaciekawione dziecko, które już co prawda chodzi na 2 łapkach, ale skoro mama na czterech, to czemu by do tego nie spróbować? :) ) i próbach głaskania. Jeden głask - kot zmienia miejsce pobytu, a my za nim.. Kilka razy było też pacanie łapą, na szczęście Ari pięknie chowa pazurki :) Tak było wczoraj. Dzisiaj - schodzę do parteru, przygotowana na dalsze gimnastyki, a tu Ari mi się ociera o kolana i prosi o więcej i więcej głasków 8O I że drapać za uszkami też trzeba 8O I ogólnie to on przecież nigdy łapą nie pacał :wink: Jeszcze nie wie, że sam może przyjść, ale jak do niego podchodzę (przynajmniej na razie) to już nie ma problemu z głaskaniem :)
Ale żeby nie było za wesoło, niby już wcześniej widziałam, że jest chudy, ale jednak, ta jego sierść, mimo tego, że mizerna to jednak swoją objętość ma, a jak go dotknąć - same kości :( Trochę się tym martwię, zwłaszcza, że nigdy swojej porcji w całości nie zjada, suche nie mam pojęcia czy zjada on czy inne koty, niby nieraz widziałam go przy suchym, ale on nie lubi podglądania przy jedzeniu i od razu wtedy przestaje jeść. Czy on jest persowaty? Bo podobno persy mają inną budowę pyszczka i muszą dostawać specjalną karmę? nie znam się na tym zupełnie :roll: Myślę, że jakoś w przyszłym tygodniu podjadę z nim do weta na ogląd ogólny i może odrobaczanie, i jeśli nie będzie przeciwskazań to chyba powoli trzeba przymierzać się do szczepienia.

KMagda

Post » Śro lip 07, 2010 9:13 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

KMagda pisze:Wczoraj spędziłam cały dzień na namolnym łażeniu na czworakach za kotem (przodem kot, potem ja na czworakach, a za mną bardzo zaciekawione dziecko, które już co prawda chodzi na 2 łapkach, ale skoro mama na czterech, to czemu by do tego nie spróbować? :) )

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: świetnie!

KMagda pisze:Dzisiaj - schodzę do parteru, przygotowana na dalsze gimnastyki, a tu Ari mi się ociera o kolana i prosi o więcej i więcej głasków 8O I że drapać za uszkami też trzeba 8O I ogólnie to on przecież nigdy łapą nie pacał :wink:

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :s3: Przecież to oczywista oczywistość :lol: :lol: :lol:

KMagda pisze:Ale żeby nie było za wesoło, niby już wcześniej widziałam, że jest chudy, ale jednak, ta jego sierść, mimo tego, że mizerna to jednak swoją objętość ma, a jak go dotknąć - same kości :(

Pomyślałam o paście Vita-pet i/lub Calo-pet - to są witaminy oraz poprawia apetyt. Ale może faktycznie niech wet się wypowie. :ok: :ok: :ok:

Generalnie jest znów lepiej i bardzo się z tego cieszę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Śro lip 07, 2010 9:19 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Magda, każdy Twój kolejny post to wielka radość :D :D :D
Myslę, że masz rację planując "przegląd" u weta, On najlepiej oceni sytuację i doradzi.
Przesyłam przegorące pozdrowienia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw lip 08, 2010 14:06 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Pozdrowienia dla super DT i super kocura :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a moze jakieś nowe fotki? da się? :P :P :P

Marzenia11

Post » Pt lip 09, 2010 18:08 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon lip 12, 2010 14:41 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Co u Was? Czyzby jakieś wyjazdowe wakacyjne milczenie? :lol: :lol: :lol: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon lip 12, 2010 19:54 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Przepraszam za milczenie, ale wszędzie upały, a u mnie w domu grypa żołądkowa :evil: Ale już powoli lepiej :|

Z Ariego zrobił się straszny miziak, łazi za mną ciągle i tylko miauczy - pogłaszcz, pogłaszcz :) Druga wersja miauczenia - rzuć mi piłeczkę, koniecznie, przecież wcale nie jest gorąco 8O - chyba przez to siedzenie w szafie przez kilka tygodni tyle energii się w nim skumulowało, że teraz nie zwraca uwagi na pogodę ;) Zdjęcia będą albo dziś albo najpóźniej jutro, ale niestety Ari nie przepada za pozowaniem, a ja nie jestem wprawnym fotografem, więc nie oddają jego całego uroku :oops: Pozdrowienia dla Wszystkich :) :)

KMagda

Post » Pon lip 12, 2010 21:11 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

KMagda pisze:Przepraszam za milczenie, ale wszędzie upały, a u mnie w domu grypa żołądkowa :evil: Ale już powoli lepiej :|

Z Ariego zrobił się straszny miziak, łazi za mną ciągle i tylko miauczy - pogłaszcz, pogłaszcz :) Druga wersja miauczenia - rzuć mi piłeczkę, koniecznie, przecież wcale nie jest gorąco 8O - chyba przez to siedzenie w szafie przez kilka tygodni tyle energii się w nim skumulowało, że teraz nie zwraca uwagi na pogodę ;) Zdjęcia będą albo dziś albo najpóźniej jutro, ale niestety Ari nie przepada za pozowaniem, a ja nie jestem wprawnym fotografem, więc nie oddają jego całego uroku :oops: Pozdrowienia dla Wszystkich :) :)

CUUUUUDOWNEEEE WIEŚCI!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Trzymajcie się i nie dajcie grypie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lip 13, 2010 19:44 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Obrazek

Ari z Szarotką :)

Obrazek

Ari zrelaksowany :)

Obrazek

Obrazek

Po prostu Ari :)

KMagda

Post » Wto lip 13, 2010 22:07 Re: ARI-"nie głaszcz mnie, bo się boję!" - szuka domu! FOTO! s.9

Cudny!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]