Izabela pisze:6.45 wynik 201
Tinka07 pisze:Też bym tak zrobiła. Idzcie spatuli. Zmierzyłabym znów poziom glukozy we krwi o 8.00 rano, tzn. 12 godzin po podaniu ostaniej dawki. Gdyby poziom glukozy był powyżej 300 mg/dl, podałabym też nie wiecej niż dziś wieczorem, tzn. 0,5 jednostki. Gdyby cukier był miedzy 200 a 300 mg/dl, dałabym jednynie 0,25 jednostki. Od 150 do 200 mg/dl, odmierzyłabym jedynie włosek (malutka szparka miedzy końcem tłoka a kreską wskazującą zero). W razie czego będę jutro od ok. 10.00. Wsześniej będzie chyba Liwia na posterunku![]()
Dobranocka
Tinka
Izabela pisze:Tinka07 pisze:Też bym tak zrobiła. Idzcie spatuli. Zmierzyłabym znów poziom glukozy we krwi o 8.00 rano, tzn. 12 godzin po podaniu ostaniej dawki. Gdyby poziom glukozy był powyżej 300 mg/dl, podałabym też nie wiecej niż dziś wieczorem, tzn. 0,5 jednostki. Gdyby cukier był miedzy 200 a 300 mg/dl, dałabym jednynie 0,25 jednostki. Od 150 do 200 mg/dl, odmierzyłabym jedynie włosek (malutka szparka miedzy końcem tłoka a kreską wskazującą zero). W razie czego będę jutro od ok. 10.00. Wsześniej będzie chyba Liwia na posterunku![]()
Dobranocka
Tinka
Zgodnie z tym co napisała Tinka, powinnam podać mu pici pici włosek.
Liwia pisze:podaj cień cienia. Ciutek znaczy
Na pewno to jest ten kot z cukrzycą?
Liwia pisze:e tam, od razu rozregulowana
Posterydowa?
U niego trzustka pracuje na bank. Będzie dobrze.
ifokry pisze:Och ja cudownieZawsze fajnie mieć bratnią duszę. Powiem pani wet, że Cię wirtualnie znam
Moje kochane dziewczątka, więsci mam wspaniałePunia bez insuliny odżywa
Wchodzę dziś do domku, patrzę a tu mój koteczek siedzi na progu i mnie wita
Co prawda łapki dość chwiejne, ale... test lodówkowy zdany
Otwieram lodówkę, patrzę się a tu Punieczka pod nogamiWalnęłam jej do miseczki dwie małe łyżeczki gourmenta gold i.... Punia się rzuciła na jedzonko. Jednakże jak przystało damie, zostawiła odrobinkę
I uwaga, uwaga tadam (tu następują fanfary) zaczęła myś pychol!
ifokry pisze:Wiesz co, wczoraj rozmawiałam z jedna z nich. Moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne - pełne zrozumienie i taki ogromny spokój...
Za godzinkę wizyta - trzymajcie
Użytkownicy przeglądający ten dział: stara panna i 48 gości