WAWABardzo chora Pola! krew,rany w pysku,potrzebne fin i dt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 03, 2010 21:08 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

Dzięki Slapciu, ja wiem, marudzę - do swojej też muszę dojechać, ale to jakieś 10 minut, a ona się rzuca w kontenerku :roll:
Na razie nie pojechałam, to chyba faktycznie z dziąseł może być, ale nie potrafię tego stwierdzić na pewno - trudno jej zajrzeć do pyska, bo barankuje nieprzytomnie cały czas. Ale jeśli z dziąseł, to od czego? Dostała jedzonko bardzo miękkie, rozwodnione i już jakiś czas temu :roll:
Obmyłam to pycho, zajrzę za chwilę, jak wychodziłam udeptywała podłogę :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lip 03, 2010 21:11 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

OKI jak ma paszczę w złym stanie to możliwe że gdzieś od dziąsla to krwawienie, albo ząb wypadł poczekaj chwilkę

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Sob lip 03, 2010 21:20 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

Na razie czekam :|
Dzięki

OKI

Post » Sob lip 03, 2010 21:25 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

Jeśli jadła parę godzin temu i ta krew byłaby z górnego odcinka przewodu pokarmowego to musiałaby być częściowo przetrawiona i nie jest wtedy żywoczerwona tylko ciemniejsza,taka fusowata.żywoczerwona z pianą jest z płuc,ale to w skrajnych przypadkach,musiałaby mieć trudności w oddychaniu.Wielce prawdopodobne więc że gdzieś z pysia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Sob lip 03, 2010 21:27 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

kocurzyca41 pisze:Jeśli jadła parę godzin temu i ta krew byłaby z górnego odcinka przewodu pokarmowego to musiałaby być częściowo przetrawiona i nie jest wtedy żywoczerwona tylko ciemniejsza,taka fusowata.żywoczerwona z pianą jest z płuc,ale to w skrajnych przypadkach,musiałaby mieć trudności w oddychaniu.Wielce prawdopodobne więc że gdzieś z pysia.

Ja Cię ozłocę :D

OKI

Post » Sob lip 03, 2010 21:28 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

pamiętam z wczesnych przypadków Malwinki, że taką można się mało przejmować
poza tym może mieć krwawienie z dziąseł bo ma zepsute zęby - to tak jak u ludzi
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob lip 03, 2010 21:37 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

No dobra, to ja się będę mało przejmować :wink:

OKI

Post » Sob lip 03, 2010 21:41 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

OKI pisze:
kocurzyca41 pisze:Jeśli jadła parę godzin temu i ta krew byłaby z górnego odcinka przewodu pokarmowego to musiałaby być częściowo przetrawiona i nie jest wtedy żywoczerwona tylko ciemniejsza,taka fusowata.żywoczerwona z pianą jest z płuc,ale to w skrajnych przypadkach,musiałaby mieć trudności w oddychaniu.Wielce prawdopodobne więc że gdzieś z pysia.

No chorobcia robię co mogę na odległość i piszę co wiem.Szkoda,że mnie nie ma akurat,razem zawsze łatwiej. :( Ale jakby nie daj Boże to krwawienie nawet z dziąseł się utrzymywało,to przy jej kondycji ogólnej i odwodnieniu jutro vet murowany.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Sob lip 03, 2010 21:58 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

kocurzyca41 pisze:
OKI pisze:

No chorobcia robię co mogę na odległość i piszę co wiem.Szkoda,że mnie nie ma akurat,razem zawsze łatwiej. :( Ale jakby nie daj Boże to krwawienie nawet z dziąseł się utrzymywało,to przy jej kondycji ogólnej i odwodnieniu jutro vet murowany.

Oby nie :roll:
Dzięki

OKI

Post » Sob lip 03, 2010 22:20 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

Nieciekawie. :(

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Sob lip 03, 2010 23:31 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

Sytuacja w domu chyba na razie opanowana - dzięki Marzeni11 rezydentki zafiprexowane, więc od razu lżej oddycham.

Poli przestała krwawić z pyszczka, więc chyba rzeczywiście to były tylko dziąsła. Zjadła kolejną porcję rozwodnionej Animondy - jest potwornie wręcz wygłodzona :( Mogłaby chyba zjeść od razu wagon.
Tam gdzie była, dostawała suchą karmę i wodę - wszystko świeże i czysto w pojemniczkach - ale chyba nie była w stanie jej jeść ze względu na to, co w pyszczku.

Pocieszające jest to, że pierwszą porcję dostała koło 15tej, potem jeszcze 2 razy i jak do tej pory nie ma ani biegunki, ani wymiotów. Gdyby było coś nie tak z trawieniem, to już by raczej wyszło. Jeszcze się nie załatwiła ani razu, ale to może być zwykły stres - zobaczymy rano.

Drugą rzeczą, która mnie cieszy i chyba jest dobrym znakiem, to fakt, że jest zainteresowana pozostałym kocim towarzystwem, które oczywiście waruje pod drzwiami do łazienki. Za każdym razem Pola usiłuje nawiać z niewoli z wyraźnym zamiarem zaprzyjaźnienia się z resztą kotów 8O I już wystarczy, że usłyszy mnie na korytarzu, żeby włączyć motor, piskolenie i dobijać się do drzwi. Zadziwiające, ile sił potrafi z siebie wykrzesać, bo jak się z nią zamykam w łazience, to łapy się pod nią rozjeżdżają i ledwo jest w stanie na nich ustać :?

OKI

Post » Nie lip 04, 2010 0:27 Re: Chora Pola! Wa Raszyn u OKI krwawienie teraz pomoc finan/dt!

Założyłam Poli nowy wątek - będzie mi łatwiej sterować tytułem i prowadzić rozliczenia...
Proszę o Waszą obecność tu: viewtopic.php?f=1&t=113672&p=6157010#p6157010
Dziękuję :1luvu:

OKI

Post » Nie lip 04, 2010 7:01 Re: WAWABardzo chora Pola! krew,rany w pysku,potrzebne fin i dt.

ok, to ten wątek jest do zamknięcia :kotek:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

[poprzednia]