Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 27, 2010 20:06 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

A nie jakoś na nowym mieszkaniu chłopaki się w to nie bawili :-) Tyle nowych rzeczy i zajęć że zapomnieli o swojej zabawie. Ale kto wie czy znowu nie zaczną w którymś momencie się w to bawić.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon cze 28, 2010 2:13 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

świetne fotki balkonowe.. trzy czarne koty, no rewelacja :1luvu: a sąsiad z góry 8O aż mnie wcięło :ryk:

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Wto cze 29, 2010 22:34 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

Witaj Ewuś i Kociaste :1luvu:
ale piękne foty
a Joviś to już poważny facet ,ależ On rosnie
Koto sąsiad też fajny pycholek ma
Ściskam Was mocno i całuję
jestem serduchem z Wami zawsze

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Czw lip 01, 2010 14:40 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

Ależ masz piękną lobelię :)
Pozdrowionka :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw lip 01, 2010 16:27 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

Hej
Dziś wolny dzień :-) Spędzam go pracowicie: malowanie stołu do kuchni (najpierw czyszczenie starych warstw), przy okazji malowanie ramy lustra, gotowanie obiadu. Trochę też posiedziałam przy kompie. Wygłaskałam koty. I z rozmyślań o domu zrobiłam skrapka. Pozdrawiam cieplutko :-)
Obrazek

ewung

Post » Czw lip 01, 2010 16:51 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

Śliczny :1luvu:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lip 01, 2010 18:48 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

Dziękuję
Obrazek

ewung

Post » Czw lip 01, 2010 19:27 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

ewung pisze:Dziękuję
Obrazek

Piękne :) Uwielbiam, jak te tylne łapulki tak słodko się podwijają....

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie lip 04, 2010 11:18 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

viewtopic.php?f=1&t=113682
KTO Z WROCŁAWIA MOŻE POMÓC ???
jessi74 pisze:nawet nie wiem od czego zacząć pisać :( zadzwoniła pani Zosia - ona dostała telefon, w sprawie pani, karmicielki, pani została z łóżku i nie wstaje, rodzina musi się nią opiekować i pani jest od nich uzależniona .... wszystkie jej koty muszą pójść na bruk, albo do schroniska..... ręce mi odpadły..... bo to koty po przejściach, zabierane z ulicy.... koty 10 -12 letnie......
może dla kilku chociaż znajdzie się dt :oops: :oops: czy ktoś mógłby podejść dzisiaj z aparatem zdjęcia porobić :oops: proszę..... czasu tak mało........

udało mi się dowiedzieć, że kotków jest 7, większość starsze, około 10-12 letnie , są w miarę dobrej kondycji, były szczepione, nic więcej narazie nie wiem :oops:
jutro rodzina tej pani chce je zawieźć do schroniska...... pomóżmy kotom....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lip 06, 2010 16:58 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - lato :-)

Dziś opadły mi ręce i cała reszta :-(
Dowiedziałam się dość paskudnych rzeczy i kto wie czy nie czeka mnie sprawa w sądzie.
W połowie maja koleżanka z pracy uległa wypadkowi w pracy. Stłukła sobie kciuk. I jest już dwa miesiące na zwolnieniu. Jak przynosiła raz zwolnienie przyszła ze swoim mężem. Ponieważ nie miała świadka a wtedy ZUS podejmuje decyzję o tym czy był to wypadek przy pracy jej mąż zaczął wygrażać że pozwą firmę że to była wina firmy, że koleżanka nie powinna być sama itp. Wiedząc że on od roku ma problemy ze znalezieniem pracy bo łapie jakieś roboty w których mu nie płacą zapytałam na koniec niezbyt miłej rozmowy czy mają świadomość że wojna z firmą może oznaczać dla koleżanki utratę pracy.
W rozmowie padł jeszcze zarzut że "załatwiłam sobie awans". Koleżanka i jej mąż uważają ze ona powinna być kierownikiem (zresztą miała ale potem firma straciła do niej zaufanie) i kierownikiem zostałam ja.
Pięć minut po zakończeniu rozmowy jej mąż zadzwonił do prawnika że groziłam koleżance utratą pracy. Prawnik odparł że mam przerąbane. Dowiedziałam się tego dziś bo moja szefowa po naradzie z prawnikiem firmy postanowiła mnie ostrzec. Jej mąż jeździ do naszej firmy, spotyka się z prawnikiem naszej firmy, z młodszą szefową. Gada że złoży przeciw mnie pozew. O mobing, obrazę i nie wiadomo co jeszcze. Że za to co powiedziałam dostanę zawiasy. Szefowa nie wiedziała czy ma ten pozew złożyć czy już złożył. Szefowa nie wiedziała dokładnie o jakie słowa chodzi. Dowiedziałam się tego bo telefon do prawnika został wykonany przy znajomej z innego salonu. I dziś o tym powiedziała jak usłyszała o sprawie. Więc wiem z grubsza o co chodzi.

Jestem zaszokowana tą sprawą. Wiem że koleżance trudno było pogodzić się z tym że to jak dostałam awans. Ale nigdy nie wykorzystywałam sytuacji. Nawet nie kazałam jej sprzątać. A tu takie coś. Nawet w tej sytuacji kiedy każdy uważa że wykorzystuje sytuację i każdy inny człowiek już dawno by wrócił do pracy ja jej najbardziej broniłam. Jak dzwoniłam do firmy że potrzebujemy kogoś do pracy bo idą urlopy a nie wiadomo kiedy ona wróci starałam się jej nie zaszkodzić mimo iż uważam że zachowuje się nie fair. I dziś wyszło takie coś.
Nie wiem czego się spodziewać. W każdym razie jak nie będę pojawiać się na forum to znaczy że siedzę w wiezieniu bo jego prawnik załatwił mi coś lepszego niż zawiasy ;-)

ewung

Post » Wto lip 06, 2010 17:05 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mam przerąbane

nie skomentuję na forum....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto lip 06, 2010 17:09 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mam przerąbane

ale ponieważ pamięć ludzka jest krótka i zawodna - zdarzenia w pełnym brzmieniu nie pamiętasz a zarzutów żadnych nie czyniłaś - to pamiętasz na 100 %.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto lip 06, 2010 22:19 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mam przerąbane

ludzie... jesteś dla nich dobra, starasz się pomóc jak możesz, a tak potrafią się odpłacić...

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Śro lip 07, 2010 4:59 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mam przerąbane

andziula20 pisze:ludzie... jesteś dla nich dobra, starasz się pomóc jak możesz, a tak potrafią się odpłacić...

No właśnie.
Jestem w szoku. Trzymaj się Ewung!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lip 08, 2010 15:22 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - mam przerąbane

Ewung, może Ty też się powinnaś skontaktować z prawnikiem?
Może coś z tego Ci się przyda: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35752,2581139.html
Edit: dodałam link

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

[poprzednia][następna]