Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 12, 2010 11:01 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Amika6 pisze:Jedyne co mi zdradziła po dłuższym czasie to to, że w okolicy Leśnowic. Skoro elzii była taka tajemnicza, to ja też miałam powody do ostrożności i właśnie dlatego nie zaproponowałam pomocy przelewem.

co oznacza że najbliższa lecznica w chełmie jest oddalona o 20km, a w uchaniu o 18km.

zawrotne odległości :roll:
jakoś trudno mi sobie wyobrazic ze nie ma się zadnych przyjaznych znajomych, sąsiadów, itd. No, chyba że w zyciu prywatnym prezentuje się równie uroczą osobowość co tutaj :evil:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Sob cze 12, 2010 19:20 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Anda pisze:Jest 5 maluszków - trzy rude i dwa bure i Czarny, który zapewne jest sprawcą wielu ciąż w okolicy.

Czy to oznacza koniec? Że to już będzie się dalej ciągneło? Może da się jeszcze pogadać rozsądnie z elzii? Może da się zakończyć rozmnażanie na tym miocie? Bo jeśli nie.. Dalszy ciąg wszyscy znamy.. :roll:
A odnośnie kocura.. Naprawdę ciężko jest na wsi przekonywać kogokolwiek do kastracji kocura (czy psa). Bo jeśli już, to decydują się na kastracje kotek. Kocur dzieci im nie przyniesie, a i moczem nie strzyka w domu, bo po prostu mieszka na podwórku. Zresztą.. Co tu mówić o kastracji, kiedy koty żadnych szczepień nie mają ani odrobaczeń.. I jeśli elzii mieszka wśród ludzi, którzy mają takie zdanie - nic nie zrobi. Bo raz, że ma wszystkich przeciwko sobie i nikt jej w tym nie pomoże, a dwa, że nawet funduszy na to nie ma.
Amika6 - masz rację. Ja też rzadko proponuję gotówkę, bo wolę po prostu zrobić coś konkretnego. Zresztą gotówka elzii na nic by się zdała skoro transportu nie ma. :-) No i skoro mieszkacie tak blisko, to już w ogóle to jest bez sensu, bo jeśli ktoś potrzebuje pomocy to przecież jej nie odrzuca.... A może nie ma żadnych kotów? ;-)
Poker71 - tu może nawet nie chodzi o uczynnych sasiadów, ale o poglądy. Dla nich to po prostu dziwactwo. A sąsiedzi z sąsiadami wolą dobrze żyć. Ale rzeczywiście - skoro to tak mała odległość - na pewno nie raz są w mieście. Więc w czym problem zapakować kota i zabrać ze sobą? No chyba, że poglądy...
Eh.. Co do pyskówki i wytykanie wieku to rzeczywiście było mocno nie na miejscu... :? Bo na forum nie ma takich podziałów. Bo ludzie działają razem bez względu na wiek, wyznania, status materialny i cokolwiek innego. Ważne są po prostu chęci.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Sob cze 12, 2010 20:34 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Bardzo przepraszam za offtopa, ale proszę o pomoc:
viewtopic.php?f=13&t=112556&p=6071816#p6071816

(banerek o kotach z pesudoschroniska w moim podpisie)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon cze 14, 2010 10:34 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

elzii prosiła mnie na pw o usunięcie z mojego posta (w którym było ogłoszenie o szukaniu tamtym kociakom DS) Jej adresu e'maila i numeru telefonu.
Oczywiście miała do tego prawo więc wróciłam do pierwszych stron wątku by te dane zaiksować i okazuje się, że moje posty zostały całkowicie usunięte przez modaratora anonima.
W dwóch z tych usuniętych postach była treść ogłoszenia o szukaniu domków oraz linki do albumu zdjęć kociaków do wykorzystania w ogłoszeniach.
Ogłoszenie napisałam na podstawie pierwowzoru elzii, zdjęcia wyszukałam na watku. Wykadrowałam, podpisałam każdą fotkę imieniem kociaka (by łatwiej było je powązać z opisem) i umieściłam w albumie na opłacanym przez siebie Fotosiku.

Mam pytania do moderatora anonima:
1. Na jakiej podstawie usunął moje posty, zamiast tylko ukryć dane kontaktowe elzii :?:
Wyjaśniam, że żadne z nich nie zawierały żadnych treści niezgodnych z regulaminem forum.
Ponadto były dowodem na to, że byłam zaangażowana w szukanie domu dla tych kociaków, co jest nie bez znaczenia, biorąc pod uwagę bardzo niegrzeczne odzywki elzii skierowane pod moim adresem w ostatnich dniach.

2. Czy regułą jest takie "sprzątanie" całych postów na prośbę osoby nie będącej jej autorem, bez sprawdzenia usuwanej treści (poprawnej regulaminowo)?

2. Czy moderator zadał sobie trud i poczytał aktualne wypowiedzi elzii, przynajmniej te które zostały zacytowane (bo niektóre „jeszcze fajniejsze” elzii zdarzyła usunąć?

Moderatora uprzejmie proszę o wyjaśnienie tu, na forum powodów takiego załatwienia sprawy i przywrócenie wszystkich usuniętych z tego wątku moich postów.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon cze 14, 2010 10:53 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Pięknie.. :?
Czy moderator się teraz przyzna? Czy będzie się ukrywał?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Pon cze 14, 2010 12:47 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Wgooglałam kopie 4 pierwszych stron wątku w wersji przed czystkami moderatora
Zapisałam w wersji do wydruku, doliczyłam się conajmniej 7 usuniętych moich postów.
Zastanawiam się nad napisaniem skargi do administratora miau.

Nawet tego typu posty wg widzimisię moda zostały wykasowane 8O

Autor: Amika6 [ Czw Paź 15, 2009 21:40 ]
Temat postu: Re: PILNIE! DT/DS dla 4 mlodych koteczek!! Chełm/Lbn BŁAGAM :((

Ma, bo więcej osób zobaczy i może chociaz TDT się znajdzie. Ponownie namawiam ... Napisz w tytułach wątków, że kolorowe
Poproś o pomoc też w tym wątku viewtopic.php?f=13&t=86824
Ostatnio edytowano Pon cze 14, 2010 16:06 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amika6

Post » Pon cze 14, 2010 13:01 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

O...
to nowa świecka tradycja jakaś??
Bardzo źle, ze się tak dzieje.
Halo, może jakies wyjasnienie od moda??
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon cze 14, 2010 19:44 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Napisałam do moderatorów. Jak narazie odpisał jeden (postów nie usuwał), z conajmniej dwóch, którzy odebrali.
Niestety chciałam szybko i wysłałam jedną wspólną do wszystkich adresatów.
Tak więc przez swój brak przezorności nie wiem, kim jest ten pierwszy odbierający moderator, bo nie odpisał mi od kilku godzin.
Obrazek

Amika6

Post » Śro cze 16, 2010 9:24 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Czy jest już jakaś odpowiedź?
Mi tez kiedys usunięto parę wypowiedzi :roll: odważyłam się zanegować postępoanie pewnej osoby, a ze moderator byl z nią zaprzyjażniony :roll: Dostalam inforację, ze nie mialy związku z wątkiem... tak się składa, ze mialy, ale to przeciez mało istotne :roll:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw cze 17, 2010 22:25 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Chyba na dobrej drodze, mam się uzbroić w cierpliwość
Obrazek

Amika6

Post » Czw cze 17, 2010 22:37 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Witam,

znalazłem tylko 3 wypowiedzi z tego tematu i udało mi się je tutaj przywrócić,
bardzo mi przykro ale nic więcej nie da się zrobić, za utrudnienia przepraszamy.

pozdrawiam Rafał
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw lip 01, 2010 8:49 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

elzii się usunęła. Miała mi odpowiedzieć na kilka pytań...
Ciekawe kiedy wróci pod innym nickiem.. Przy kolejnym miocie?

Edzina

Post » Czw lip 01, 2010 9:13 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Edzina pisze:elzii się usunęła. Miała mi odpowiedzieć na kilka pytań...

wezzzz mi z rana cisnienia nie podnos :evil:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw lip 01, 2010 9:23 Re: Do usunięcia - bezcelowa prywata :/

Poker71 pisze:
Edzina pisze:elzii się usunęła. Miała mi odpowiedzieć na kilka pytań...

wezzzz mi z rana cisnienia nie podnos :evil:

Na kawie zaoszczędzisz 8)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia]