ALICJA Borgelt pisze:Witt-1981 pisze:ALICJA Borgelt pisze:Ja odniosłam wrażenie, że była tu prowadzona walka, o to że Kot ma jechać za granicę
,a mie o samego kota
![]()
Bo właśnie taki powód podali właściciele oddając kota...
Uważam, że nie było by takiego zamieszania, gdyby DS znajdował się w Polsce, sprawy już dawno by nie było![]()
szkoda tylko,że takiego samego zaangarzowanie nie ma w sprawie pozostałej trójki kotów![]()
Wiem co , mówię, apeluje do właścicieli, trochę więcej zaangarzowania... wszystko można pogodzić, dobry plan i do dzieła
ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia - informacja czyni cuda![]()
[url]viewtopic.php?f=1&t=113252[/url] one tez są ważne
to zaczyna się robić totalną parodią, one też są ważne,
wiesz co rzeczywiście jakbyśmy nie wiedzieli)
nie musisz nam pisać co mamy robić, my to wiemy...
ale widzę że chcesz się popisać przed resztą tak jak Twoja poprzedniczka.
Tak jak i u niej nie potrafisz pomóc? - nie oceniaj...
bo ewidentnie widzę że wam jeszcze mało, po moim błędzie
przypadkowo Rudasek trafia do Ciebie, zadowolona? w porządku tyle w tym temacie.
Jest to nasz problem i my będziemy musieli go rozwiązać...
Jeśli chodzi o Rudaska tutaj było inaczej ponieważ kot był z Fundacji KOT
więc fundacja szukała mu domu jak widać bardzo się postarała.
Po co te negatywne emocje, dajcie już spokój![]()
należy się cieszyć, że jeden z Waszych kotów znalazł tak szybko dom, u mnie.
Nikt się tu nie popisuje, bo przed kim...
Dla wielu tu ludzi, to chleb codzienny, niesienie pomocy i ratowanie tych kocich bidot.
A moja prywatna pomoc to tylko mała kropla ... w morzu potrzeb...
Trafiłeś niestety na dość aktywną osobę w tych sprawach, a do docinek i komentarzy już dawno się przyzwyczaiłam, karmicielki tak mają![]()
Wszystkie są wielkie, ukłon dla każdej Karmicielki.
![]()
Niestety ja już teraz mogę tylko finansowo i duchowo spierać moją zmienniczkę w kraju...
Zatem proszę Cię o ciszę na forum, bo już za dużo tego.
tak była tutaj prowadzona walka tylko o to aby odebrać nam tego kota za wszelką cenę,
dotyczy to również Ciebie Twoje pierwsze nieprzemyślane wpisy, zresztą nie potrafiłaś
zrozumieć naszych prosto sformułowanych wpisów...
Po ponad 3 latach stwierdzić że nie byliśmy dobrym domem, za co lidya wyznaczyła
sobie punkt honoru
Po tym jak uratowaliśmy go, zainwestowaliśmy w niego masę uczucia etc.
moja mama stwierdziła wprost to klasyczny brak honoru i a nie mówiłam...
pomożesz dostaniesz po głowie, nie zrobisz nic nie będzie problemu i będziesz miał święty spokój
przeinaczaj i tłumacz sobie to jak chcesz, jest jeszcze jedna ważna sprawa
pewnie po raz kolejny nic nie zrozumiesz ale nie jest wyczynem pomagać gdy się ma
dobre warunki finansowe wyczynem jest ich nie mieć i wtedy jeszcze pomagać, łącznie znaleźliśmy do tej pory
sami kilkanaście domów dla kotów w Twojej sytuacji moglibyśmy znaleźć takim domów
kilkaset to jest taki mały wyznacznik,pomimo tego pieniądze to nie wszystko tym bardziej jeśli chodzi o Rudaska!
Jeśli chcesz mieć spokój na forum w porządku w takim razie o to samo i Ciebie proszę i się tego trzymaj...
Ta cała sytuacja jaka rozegrała się na Forum Miau była dla nas bardzo dobrą lekcją,
np. jak działa to forum, jacy tutaj ludzie się znajdują, jak wygląda tutaj znajdywanie domu dla kota,
jak można założyć wątek i manipulować ludźmi.
trzeba koniecznie na przyszłość z tego
wszystkiego co się stało wyciągnąć daleko idące wnioski że
takie cechy jak uczciwość i dobroć nie popłacają (chyba że się trafi na takie osoby które posiadają i szanują te cechy).
Ps. A co do prawdziwego ratowania zwierząt to jestem pewny w 100% że mogłabyś się od mojej narzeczonej bardzo wiele nauczyć, co niektórzy weterynarze również...