Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 29, 2010 22:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

O jeny do mnie tez facet dzwonil, od razu wydawal mi sie dziwny, ten ton i ten sposob mowienia, pyta sie mnie w pierwszym zdaniu "gdzie masz te koty" no i nie chcial kastrowac bo to krzywda dla kota, wiec sie pytam czy mu smrod kociej spermy nie przeszkadza a on ze nie bo kot w domu nie bedzie, to ja mu mowie ze jego kocur pewnie za dlugo nie pożył bo chodzil na kotki i samochod go przejechal i ze kota ode mnie nie dostanie bo nie bede go na smierc skazywac a on do mnie ze wariatka jestem :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro cze 30, 2010 5:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ssb pisze:Kotu lepiej, pewnie upadł mu nie służy. Wreszcie pojadł trochę, teraz się bawi myszką co wygląda przezabawnie bo ruchy kociaka nie pasują do kocura-weterana. Póki co odstawię antybiotyk -- uzgodniłem to z wetem który go leczy, osiedlowy wet też powiedział żeby przerwać i poczekać aż się kiszki uregulują. To nie jest sprawa ostra tylko przewlekła więc na krótką metę nie ma się co stresować (łatwo powiedzieć ;) - - stresuję się). Chciałbym tylko żeby kot już był całkiem zdrowy i mógł cieszyć się życiem. Co do dawki i czasu trwania kuracji istnieją między wetami rozbieżności -- jeden chce dużą dawkę (100mg) i krótką kurację, drugi (ten osiedlowy) odwrotnie -- małą dawkę ale długo. Przez parę dni jeszcze nie będę musiał się tym martwić ile mu dawać bo odstawiam antybiotyk a kocio przechodzi na dietę. Pozdro.

A może skontaktuj się z dt u którego kociaczek twój był może on poradzi ci weta, który tego kociaka już zna? pamiętaj, że dobry wet to podstawa dla kota, i dla twojej kieszeni, bo dobry wet leczy kota a nie "wymyśla".
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro cze 30, 2010 9:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Zobaczcie jakie szylkretowo-czekoladowe cudo mamy w DT :) - koteczka
Obrazek
Obrazek

A w Nowym Porcie, takie whiskasowe, srebrne cudo pomieszkuje w garażach..ehh..tylko złapać, oswoić, podleczyć i kochać (bądź przebierać w ofertach chętnych do adopcji :) )- kocurek - je już sam ale cycusia od mamusi też chętnie jeszcze ciągnie, jest też trikolorowa śliczna siostrzyczka ale jej nie widziałam wczoraj...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro cze 30, 2010 13:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

u mnie w królikarni wirusówka jak cholera, małe koty nie mają już prawie oczu :cry: :cry: antybiotyki podskórne 4 dni i PWE. poszło na ich leczenie już grubo ponad 700 zł
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro cze 30, 2010 13:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

do mnie nikt nie dzwoni a jak dzwonia to gadac mi sie sz nimi nie chce/ kotka forti zabrana przez kasie z nowego domu, to byłą ta kobieta która adoptowała nasza zosię, i za kilka dni oddała, bo syn pod respiratorem przwie sie udusił na alergię, napisała zosi w ksiażeczce smutny i łzawy list, a teraz bierze kolejna kicę na test :? kasia jej zabrała, ona chyba chciałą dobić dziecko totalnie, może zosia miała za słaby alergen? :| prymityw jak cholera.......
forti znów nie ma domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jest awaryjnie u kasi bo była dobe u anszej justyny na dt, ale jej koleżanki pies ucierpiał i trzeba było kota stamtąd zabrać.
NAJŚWIEŻSZE INFO- KARMA 700 KG BĘDZIE JUTRO, PO PROSTU JEDNA OSOBA TROCHĘ NAMIESZAŁA.

dziś mam gości z vivy - może uda sie jakąś karmę wyprosić?
Ostatnio edytowano Śro cze 30, 2010 18:39 przez sabina skaza, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro cze 30, 2010 16:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Podobno znalazł się jeszcze jeden mały sopociak, wezmę go awaryjnie na dt, wiem już nie ma gdzie upychać, więc was się dziewczyny nie pytam, mam nadzieję że znajdzie dom do mojego wyjazdu, do 17.07.

edit: sopociak już u mnie, zawszone to i prycha.
Ostatnio edytowano Śro cze 30, 2010 19:24 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro cze 30, 2010 18:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Spotkałam dziś w zoologu panią z dwójką dzieci (miłych dzieci). Pani adoptowała jednego kociaka i chce jeszcze jednego, podałam link do strony pkdt . Pani wyjeżdża do Finlandii i kociaki oczywiście jadą razem z nią, podałam też namiary na dr Łukucia. Ale jakby dzwoniła to oczywiście trzeba po swojemu " :wink: przetestować"
Obrazek

biamila

Post » Śro cze 30, 2010 18:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

EDIT- KARMA JEDZIE 700 KG, BĘDZIE JUTRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro cze 30, 2010 18:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

biamila pisze:Spotkałam dziś w zoologu panią z dwójką dzieci (miłych dzieci). Pani adoptowała jednego kociaka i chce jeszcze jednego, podałam link do strony pkdt . Pani wyjeżdża do Finlandii i kociaki oczywiście jadą razem z nią, podałam też namiary na dr Łukucia. Ale jakby dzwoniła to oczywiście trzeba po swojemu " :wink: przetestować"

:P

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro cze 30, 2010 19:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Kiniu, mogę Cię prosić o zdjęcie ogłoszenia Kostka ze strony pkdt czy pisać maila do Tomka?

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Śro cze 30, 2010 20:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:do mnie nikt nie dzwoni a jak dzwonia to gadac mi sie sz nimi nie chce/ kotka forti zabrana przez kasie z nowego domu, to byłą ta kobieta która adoptowała nasza zosię, i za kilka dni oddała, bo syn pod respiratorem przwie sie udusił na alergię, napisała zosi w ksiażeczce smutny i łzawy list, a teraz bierze kolejna kicę na test :? kasia jej zabrała, ona chyba chciałą dobić dziecko totalnie, może zosia miała za słaby alergen? :| prymityw jak cholera.......
forti znów nie ma domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jest awaryjnie u kasi bo była dobe u anszej justyny na dt, ale jej koleżanki pies ucierpiał i trzeba było kota stamtąd zabrać.
NAJŚWIEŻSZE INFO- KARMA 700 KG BĘDZIE JUTRO, PO PROSTU JEDNA OSOBA TROCHĘ NAMIESZAŁA.

dziś mam gości z vivy - może uda sie jakąś karmę wyprosić?

Była dobę u Justyny i muszę z przykrością stwierdzić, że ten DT zrobił Forti wielką krzywdę. Justyna napisała do mnie, że Forti podrapała psa i jej współlokatorka się wściekła i chce wyrzucić mi kota na ulicę. Jak dla mnie totalna żenada i nieodpowiedzialność - niestety, ale muszę to napisać. Kotka nie przyzwyczaja się do psa przez dobę tym bardziej, że była na wolności i psów się strasznie boi. Musiałam jechać do Sopotu taksówką bo nie miałam możliwości jej przetransportowania. Skoro mają dwa psy i kota nie powinny brać kolejnego - nic dobrego z tego nie wynika, tym bardziej, że nie mogą ich rozdzielić bo drzwi się nie zamykają.
Ten dom tymczaoswy nie spełnia warunków by pomagać bezdomnym kotom.
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Śro cze 30, 2010 22:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Wredne_Słonko pisze:Kiniu, mogę Cię prosić o zdjęcie ogłoszenia Kostka ze strony pkdt czy pisać maila do Tomka?

Aniu nie wiem czy wcześniej napisałam Tomkowi dostaje tyle maili że nie nadążam ale teraz na bank mu wysłałam ?
jak dzidziuś kopie ? znacie już płeć dziecka ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro cze 30, 2010 22:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Spokojnie Ciotka :)
Jak Maciek jutro się ogarnie to i tak będę Was prosić o dodanie nowego ogłoszenia - rozwolnienie i robale mam nadzieję odeszły na dobre i pozostała dwójeczka też jest do adopcji :)

Będzie mała Alicja :) Jak dobrze (czyli szybko ;) ) pójdzie to możemy się jej spodziewać już za 6 tygodni :D

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Śro cze 30, 2010 22:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ania już za 6 tyg o matko jak to szybko zleciało.Masz siłę trzymać tymczasy ? Podziwiam.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw lip 01, 2010 5:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Czy ktoś może pomóc w łapance w Gdańsku? viewtopic.php?f=13&t=113512.Ona
Obrazek

biamila

[poprzednia][następna]