Przytulanka-jest źle, zbieramy na leczenie

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 01, 2010 11:52 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

wcale nie głupio!!! kasa ode mnie przelana była na potrzeby Przytulanki - więc rozumiem, że na pokrycie długu, który powstał dotychczas za zabiegi i leczenie - i tylko na temat mojej "składki" się mogę wypowiedzieć

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw lip 01, 2010 11:53 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

gaota pisze:Kurcze, głupio prosić o pieniądze :oops:
Nie głupio!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw lip 01, 2010 12:04 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

gaota pisze:Trzeba by ustalić, czy pieniądze mają trafiać do emgatto (na razie karma, żwir, leki są zapewnione) czy na spłatę tego, co ja wyłożyłam, czyli prawie 600 zł jeszcze, bo Never przelała mi już 200 z kawałkiem.

Kurcze, głupio prosić o pieniądze :oops:

spokojnie, nic głupio nie wyszło. mogę zaraz zrobić przelew na rachunek Never, ale skoro ona i tak przeleje to na Twoje konto, to może lepiej podaj mi swój nr, będzie szybciej

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Czw lip 01, 2010 12:26 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

gaota pisze:Trzeba by ustalić, czy pieniądze mają trafiać do emgatto (na razie karma, żwir, leki są zapewnione) czy na spłatę tego, co ja wyłożyłam. Edit: Never przelała mi pierwszą "transzę" 277 zł. Dziękuję.

Kurcze, głupio prosić o pieniądze :oops:

nie jest glupio!! to wszystko dla Przytulanki!!

ja tez jeszcze cos wysle jak dostane pieniadze na zycie od TŻ

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lip 01, 2010 12:29 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

mpogorzelski pisze:Obrazek
Obrazek

śliczne kochanie ty nasze :1luvu: :cry:

tillibulek

Post » Czw lip 01, 2010 13:27 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

podrzucam

tillibulek

Post » Czw lip 01, 2010 16:29 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

przepraszam wszystkich, padła mi komorka wczoraj.
Wracam od Przytulanki właśnie, jest pod bardzo dobrą opieką. Je, ma apetyt, podobno wczoraj bawiłą się nawet myszką, ja dziś zostałam zbarankowana i zacałowana....ale ona jest słaba, bardzo dużo wypila, na raz pół miseczki, mam zle wspomnienia :(
zrobila, zdjecia, jutro z pracy wstawię, bo dzis musialam wziaść urlop, nie mialam sił iśc do pracy. Emgatto obiecala w wolnej chwili zajrzec na forum, ale dziś przez poł dnia zawracałam jej głowe i siedzialam na karku :oops:
Jutro sprawdzę co wpłynęło, ja przekazałam dziś emgatto na Przytulankę 100 zł - na zdjęcie wenflonu, na taksówkę jak będzie potrzebna, na cokolwiek. na razie kotka dostaje antybiotyk - jeszcze dziś dożylnie, steryd na powstrzymanie gromadzenia się płynu, leki osłonowe, pastę z zęlazem na anemię, ludzki interferon. Wszystko jest jak na razie. Nie wiem co dalej - mam wrazenuie, ze ma więkzy brzuszek, zeby tam tylko nie gromadził się bardziej płyn.
Przytulanka śpi albo ugniata... będę u niej w sobotę, potem nie wiem, czy starczy mi sił... tak trudno patrzeć na nią i wiedzieć, ze kazdy dzien trzeba kraść.... :cry:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw lip 01, 2010 16:47 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

Przytulanka kochana!!! żyj! :ok:
Jak mówiłam ja coś wpłacę dopiero za tydzień... :oops:

madazulu

Od: Czw cze 24, 2010 10:48

Post » Czw lip 01, 2010 16:50 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

Emgatto też kochana :1luvu: Trzeba mieć "jaja" żeby wziąć kotę w takiej sytuacji.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 01, 2010 17:12 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

Never, pieknie piszesz. Wszyscy czujemy to co Ty. Ja tez ja pokochalam :cry: :cry: :cry:
To niesprawiedliwe, ze tak sie wszystko potoczylo. To taka mala kochana kruszyna.... :cry: :cry: :cry:

tillibulek

Post » Czw lip 01, 2010 17:18 Re: Przytulanka FelV, szukamy dobrych wetów, pomocy!

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Post » Czw lip 01, 2010 20:47 Re: Przytulanka FIP+FelV, szuka ds na koniec, potrzebne $

Nowy domek Przytulanki na pewno ma jaja wieksze niz ja, bo ja ostatnio zachowuję sie histerycznie i generalnie przeginam... :oops:
Nowy domek jest na tyle cierpliwy, ze daje mi znac wieczorem co i jak:
z dziś: 'ostatnia dawka biotraksonu podana, wenflon wyjęty, kicia ju ż w domu, wcina kolację. Zaraz jeszcze alugastrin na desser. wszystko ok i pod konktrolą"
wczoraj: 'Kicia już sobie uwiła gniazdko na łóżku i idziemy spać"
Pewnie się nie pogniewa, ze cytuję, bo tu kilka osób przebiera nogami z niecierpliwością....
Do kogo mogę wysłąc jutro zdjęcia Malutkiej - kto moze wrzucić na forum?

A teraz niestety na smutno - naprawdę musimy zdawać sobie sprawę, ze ta sytuacja długo nie potrwa...
ja wtedy też zniknę, ale zanim tak się stanie, mam ogromą prośbę:
madazulu, moze jeszcze ktoś....
W schronisku są jeszcze dwie koteczki 'przewlekle chore', tak samo umaszczone jak Przytulanka...
363/09 - to koteczka już po sterylce
701/09 - kolejny numer po Przytulance, bardzo potrzebuje domu!!!!

to są wpisy alareipan z forum z marca... wtedy Przytulanka jeszcze była zdrowa... teraz już za późno dla niej, sama bialaczka bylaby do powalczenia, ale z FIPem nikt nie wygrał... :(
Moze dla jej 'sióstr' też za chwilę będzie za późno?

BURA MAMA W DRODZĘ NA RECYDYWĘ
Obrazek :arrow: 20.03 ObrazekObrazek :arrow: 25.04ObrazekObrazek 363/09 kotka od 14.08 szaro-buro-biała
:arrow: WYSTERYLIZOWANA :arrow: 20.03 - TO KOTKA, KTÓRA MIAŁA MIEĆ NUMER 636/09, PISAŁAM O NIEJ W ZESZŁYM TYGODNIU. MILUTKA, TOWARZYSKA. MA FAJNE BIAŁE KLAPKI NA PRZEDNICH NOGACH I KRAWACIK. ŚLICZNA, PUCUŁOWATA MORDKA :lol: DZIEWCZYNA NIE JEST W STANIE WYKARASKAĆ SIĘ Z KK. IDZIE NA RECYDYWISTKĘ :( PRACOWNIK BARDZO JĄ POLECAŁ. PILNIE POTRZEBNY JEJ WŁASNY DOM :!: :arrow: 3.05 - BURA MAMA WYGLĄDA BARDZO DOBRZE, ALE NADAL NIE ZOSTAŁA ZAKWALIFIKOWANA DO ADOPCJI. CZEKA W AZYLU (W II). PILNIE SZUKA DOMU :!:
JEST W AZYLU II - ADOPCJA WARYNKOWA. OSTATNIO BYŁA W DOBREJ FORMIE, NIE GLUCIŁA.

"PRZYTULANKA Z X-NASTYM NAWROTEM KK
ObrazekObrazek :arrow: 25.04ObrazekObrazek 700/09 kotka z 16.12 tygrys
:arrow: 13.03 - "PRZYTULANKA". FAJNA DZIECZYNA. NIECO NIEŚMIAŁA, ALE MILUTKA. PRACOWNIK JĄ POLECA! DRĘCZY JĄ KOLEJNY NAWRÓT KK. IDZIE NA RECYDYWISTKĘ :!: 3.05 - KOTKA JEST MŁODZIUTKA (OK. 2 LAT), DROBNA, ŚLICZNA. PODOBNO BARDZO LUBI NOSZENIE NA RĘKACH. OBŁĘDNE MIODOWE OCZY! NIEWYSTERYLIZOWANA. (W II)
TO JUŻ WIEMY

KOTKA Z GWIAZDKĄ W DRODZĘ NA RECYDYWĘ
Obrazek 701/10 kotka dorosła, bura z białą gwiazdką, leczona
:arrow: :arrow: 13.03 - PRZEŚLICZNA I BARDZO MILUTKA. PRACOWNIK JĄ POLECA! NIE MOŻE WYJŚĆ NA AZYLU Z KK. PILNIE SZUKA DOMU :!: :arrow: 3.05 - "GWIAZDKA" PODOBNIE JAK BURA MAMA I "PRZYTULANKA" NADAL CZEKA W AZYLU. NIEWYSTERYLIZOWANA. PILNIE POTRZEBNY JEJ DOMOWY KĄT :!:
JEST W AZYLU II - ADOPCJA WARUNKOWA. KOLEŻANKA PRZYTULANKI. W PODOBNEJ SYTUACJI. TAK JAK PRZYTULANKA BYŁA MIESIĄC TEMU ZAKWALIFIKOWANA DO STERYLKI I ZNOWU SIĘZAGLUCIŁA

Moze ktorąś z nich da się jeszcze uratować?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw lip 01, 2010 20:52 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

ja wlasnie przebieram nóżkami, jutro w pracy dokladnie poczytam - super, ze domek Przytulanki jest taki opanowany - godne podziwu !!!!

i dokladnie wlasnie o tych kiciach w pierwszej kolejnosci myslalam pod kątem ogloszeń - jutro sie za to wezmę...

tillibulek

Post » Czw lip 01, 2010 23:22 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

chylę czoła dla Domku Przytulanki.
i wciąż mam nadzieję...

jutro wieczorem postaram się podziałać na FB + poszukać czegoś na bazarki, sfocić i wystawić.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pt lip 02, 2010 6:56 Re: Przytulanka FIP+FelV w ds, 'siostry' w potrzebie + dług!

Wspaniały się trafił Przytulaneczce domek,szkoda,że na tak krótko :(

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

[poprzednia][następna]