Kociaki z Radlina-Willow i Pepper w DS :) Śnieżek odszedł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 05, 2010 18:27 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

Super! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 05, 2010 18:40 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 3 dawce cykloferonu :)

fiona.22 pisze:A ciotka fiona podstęp zastosowała i przemyca maluszkom suchego royalka :kotek:
Jak się dobrze pomiesza a puszeczka to sucha karma przechodzi bez problemu i pogryźć się da i nie parzy w język nawet :ryk:
A jak samą suchą do miski nasypę to koty focha łapią i strajk głodowy stosują :twisted:

Sprytna cioteczka przechytrzyła wyrafinowane podniebienia małych protestantów :mrgreen:

KsieznaJoanna

Od: Pon lut 18, 2008 22:55

Post » Pon lip 05, 2010 18:42 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

Hi hi zobaczymy jak im kolacja przejdzie :twisted:

Lecę trochę wcześniej do nich to się dłużej pobawimy 8)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pon lip 05, 2010 19:20 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

moje gagatki też mają problem z suchą karmą, więc też dosypuję do puszki, w sumie szybko muszą się nauczyć jeść suche, bo taniej wychodzi, a pieniądze na koncie już się kończą :(
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Pon lip 05, 2010 23:10 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

bluerat pisze:moje gagatki też mają problem z suchą karmą, więc też dosypuję do puszki, w sumie szybko muszą się nauczyć jeść suche, bo taniej wychodzi, a pieniądze na koncie już się kończą :(

Dokładnie z taka sama nadzieja przemycam tym nietoperzom sucha ale po południu pomieszałam a wieczorem jak byłam karmić znowu i co zastałam...sucha powybierana i wywalona z miski a większa połowa poza klatka :twisted:

Za to Śnieżek bawił się ze mną w ganianego po lecznicy :evil: Stwierdził, ze w wannie jest nudno i zainicjował gonitwę 8)
Oczywiście został złapany i zaaresztowany 8)

dobrze, że Willow jeszcze nie opanowała jak się z wanny wychodzi :kotek:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon lip 05, 2010 23:14 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

fiona.22 pisze:Dokładnie z taka sama nadzieja przemycam tym nietoperzom sucha ale po południu pomieszałam a wieczorem jak byłam karmić znowu i co zastałam...sucha powybierana i wywalona z miski a większa połowa poza klatka :twisted:

Połowy są zawsze równe :ryk:

A tak poważnie ciesze się z poprawy :ok:

Ja jestem sprytniejsza :P <cóż za skromność> i moczę suche dodając pół łyżeczki mokrej dla zapachu/smaku. Mieszam to wszytsko w papkę i Jadźiuchna nie ma szans nic wybrać :D

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Pon lip 05, 2010 23:23 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

No to jutro robię ściągnięcie pomysłu od cioci zerduszko :kotek:
Gnojki zamienia się w "pragnienie" czyli nie mają szans 8)

Zerduszko a tak przy okazji jakbyś mogła zdradzić jakie kropelki dostała Jagódka od okulisty :wink:
byłabym bardzo wdzięczna :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pon lip 05, 2010 23:26 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

fiona.22 pisze:Zerduszko a tak przy okazji jakbyś mogła zdradzić jakie kropelki dostała Jagódka od okulisty :wink:
byłabym bardzo wdzięczna :mrgreen:

Dostała Braunol i Floxal. i przykaz żeby przez 3 dni kropić co godzinę, dwie 8O Ona już nawet nie ma chęci się wyrywać, tylko cichutko miauuuu, tak żałośnie.

Willow nabrała masy? Jagoda 650 całe szalone :ryk:

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Pon lip 05, 2010 23:38 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

Dzisiaj nie ważyłam ale jutro sprawdzę wagę.

Wszyscy okuliści ten Braunol przepisują, bo on w sumie tłucze wirusa w oku z tego co gdzieś tam mi sie o uszy obiło.

U Willow na razie nie ma tragedii z oczami. Ale i tak pewnie skończy się na wizycie u okulisty :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto lip 06, 2010 7:59 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

Moja kruszynka maleńka :1luvu:
Może jaką fotkę nową zobaczymy? :oops:

Erin

Post » Wto lip 06, 2010 9:36 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

Jak Gem pożyczy aparat to i fotki będą...ja niestety swój rozbiłam :evil:

Gnojki rano bardzo dobrze. Szaleją bez zmian, pochłaniają co raz większe ilości jedzenia. A Śnieżek już bez antybiotyku :piwa:
Na razie został jeszcze w szpitalu, żeby małej się nie nudziło :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto lip 06, 2010 14:02 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

Kurcze, przydałoby się trochę adopcji do mamy straszny wysyp...pewnie jak wszędzie z resztą... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto lip 06, 2010 16:47 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

Za adopcje :ok: :ok: :ok:

Erin

Post » Śro lip 07, 2010 12:31 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

Cykloferon podany !!!
ale męczyłam się z ta małą pieronicą 20 min. Za żadne skarby nie chciała pożreć kawałka tabletki. Pluła, wrzeszczała a jak już do gardła udało się wpakować to mała zastosowała odruch wymiotny i znów tableta na zewnątrz.
oczywiście w jedzeniu nijak nie chciała połknąć...

ale w końcowym efekcie udało się...

Oko prawe niestety bardzo źle wygląda. Jest małe i całe niebieskie z wysuniętą trzecia powieką. Lewe do przyjęcia chociaż tez nie jest ładne.

Białas jedno oko zdrowe, drugie z biała kropka na środku systematycznie się zmniejszającą.

Willow przytyła troszkę-dobiliśmy do 0,5 kg :piwa:

Generalnie koty czują się powiedziałabym bardzo dobrze tylko niestety objawy przeróżne wciąż są...i nie możemy się tego pozbyć :evil:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro lip 07, 2010 13:54 Re: Kocięta w tragicznym stanie.Willow po 6 dawce cykloferonu :)

Kochane maluchy! :1luvu: :kotek: :1luvu:
Fiona, a beta glukan podajesz? Albo sok z aloesu?

Erin

[poprzednia][następna]