Pasek zanurzasz w moczu i czekasz do pół minuty na wynik: porównujesz zabarwienie testowego pola ze wzorcem na opakowaniu pasków.
Wiesz, i moim zdaniem u Was może się liczyć każda godzina a piątek dopiero jutro

Moderator: Moderatorzy
AgnieszkaMo pisze:A mi coś powiecie?![]()
Że tak się zacytuję: Dziwy jakieś. Odebrałam wyniki, niestety, ani mocznik, ani kreatynina nie drgnęły - 151 i 2,3
Fruktozamina za to spadła z 443 (3 czerwca) do 224... jak u zdrowego kota... Co to może oznaczać?
ifokry pisze:dorot, dzisiaj u mnie senior bal (imieniny babci=zamieszanie) i niestety pracaWolałabym jutro, wypijemy sobie kawkę, pogadamy i dasz mi instrukcje jak to robić. Wieczorem napiszę Ci na PW adres i godzinke spotkania ok?
Czekam na siusiu kotaBaaaaardzo obrażonego kota
Tinka07 pisze:ifokry, kotu cukrzycowemu karma specjalistyczna wcale nie jest potrzebna. Twoja kocica musi jeść, bo to warunek, żeby podać insulinę. Co Punia najbardziej lubi?
Liwia pisze:a kawalek wolowiny?
Liwia pisze:cukrzycę stabilizuje się dawką skuteczna a nie wielką![]()
Ifkory, jeśli Punia pozwoli to dla jej dobra trzeba krew badać. W łikend to całą krzywą powinnas strzelić, i to przy takim dziwnym podawaniu insuliny to chyba całodobowąDasz radę, nie panikuj nic a nic. W ogóle nie panikuj, dasz radę cukrzycy spokojem i godnościom osobistom
![]()
Caninsulina działa z reguły u kotów krótko i gwałtownie, tzn w krótkim okresie czasu powoduje duży/bardzo duży spadek cukru, po czym rośnie on z powrotem do wysokiego poziomu. Nie dam głowy, ale chyba np. u Gucia Fredzioliny maksymalny spadek był po czterech godzinach a potem glukoza leciała już do nieba, wysoko. Przy takiej specyfice działania tej insuliny dziwne nie jest, że u Puni poziom szaleje. No chyba, że kocica jest wyjątkowym wyjątkiem i u niej caninsulina działa inaczej, co wet miał możliwość sprawdzenia. Ale trudno uwierzyć, że między 17 a 10 oraz między 10 a 17 metabolizm kocicy zachowuje się diametralnie inaczej, na dodatek cyklicznie dzień w dzień.
Wcześniej jadła Urinary, teraz hillsa - jakiego? Nie doczytałam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości