DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 03, 2010 19:34 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Wieczorne pozdrowienia :1luvu: Cieszę się, że koteczka siknęla :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 03, 2010 20:28 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Dzień dobry :)

Najpierw powinnam przeprosić wszystkich, którzy dzisiaj próbowali dodzwonić się do mnie na komórkę. Wyszłam z domu około południa, telefon z pośpiechu zostawiłam na nocnej szafce, pojechałam do Babci a potem do rodziców, wróciłam dopiero niedawno... Ale już jestem. Jak ktoś z czymś pilnym, to uprzejmie proszę :wink:

Tak jak przekazał wczoraj wieczorem Paweł, Królewna po przymusowym pojeniu wreszcie odwiedziła kuwetę. Trochę odetchnęłam: bo zawsze to lepiej, jeśli może sikać tylko nie chce (pić nie chce znaczy się - to i sikać nie ma czym), niż gdyby jej się chciało a nie mogła. Zatkana widać już nie jest - wielkie uff, bo tego najbardziej się obawiałam. Wobec powyższego: trudno, będziemy Księżniczkę po kilka razy dziennie nawadniać na siłę - przynajmniej dopóki nie zelżeją te tropiki :roll: Nie wiem, taka opcja wydaje mi się mniej stresująca i bolesna niż codzienne jeżdżenie do lecznicy na kroplówki. Podczas ostatniej wizyty wetka po obmacaniu karku Królewny stwierdziła, że porobiło się tam już dużo zrostów od kłucia - więc może na razie wystarczy :( Nie mam pomysłu, jak przekonać Busiaczka do samodzielnego picia. Pewnie jeszcze kojarzy jej się, że jeśli się napije, to potem będzie ją bolało i nie będzie mogła tego wydalić - dlatego woli w ogóle nie pić :roll: Prawdopodobnie musi w końcu sama się przemóc, ale na razie jak widać nie jest w stanie. Kiedy zrobi się trochę chłodniej, spróbuję wziąć ją na przetrzymanie...

Wszystkie Dranie otumanione upałem. Wychodząc z domu, z litości zostawiłam im włączony wiatrak (wiem, wiem, że nie powinno się zostawiać żadnych urządzeń pod prądem na czas nieobecności - ale powietrze było takie duszne, nieruchome, oblepiające - żal mi ich się zrobiło :roll: ). Chodzi nadal, na szczęście na noc chociaż odrobinę się schłodziło...

Brakuje mi oddechu. Padam. Jestem dzisiaj o samych owocach, ale nie dam już rady zjeść niczego konkretnego. Na dobre mi to zresztą wyjdzie :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob lip 03, 2010 20:33 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

A może fontanna - poidełko skusiła by pannę do picia ? :roll:
Witaj wieczorową porą :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob lip 03, 2010 20:36 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Dobry pomysł. I miseczki w różnych miejscach?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lip 03, 2010 20:38 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Miseczki w różnych miejsach już ma. Na fontannę chwilowo chyba mnie nie stać :twisted: , ale pomyślę.

Na dobranoc jem sobie pyszne świeżutkie poziomki. Mniammm :D
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob lip 03, 2010 21:56 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Zazdroszczę poziomek :)

Ja się dzisiaj napchałam kiełbasą z grilla...

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie lip 04, 2010 8:46 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

I jak się sprawuje Królewna przedpołudniową porą ? :wink:

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lip 04, 2010 11:02 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Ja mam Kota, który już kilka lat żyje choć nie je w potocznym rozumieniu słowa "jeść". Sposoby utrzymania homeostazy jego organizmu są następujące:
- wylizuje sos z saszetek - to nie jest tak, że jeśli kot tylko wylizuje sos, to znaczy że nie zjadł saszetki - jeśli wylizał sos, zaliczam saszetkę jako spożytą - Ty też masz inne żarłoczniejsze koty, które mogą dostać te oblizane kawałki (u mnie saszetki to np. Animonda Rafinee Soupe i RC Itinctive)
- Whiskas temptations (niem. Knuspertaschen) ew. katzinis - jako sucha karma oraz Gimpet Kaserollis, ew. Gimpet Grassbits
- tzw. kabanosy dla kota (Winston, Catessy, Yarra, Gimpet)
- nerka z pieczonego kurczaka, ew. białe mięso z takiegoż
- serek topiony w plastrach Gouda Hochland
- polędwica wołowa surowa
- pierś z kurczaka surowa, lub gotowana póki ciepła
- je trochę puszek z piersi kurczaka (Shesir, Porta 21, Applaws) oraz czasem puszki Sheba i pasztety Hills anorexia diet oraz Hills mature indyk, czasem Animonda
- czasem trochę schabu lub szynki od Benedyktynów (oczywiście jedzenia nie kroimy, tylko urywamy malutkie kawałeczki). Może któraś podpowiedź się nada, ważne doświadczenie to to, że właśnie można dawać przysmaki jako suche a mokrą karmę do oblizania sosu - oblizanie kilku saszetek utrzymuje kota przy życiu. A niektóre autentyczne strony firmowe rekomendują 16-20 małych zróżnicowanych posiłków w ciągu dnia
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Nie lip 04, 2010 15:54 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Dzięki JOANNAM za wszystkie podpowiedzi :)
Z saszetkami w sosie bywa u nas podobnie, a pozostałe Dranie rzucają się na to, co zostawi Królewna, niczym stado wygłodniałej szarańczy. Cóż, one takich luksusów na co dzień nie widują :oops: Na szczęście chociaż swoją ulubioną Cosmę w delikatnej galaretce Buś zwykle sprząta prawie w całości...

Dziś wpadłam tylko na chwilę. Dopiero wróciłam do domu i nie wiem, w co mam ręce włożyć. Mieszkanie straszy kłębami kłaków oraz stemplami z kocich łap na podłodze i szafkach :twisted: , obawiam się, że do rana nie zdążę tego wszystkiego ogarnąć. Wstyd :oops:

Królewna rano była wyjątkowo narowista :wink: , zaraz podejmę kolejną próbę przymusowego nawadniania. W nocy siku było :)

Zmęczona jestem :(

Wielbłądzio

Post » Pon lip 05, 2010 0:05 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Niedawno skończyłam sprzątanie :roll: Ciekawe, czy jutro (dziś znaczy się) w pracy zasnę za biurkiem :roll:

Busiek wysikał się i powiem nawet więcej: kupsko też dziś walnął :mrgreen:.

Opłaca się jeszcze kłaść spać :roll: ?

Wielbłądzio

Post » Pon lip 05, 2010 9:38 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Hej wszystkim.

Roboty od groma, a ja jestem pólprzytomna, spałam chyba trzy godziny :roll:

Gorąąąąco :(

Wielbłądzio

Post » Pon lip 05, 2010 10:20 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Proszę jak siku i inne takie potrafią ucieszyć :mrgreen:

Mnie już współpracownicy zdążyli zirytować, mimo że jestem na urlopie... Prosiłam w piątek, żeby nie dzwonić, i co...??? :evil:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon lip 05, 2010 10:28 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Ja mam ochotę rozebrać się do naga :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pon lip 05, 2010 12:31 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Wielbłądzio pisze:Ja mam ochotę rozebrać się do naga :twisted:

Wcale Ci sie nie dziwie :twisted:
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pon lip 05, 2010 14:51 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Monika pisze:
Wielbłądzio pisze:Ja mam ochotę rozebrać się do naga :twisted:

Wcale Ci sie nie dziwie :twisted:

Dziś jeszcze się powstrzymałam, ale to chyba tylko dlatego, że miałam bardzo dużo pracy. Zobaczymy, co będzie jutro :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]