ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 01, 2010 13:44 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

BOZENAZWISNIEWA pisze:Prosze o natychmiastowy kontakt Alessandra ze mna...mój numer na pw...

peosze o natychmiastoww a wiadomosc..PILNE......TELEFON DO Oli...czekam-dom dla kota jest...kurka...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lip 01, 2010 14:57 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-Masza i Layla maja DS :-)

Asia Ronda pisze:
alessandra pisze:czy ktos cos wie na temat tej kotki?
nie ma jej na stronie Azylu w Konstancinie, czy znalazla dom, jakie sa jej losy?
Jest na stronie Azylu tylko w zakładcie Wirtualne adopcje :lol:
a oto ling do tej strony http://101kotow.pl/wirtad.html

bardzo dziekuję Asiu :D gmerałam, ale jakoś nie znalazłam,(przyślepa jetsem też :? ) ciesze sie ,ze jest, cały czas polecam ja na nk ,kiedys musi znaleźc domek i swojego ludzia :ok:
mówimy o tej koteczce:
Obrazek

02-12-2009
Ta piękna, kilkumiesięczna, łagodna koteczka nie znalazła opiekuna mimo naszych intensywnych starań. Koteczka straciła oczko jako kocię po ataku agresywnego ptaszyska i trafiła do Azylu w głębokim szoku. Dzielnie przebyła rekonwalescencję, zachowała pogodę ducha, jest całkowicie oswojona i przymilna. Może ty obejmiesz ją wirtualną opieką? (Koteczka nadal może być adoptowana "realnie").

Aktualizacja 21-12-2009
Z radością informujemy, że wirtualną opiekunką Jednooczki została Pani Iwona z Warszawy.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lip 01, 2010 16:05 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Tak dokladnie o niej :lol:
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lip 08, 2010 16:55 przez Asia Ronda, łącznie edytowano 1 raz

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Czw lip 01, 2010 16:06 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

polecam viewtopic.php?f=1&t=113362&start=105

może ktoś potrafi dotrzec do opiekunów,aby podjęli mądra decyzję, może ktos wytłumaczy dlaczego znów ma cierpiec kot?...
to watek rudego kotka bez oczu :(

alessandra

Post » Czw lip 01, 2010 16:09 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kalinuwka pisze:Dawno nic nie pisałyśmy w wątku Kulki. Przez ostatnie 2 miesiące mieliśmy zastój, nic nie mogłyśmy zrobić, ani szukać Kuleczce domu, ani operować jej oczka, bo...
no nie ma się czym chwalić. Kulka się okociła. Nawet nie byłyśmy pewne, czy jest ciężarna. Spędziła ok. 2 tyg. w lecznicy po wypadku samochodowym i jej nie ciachnęli, nie chcieli jej osłabiać. Po wypisie, po jakimś czasie zapisałyśmy ją na sterylkę, bo zaczęła się zaogrąglać tu i tam i wyglądało to nam na wczesną ciążę, niestety, na dzień przed terminem sterylki Kuleczka urodziła 3 kociaki. Nie byłyśmy w stanie ich uśmiercić. Postanowiłyśmy szukać im domów. Są 3 dziewczynki, już teraz 10 tygodniowe. Jedna z nich od 2 dni jest już w swoim nowym domku, dwie nadal ogłaszamy.

Kuleczkę czeka operacja usunięcia oczka, bo niestety babrze się jej, pomimo zakraplania i wizyt w lecznicy okulistycznej. Dowiedziałyśmy się, że będzie to kosztowało 350 zł, musimy jeszcze to potwierdzić. Do tego wcześniej trzeba zrobić jej morfologię z biochemią. Jeżeli ktoś mógłby wspomóc nas finansowo, to byłybyśmy wdzięczne. Mamy już odłożone na ten cel 100 zł. Zabieg musimy zrobić jak najszybciej, bo kotka ostatnio miała gorączkę, dostała antybiotyk. Wet stwierdził, że to ma związek z tym chorym okiem.

alessandra

Post » Czw lip 01, 2010 16:30 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

trochę Rudiego, pamiętacie tego słodziaka?

chemik512 pisze:Zdjęcie takie sobie bo robione komórką, kot jak usłyszy tylko piknięcie phona, odrazu leci się mizdrzyć, więc na 10 zdjęć zrobionych 8 jest rozmazanych...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

alessandra

Post » Czw lip 01, 2010 16:46 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

wkrótce dobijemy setnej strony, wypada założyć nowy watek
niestety, tracimy Bazyliszkową jako wspólprowadzącą watek ślepaczków :( - mam nadzieję,ze jednak czasem zaglądniesz do nas, Dorotko? :wink:
mam pytanie wobec tego, czy jest osoba, która podejmie sie prowadzenia postów, które prowadziła i aktualizowała Bazyliszkowa?
sprawy pilne oraz kandydaci na dany miesiąc - aktualizacja, wyszukiwanie

alessandra

Post » Czw lip 01, 2010 17:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Alessandra, będę tu na pewno zaglądać, po prostu nie będę mogła bywać na forum tak często jak dotychczas.
I ja bardzo proszę - może ktoś chciałby przejąć po mnie działy "Pilne" i "Kandydaci do wsparcia"???

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lip 01, 2010 17:17 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Przypominam Ślepkę i jej wątek - ona tak bardzo potrzebuje domu!

anita5 pisze:Wątek na kociarni, zobaczcie, jaka słodka...

viewtopic.php?f=13&t=112996

Ślepka pilnie szuka domu!!!!
A oto i ona:
Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lip 01, 2010 18:54 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Ta Ślepka mnie zauroczyła, jest po prostu przecudowna...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw lip 01, 2010 23:36 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Bazyliszkowa pisze:Alessandra, będę tu na pewno zaglądać, po prostu nie będę mogła bywać na forum tak często jak dotychczas.

8O :evil: :crying:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt lip 02, 2010 8:09 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Bazyliszkowa pisze:Przypominam Ślepkę i jej wątek - ona tak bardzo potrzebuje domu!

anita5 pisze:Wątek na kociarni, zobaczcie, jaka słodka...

viewtopic.php?f=13&t=112996

Ślepka pilnie szuka domu!!!!
A oto i ona:
Obrazek

Jesli kotka przyjedzie na Dt to moge ja wziac i izolowac..w sobote jade do Warszawy...Oczy leczyc bedziemy jak zwykle...Prosze jednak o ogłasznie małej ,bo u mnie zostac ne moze....Jesli Wam to odpowiada prosze o pw...e-mail nie działa....
Ola odebrałam pw...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lip 02, 2010 11:17 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Bazyliszkowa pisze:Alessandra, będę tu na pewno zaglądać, po prostu nie będę mogła bywać na forum tak często jak dotychczas.
I ja bardzo proszę - może ktoś chciałby przejąć po mnie działy "Pilne" i "Kandydaci do wsparcia"???

delfin612 umie wyrażac uczucia, nie ma co :mrgreen:

Bazyliszku, bardzo mi przykro,że jednak nie dasz rady, dziekuję za to, co dotychczas , bo to nie tylko prowadzenie wątku, monitorowanie ślepinek ale i te wszystkie bazarki, z którymi nie umiałam sobie poradzić :ok:

alessandra

Post » Pt lip 02, 2010 12:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

alessandra pisze:

delfin612 umie wyrażac uczucia, nie ma co :mrgreen:

Bazyliszku, bardzo mi przykro,że jednak nie dasz rady, dziekuję za to, co dotychczas , bo to nie tylko prowadzenie wątku, monitorowanie ślepinek ale i te wszystkie bazarki, z którymi nie umiałam sobie poradzić :ok:

No Dorotko będzie nam Ciebie tutaj brakować, trzymałaś jednak rękę na pulsie cały czas :cry:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lip 02, 2010 12:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

A co rozparcelowania jeszcze końcówk listy dofinansowania czerwcowej to, w związku z brakiem odpowiedzi na mój wcześniejszy post (gdzieś tam z 2 strony wczesniej) proonuję:

MIKUŚ dla MOkkuni - 100 zł
Kotek72 dla 3 kociątek - 150

to się mniej więcej podpasowuje pod kryteria pozostałych czerwcowych beneficjentów.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]