[Białystok8]Prosimy o głosy w KRAKVEVECIE - 99 kociaków :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 29, 2010 23:23 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Chaberek, Bibbi33, Ivoneta, MamaLuspy - witamy serdecznie :1luvu:
ivoneta - naprawdę z Szałwią się martwiłyśmy czy ten kić kiedyś znadzie dom - jakoś nie miał ochoty się "marketingowo" zaprezentować. Ale jak widać - wystarczy "patrzyć sercem" :)
Krzysiu - ale boskie foto 8O Weź, nie kuś. Mi resztki arystokracji udało się obejrzeć dopiero pod koniec wystawy w niedzielę....
justyslopez, asica 15 - dzięki za bazarki. Każdy grosz się przyda przy takim nagromadzeniu kociaków.
Pozwolę sobie zacytować:
Apel do wszystkich podczytujących: rejestrować się i głosować w sierpniu na kotkowo :1luvu:
A generalnie dzieje się. Teraz już nie zapewniamy pakietów 1-2 sztuki. Nie ma co się rozdrabniać. :twisted: Od razu można rzucić 5-6 sztuczek, zawsze to weselej z taką brygadą :roll:
W myśl tej zasady - 5 sztuczek od marzeny 68 przeprowadziło się do Medvetu (dzięki kociemu taxi w osobie Ani i Krzysia). Ale żeby Jani nie było smutno - udało się jej zorganizować kotkę z 2 kociakami z balkonu (nie, nie wspinała się jak pewna brygada, ale super, że się udało bo kotka miała już6 kinder niespodzianek w środku :roll:) Ponadto dziś wzbogaciła się o 5 syczków które dzielnie złapała brygada łowiąca. Szacun dla brygady łowiącej - wiadomo jak to wkurza, kiedy wszystko złapane a ostatnie syfiątko nie ma ochoty dać się pojmać. To samo przerabiała biedna marzena68, która zamiast podziwiać kocię piękności na wystawie tkwiła w piwnicy na Nowosielskiej próbując pozyskać ostatnie syfki. Marzenko, jak tam mama? Może teraz jak nie jest karmiona będzie łatwiej? Jakbyś potrzebowała klatki daj znać, ja we czwartek mam odebrać klatkę od Luspy...

Tak więc podołujmy się - mamy (zaledwie) 58 maluchy i 8 dorosłych :strach: :strach: :strach: - lecz cóż to znaczy wobec ogromu wszechświata???
Jania - 2+5+ kotka po sterylce
p.Danusia - 5 + kotka po sterylce
Czarnulka 1+ kotka do adopcji (w trakcie pozyskiwania 4 & kotka)
Tove- kotka dorosła - wybiera się?
Basica - 2 (dorosłe)
Bozennak - 1- wybiera się?
p. Jadwiga Towarowa - 2+ kotka dorosła + kocurek dorosły
Monia - 2 - wybierają się?
moja sąsiadka - 2
p.Jadwiga Horodniany - 3 + kotka dorosła
Nakasha - 1
Lu - 2
Madziak-3
1969ak - 3
Vil46-3
Szałwia - 3 wybierają się 2?
p.Iza -2
p.Beatka-2
Goście -
Pasiaczki - 3
Tygryń-1
Tofik - 1
Fruzie - 4
Mruczaki - 3

Na zielono są te, które teoretycznie mogłyby jechać na Mruczenie (czyli przebywają pod opieką od ponad 10 dni i zostały zaszczepione lub dostały surowicę)
Czy kogoś pominęłam? Czy któryś kotek jeszcze by chciał? Myślę, że nie warto brać zwierzaków mocno strachliwych bo szkoda ich meczyć...
Ostatnio edytowano Pt lip 02, 2010 23:15 przez aga&2, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto cze 29, 2010 23:29 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

A tu syfki pozyskane pracowicie w sobotę przez lotną brydadę - narazie marniutkie:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro cze 30, 2010 5:27 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Zakończyłam właśnie poranny ponadgodzinny obchód. Mam 12 bezdomniaków w rejestrze własnym i ktoś tam dochodzący czasami.

Nowicjusze mają dobrze.
Mamcia po sterylce nieco zasmucona odpoczywa i z pewnościa nieco cierpi.
2 jej synowie: Zibi i Lesio skorzystali z kuwety absolutnie, spożywają jedzonko bez strachu, kilkakrotnie brałam ich na ręce, głaskałam śmiało i oni nie pokazali pazurków. Bawią się pięknie myszką. Zibi zdaje się mieć coś w uszkach - chyba cościk niepotrzebnego tam zagnieździło się.
5 PIAŚCIKÓW po nocy wygląda spokojniej, największy i najmniejszy przyszły jeść w mojej obecności. Miejmy nadzieję, że się wkrótce z nimi dogadamy.
A w ogóle oczekujemy Ciebie, Nasz Znawco i Nasza Pocieszycielko, i Nasza Zbawienna Liderko, Agatko, w naszym Kiciusiowie!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Śro cze 30, 2010 6:19 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Dzień dobry.Jestem podczytywaczką,a głosowanie tuż tuż.Jeszcze tylko 5 postów i można będzie głosować.

pozdrawiam wszystkich

bozenaPo

Od: Śro cze 30, 2010 6:03

Post » Śro cze 30, 2010 8:02 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Agacik, mam zagwozdkę... nasze syfki to niby demony wojny, ale jak się pojawią nowi ludzie, to robią się z nich podkanapowce strachliwe... nadają się na mruczenie??? :? i zwiewać też potrafią, żeby nie było 8)

ps. wiatm serdecznie wszystkich nowo przybyłych :D
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Śro cze 30, 2010 8:16 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

No-fajnie że tu ludzi jest więcej :D A Nika z rana co przyniosła ? Szczura :strach: Ogromny, prawie jak Mała :D To OK-pogłaskałam, a jak poszła, to wywaliłam za siatkę :ryk:

A teraz-nie wiem, czy to jest czyjś kot, czy nie, gdyby ktoś umiała powiedzieć tak mniej więcej z opisu, to proszę pomóżcie :D Chodzi kocur, taki tygrysek (tzn. ma chyba ze dwa lata), ale jest bez obróżki. Włazi bezczelnie na nasze podwórko i czasami do domu :evil: Ale nie przychodzi po jedzenie czy coś. Do naszych kotek też nie. Więc tak jakby czyjs. No ale jak tylko podejdę, zakićkam czy coś, to zwiewa (raz złapałam :D). I nie wiem, co robić-łapać, po bez obroży to bezdomny, czy nie łapać bo może jest czyjś ? :roll:

lusesita-pewnie :D w niedzielę oddałam Bombera :twisted: Też demon, i też się przestraszył jak po niego przyjechali. Pan który go wziął i trzymał został bezczelnie podrapany i pogryziony :ryk: A Mała i tak była najlepsza-skakała-a to na murek, a to na siatkę, żeby kociaka zobaczyć-bo ona też jest strachliwa. Ale kicio z tego co wiem, ma się dobrze :)

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Śro cze 30, 2010 8:39 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

asica15, zapewne i tak pójdą na mruczanko, bo Agata je będzie miała u siebie. mnie, niestety, nie będzie :(
wracam w niedzielę ze zlotu motocyklowego :mrgreen:
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Śro cze 30, 2010 8:42 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Moje dwie łupineczki nie wybierają się na mruczenie. Są jeszcze maluńkie a poza tym nie szczepione.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro cze 30, 2010 8:45 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

monia3a, moje też nie są zaszczepione (bo się nie udało), ale pojadę z nimi na surowicę. może Ty też tak zrób??? :)
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Śro cze 30, 2010 8:45 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

O, miodzio :D Lubię jeździć na motorze, ale nie jeżdżę bo karty nie mam :P I pytam się znowu-gdzie rozwiesić te ogłoszenia ? :D Bo trochę ich zostało 9a jak będzie za mało, to się dodrukuje-w koncu gmina stawia :D)

asica15

Post » Śro cze 30, 2010 9:42 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Super Aga tak trzymać. Życie każdej najmniejszej istoty na tym POSRANYM ŚWIECIE ma sens i jest o co walczyć.

Stefrey

Od: Śro cze 30, 2010 9:32

Post » Śro cze 30, 2010 10:36 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Stefrey pisze:Super Aga tak trzymać. Życie każdej najmniejszej istoty na tym POSRANYM ŚWIECIE ma sens i jest o co walczyć.

tak szybko??? 8O
dzięki Maniut za zalogowanie :D proszę państwa, będziemy mieli kolejny głos w najbliższym głosowaniu :mrgreen:
ObrazekObrazek

lusesita

Post » Śro cze 30, 2010 11:05 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Heh ;D Teraz jest na dogomanii tak ?
A Nika zadowolona, że ją pogłaskałam, przyniosła jaszczurkę. Żywą oczywiście. No to jej pyszczek otworzyłam, a jaszczurka mi pod bluzkę :ryk: ale zaraz wypadła i zwiała. Kilka minut szukania, i znalazłam ją pod kanapą. Wzięłam-ale mi zwiała znowu. Już od godziny jej szukam :D

asica15

Post » Śro cze 30, 2010 11:29 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

[quote="asika5"]ivoneta możesz mieć drugiego fajnego zapraszamy w niedziele na mruczenie :ryk: na pewno cos la siebie znajdziesz a może znajomi szukaj kicia? SERDECZNIE ZAPRASZAMY[/quote drugi kotek ? oj nie mogłabym zrobić tego mojemu kiciowi .... Marmur jest panem swojego podwórka i goni wszystkie koty które kręcą się po jego terenie . Dziękuję za zaproszenie , chętnie wybiorę się kiedyś na mruczenie ( na najbliższe niestety nie możemy)

ivoneta

Od: Pon cze 14, 2010 7:27

Post » Śro cze 30, 2010 11:41 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Witam wszystkich sedecznie :)
Mam tylko nadzieje, ze kociakow w Bialymstoku nie bedzie przybywac w takim natezeniu jak nowych forumowiczow ;)
:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
"I pamiętajmy, że u boku Św. Piotra przywitają nas kiedyś wszystkie zwierzęta, które w życiu spotkaliśmy. I to one zdecydują, czy należy nas wpuścić do środka"

baźka

Od: Pon cze 28, 2010 20:56

[poprzednia][następna]