3miesięczny kociak z rowu szuka domu! ZOSTAJE W DT

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 14:00 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

Jeśli okolica niebezpieczna, a domek zechce wypuszczać to się zastanów. Najbezpieczniejszy dom to dom niewychodzący z zabezpieczonymi oknami i balkonem. Ewentualne spacery w szeleczkach :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pon cze 28, 2010 18:15 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

Coves, gdyby się nie powiodły rozmowy z domkiem, to szukamy transportu do Warszawy - zdjęcia i historia tej dzieciny wzruszyły mi TŻta :twisted: i kazał brać :twisted: to co mam nie brać :twisted:

tylko, że moja oferta mało konkurencyjna ... zagęszczenie 2 futra/38m2...podczas konkursu ofert z pokorą ustąpię lepszym :wink:

KsieznaJoanna

Od: Pon lut 18, 2008 22:55

Post » Pon cze 28, 2010 20:55 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

piccolo pisze:kotka pewno wychodząca.
zapytaj się też jak z bezpieczeństwem tego wychodzenia żeby się nie okazało że okolica niebezpieczna i wychodzące koty giną.
Nie po to uratowany z rowu żeby teraz miał pod samochód wpaść ....

Kciuki za najlepszy domek :ok: :ok: :ok:
Kicius jest uroczy

Niteczka 1 pisze:Jeśli okolica niebezpieczna, a domek zechce wypuszczać to się zastanów. Najbezpieczniejszy dom to dom niewychodzący z zabezpieczonymi oknami i balkonem. Ewentualne spacery w szeleczkach :ok:

Okazało się, że kotki jeszcze nie mają, ale zamierzają adoptować kotka lub kocurka..i jeżeli będzie kotka to będzie ona sterylizowana i Kiciek prawdopodobnie też. Kiciek nie będzie wychodził chyba, że pod opieką właściciela, nie chcą oni aby im uciekł w pole lub wybiegł na drogę ani nie chcą aby sąsiad im go otruł...

KsieznaJoanna pisze:Coves, gdyby się nie powiodły rozmowy z domkiem, to szukamy transportu do Warszawy - zdjęcia i historia tej dzieciny wzruszyły mi TŻta :twisted: i kazał brać :twisted: to co mam nie brać :twisted:

tylko, że moja oferta mało konkurencyjna ... zagęszczenie 2 futra/38m2...podczas konkursu ofert z pokorą ustąpię lepszym :wink:

Ooo super, że jesteście zainteresowani :mrgreen: !
Jak na razie czekamy jeszcze na odpowiedź tej kobiety, która pierwsza dzowniła o Kićka i jeżeli zaakceptuje ona warunki umowy to pojedziemy do niej na przedadopcyjną.
zaraz puszczę pw

Już 3 domki są chętne na Kićka, a jednak ogłoszenia coś dały :mrgreen:
Jutro będę rozmawiać jeszcze z jednym chętnym i Kiciek znowu wybiera się do weterynarza z powodu biegunki...
Obrazek

Coves

Od: Pt cze 25, 2010 18:02

Post » Pon cze 28, 2010 21:02 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

Mówiłam, że będzie konkurs ofert normalnie :mrgreen:

:ok: za najlepszy domek dla malucha :ok:

KsieznaJoanna

Post » Pon cze 28, 2010 21:14 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

dubel
Ostatnio edytowano Pon cze 28, 2010 21:16 przez piccolo, łącznie edytowano 1 raz

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon cze 28, 2010 21:15 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

Coves pisze:
Okazało się, że kotki jeszcze nie mają, ale zamierzają adoptować kotka lub kocurka..i jeżeli będzie kotka to będzie ona sterylizowana i Kiciek prawdopodobnie też. Kiciek nie będzie wychodził chyba, że pod opieką właściciela, nie chcą oni aby im uciekł w pole lub wybiegł na drogę ani nie chcą aby sąsiad im go otruł...
..

coves - przeprasza ze się wtrącam ale ten kocurek zapadł mi w serce :)
dlaczego Ci ludzie będą tylko "prawdopodobnie" kastrować Kićka?
Niewykastrowany będzie znaczył i będzie chciał wychodzić.
Dlaczego boją się żeby sąsiad nie otruł? - czy może już się to w przeszłości zdarzyło?
Wypytaj o ich doświadczenia z kotami, jak sobie wyobrażają to wychodzenie pod opieką właściciela.

I nie przejmuj się że oni się pierwsi zgłosili, ważne żeby kotek pojechał do najlepszego domu.
A ten mi coś na taki nie wygląda :oops:
Po cichu stawiam na KsiężnąJoanne :D :ok:

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon cze 28, 2010 21:27 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

piccolo pisze:Po cichu stawiam na KsiężnąJoanne :D :ok:

:piwa:

:dance2:

KsieznaJoanna

Post » Pon cze 28, 2010 22:09 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

Aż się zalogowałam pierwszy raz od lat... Może by znajda chciała mieszkać w Krakowie? Tylko musi zdobyć serce jedynaka. Kastracja, markowe żarcie, weterynarz, wychodzenie ewentualnie na smyczy, żadnego zostawania dłużej niż na dzień bez człowieka. I kolega 5-letni. Największa przeszkoda. Myślimy.
Obrazek

kashia

Od: Pon sty 30, 2006 10:27

Post » Wto cze 29, 2010 9:06 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

piccolo pisze:coves - przeprasza ze się wtrącam ale ten kocurek zapadł mi w serce :)
dlaczego Ci ludzie będą tylko "prawdopodobnie" kastrować Kićka?
Niewykastrowany będzie znaczył i będzie chciał wychodzić.
Dlaczego boją się żeby sąsiad nie otruł? - czy może już się to w przeszłości zdarzyło?
Wypytaj o ich doświadczenia z kotami, jak sobie wyobrażają to wychodzenie pod opieką właściciela.

I nie przejmuj się że oni się pierwsi zgłosili, ważne żeby kotek pojechał do najlepszego domu.
A ten mi coś na taki nie wygląda :oops:
Po cichu stawiam na KsiężnąJoanne :D :ok:

Powiedzieli, że Kiciek też raczej będzie kastrowany.
Myślę, że im chodziło tak bardziej ogólnie, ze jakby uciekł to żeby go nikt nie otruł, bo nie wiadomo do czego są ludzie zdolni.
Z tego co wiem to mają z nim wychodzić na smyczy.

No ja też tak bym chciała, ale decyzja nie należy do mnie niestety :roll:

kashia pisze:Aż się zalogowałam pierwszy raz od lat... Może by znajda chciała mieszkać w Krakowie? Tylko musi zdobyć serce jedynaka. Kastracja, markowe żarcie, weterynarz, wychodzenie ewentualnie na smyczy, żadnego zostawania dłużej niż na dzień bez człowieka. I kolega 5-letni. Największa przeszkoda. Myślimy.

Stawiacie mnie w takiej sytuacji, że nie wiem co mam zrobić :twisted:
Wierzę, że Kiciek miałby zarówno u Ciebie jak i u Joanny jak w raju i najchętniej zastanawiałabym się której z Was go wydać, ale niestety to nie ja podejmuję decyzję...

Jak na razie szukamy osoby, która mogłaby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną

Sprawa jest bardzo pilna!
Obrazek

Coves

Post » Wto cze 29, 2010 11:35 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

Myślę, że ten domek, który się pierwszy zgłosił jest dobry, tylko jeszcze świeży - po krótkim uświadomieniu może nie być do niego żadnych zastrzeżeń :)
Szczególnie na kastrację trzeba ich przycisnąć, bo potem się okaże że im zwiał, albo oddają bo sika po kątach...

Mimo wszystko czekam na wieści - prawie-mężu ciągle się dopytuje o tego małego :roll:

KsieznaJoanna

Post » Wto cze 29, 2010 12:06 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

KsieznaJoanna pisze:(...)Mimo wszystko czekam na wieści - prawie-mężu ciągle się dopytuje o tego małego :roll:

Mojego "prawie-męża" też zauroczył :) Tylko u nas już jest "córunia tatusia" i boi się o jej reakcję (kotki, oczywiście, nie moją :? )

A maluch jest przepiękny :1luvu: z resztą, czy ktoś widział, nie-pięknego kota? :conf:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto cze 29, 2010 12:33 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

Hej,
Jeśli casting się rozstrzygnie to może domki będą zainteresowane naszymi innymi maluchami?
Demi:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pepper:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miesięczna Lili:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Wto cze 29, 2010 12:57 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

Albo tymi http://www.tspz.pl/index.php?option=com ... 1&PageNo=5
Nie są "moje",ale z Podkarpacia,przepiękne i przemiłe.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 29, 2010 14:16 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu!! KIELCE

Mam dobrą wiadomość

KICIEK ZOSTAJE NA STAŁE W DT :piwa: !
Pierwsza zainteresowana osoba miała oprócz Kićka adoptować jeszcze jednego kotka aby towarzyszył on Kićkowi, pojechali po niego całą rodziną, dziecko bawiło się z kotkiem jakieś 10 minut i podobno całe spuchło... :roll: Cieszę się, że stało się to teraz, a nie gdyby kociak do nich trafił.
Teraz Kiciek będzie miał do towarzystwa 2 psiaki, jeden uratowany przed uśpieniem, a drugi z kieleckiego TOZ'u i wysterylizowaną 5 letnią kocice o ile się nie pomyliłam z wiekiem :) Będzie on mieszkał w domku jednorodzinnym na ogrodzonym terenie i zapewne będzie jak podrośnie będzie on wypuszczany na dwór w szelkach i długiej lince. Karma tez będzie lepsza, zapewne royal.
Domek jest wspaniały, wszyscy domownicy zakochani w Kićku i ja będę go odwiedzać dosyć często, więc relacje będę zdawać Wam oczywiście co jakiś czas. Nawet nie wiecie jak się cieszę :mrgreen: :mrgreen: !

KsieznaJoanna, kashia może skusiłybyście się na jakiś inne kociaki, niekoniecznie z Kielc, które są równie urocze jak Kiciek 8)

Bardzo dziękuję :
Niteczka1 za ogłoszenia i za podtrzymywanie wątku :1luvu:
Gem za to, że doradzałeś co robić i dzięki temu nie pozwoliłeś abym oszalała :1luvu:
I wszystkim pozostałym, którzy udzielali się na wątku :1luvu:
Obrazek

Coves

Post » Wto cze 29, 2010 14:28 Re: 3miesięczny kociak z rowu szuka domu! ZOSTAJE W DT

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Jak ja lubię takie zakończenia!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]