wątek cukrzycowy III

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt lip 02, 2010 5:43 Re: wątek cukrzycowy III

6.45 wynik 201

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pt lip 02, 2010 5:55 Re: wątek cukrzycowy III

Izabela pisze:6.45 wynik 201

przepięknie :ok:
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt lip 02, 2010 5:59 Re: wątek cukrzycowy III

Skoro tak mówisz, to również cieszę się :)

Zmierzę mu cukier o 8.00

Izabela

Post » Pt lip 02, 2010 6:59 Re: wątek cukrzycowy III

8.00 wynik 166 na czczo

Podawać insulinę? czy tylko nakarmić?

Tak sobie myślę, że w sumie powinien mieć więcej tego cukru, niż w pomiarze z 6.45 :roll:

Izabela

Post » Pt lip 02, 2010 7:05 Re: wątek cukrzycowy III

Tinka07 pisze:Też bym tak zrobiła. Idzcie spatuli. Zmierzyłabym znów poziom glukozy we krwi o 8.00 rano, tzn. 12 godzin po podaniu ostaniej dawki. Gdyby poziom glukozy był powyżej 300 mg/dl, podałabym też nie wiecej niż dziś wieczorem, tzn. 0,5 jednostki. Gdyby cukier był miedzy 200 a 300 mg/dl, dałabym jednynie 0,25 jednostki. Od 150 do 200 mg/dl, odmierzyłabym jedynie włosek (malutka szparka miedzy końcem tłoka a kreską wskazującą zero). W razie czego będę jutro od ok. 10.00. Wsześniej będzie chyba Liwia na posterunku :D

Dobranocka
Tinka

Zgodnie z tym co napisała Tinka, powinnam podać mu pici pici włosek.

Izabela

Post » Pt lip 02, 2010 7:12 Re: wątek cukrzycowy III

podaj cień cienia. Ciutek znaczy :)
Na pewno to jest ten kot z cukrzycą?
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Post » Pt lip 02, 2010 7:13 Re: wątek cukrzycowy III

Izabela pisze:
Tinka07 pisze:Też bym tak zrobiła. Idzcie spatuli. Zmierzyłabym znów poziom glukozy we krwi o 8.00 rano, tzn. 12 godzin po podaniu ostaniej dawki. Gdyby poziom glukozy był powyżej 300 mg/dl, podałabym też nie wiecej niż dziś wieczorem, tzn. 0,5 jednostki. Gdyby cukier był miedzy 200 a 300 mg/dl, dałabym jednynie 0,25 jednostki. Od 150 do 200 mg/dl, odmierzyłabym jedynie włosek (malutka szparka miedzy końcem tłoka a kreską wskazującą zero). W razie czego będę jutro od ok. 10.00. Wsześniej będzie chyba Liwia na posterunku :D

Dobranocka
Tinka

Zgodnie z tym co napisała Tinka, powinnam podać mu pici pici włosek.

Nikt nic nie napisał, więc zadecydowałam i podałam jedzenie + 0,12 insuliny.
Krzyczcie na mnie.
Zmierzę cukier za godzinę.

Izabela

Post » Pt lip 02, 2010 7:15 Re: wątek cukrzycowy III

Liwia pisze:podaj cień cienia. Ciutek znaczy :)
Na pewno to jest ten kot z cukrzycą?

Uffff, pisałyśmy równocześnie :)

Noooo, to ten sam kot Ludmił. Czy z cukrzycą? pewnie tak ale dziwną i rozregulowaną.

Izabela

Post » Pt lip 02, 2010 7:19 Re: wątek cukrzycowy III

e tam, od razu rozregulowana :)
Posterydowa?
U niego trzustka pracuje na bank. Będzie dobrze.
Obrazek

Liwia

Post » Pt lip 02, 2010 7:21 Re: wątek cukrzycowy III

Liwia pisze:e tam, od razu rozregulowana :)
Posterydowa?
U niego trzustka pracuje na bank. Będzie dobrze.

Tak, posterydowa. Był leczony od lutego chyba, do momentu wykrycia cukrzycy sterydem.
Wet potwierdził, że takie mogą być następstwa podawania sterydu.
Leczoną miał paszczę.

Chłopak rozkręcił się, chodzi po kuchni, miałkoli, rzuca się do nóg kręcąc ósemki. Jak dawny Ludmiś :)

Izabela

Post » Pt lip 02, 2010 7:28 Re: wątek cukrzycowy III

Och ja cudownie ;) Zawsze fajnie mieć bratnią duszę. Powiem pani wet, że Cię wirtualnie znam :D
Moje kochane dziewczątka, więsci mam wspaniałe :D Punia bez insuliny odżywa :) Wchodzę dziś do domku, patrzę a tu mój koteczek siedzi na progu i mnie wita :1luvu: Co prawda łapki dość chwiejne, ale... test lodówkowy zdany :D
Otwieram lodówkę, patrzę się a tu Punieczka pod nogami :D Walnęłam jej do miseczki dwie małe łyżeczki gourmenta gold i.... Punia się rzuciła na jedzonko. Jednakże jak przystało damie, zostawiła odrobinkę :) I uwaga, uwaga tadam (tu następują fanfary) zaczęła myś pychol! :)
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

Post » Pt lip 02, 2010 7:31 Re: wątek cukrzycowy III

ifokry pisze:Och ja cudownie ;) Zawsze fajnie mieć bratnią duszę. Powiem pani wet, że Cię wirtualnie znam :D
Moje kochane dziewczątka, więsci mam wspaniałe :D Punia bez insuliny odżywa :) Wchodzę dziś do domku, patrzę a tu mój koteczek siedzi na progu i mnie wita :1luvu: Co prawda łapki dość chwiejne, ale... test lodówkowy zdany :D
Otwieram lodówkę, patrzę się a tu Punieczka pod nogami :D Walnęłam jej do miseczki dwie małe łyżeczki gourmenta gold i.... Punia się rzuciła na jedzonko. Jednakże jak przystało damie, zostawiła odrobinkę :) I uwaga, uwaga tadam (tu następują fanfary) zaczęła myś pychol! :)

wow :D to super nowinka :D
cieszę się razem z Tobą :D
Dr Małgosia i Dr Asia to fajne babki a do tego z ogromnym serduszkiem do zwierząt, no i pełen profesjonalizm w ich wydaniu :ok:
Myślę, że będziesz zadowolona :)

Izabela

Post » Pt lip 02, 2010 7:36 Re: wątek cukrzycowy III

Wiesz co, wczoraj rozmawiałam z jedna z nich. Moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne - pełne zrozumienie i taki ogromny spokój...
Za godzinkę wizyta - trzymajcie :ok:
"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego - zasługuje w ogóle na miano domu?"

ifokry

Od: Śro gru 16, 2009 18:41

Post » Pt lip 02, 2010 7:42 Re: wątek cukrzycowy III

ifokry pisze:Wiesz co, wczoraj rozmawiałam z jedna z nich. Moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne - pełne zrozumienie i taki ogromny spokój...
Za godzinkę wizyta - trzymajcie :ok:

Ha! a jak wróci doktor z wojaży zagranicznych, to wrażenia będą jeszcze fajniejsze :lol:
Dr Paweł to mąż Dr Małgosi. Oboje mają anielską cierpliwość do opiekunów pacjentów ;) a do samych pacjentów to... :1luvu:
Ale im zrobiłam reklamę ;)

serio, nigdy bym nie podjęła nauki u jakiegoś konowała i nie szanującego zwierząt bo i tacy się zdarzają. Łukuciowie mają wszystko co powinien mieć lekarz z powołania. Bardzo ich szanuję.

Izabela

Post » Pt lip 02, 2010 7:44 Re: wątek cukrzycowy III

Ifokry, od glukometru nie uciekniesz. Trzeba będzie Punię monitorować jakiś czas, na pewno. Wydaje się, że dawka insuliny była za duża i to o wiele, ale pewność i spokój będziesz miala jedynie, kiedy to sprawdzisz.
Bardzo się cieszę, że lepiej kocica się ma :ok:
Obrazek

Liwia

[poprzednia][następna]