PAKT CZAROWNIC XV - trwa lipcowe głosowanie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 16:20 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

pomponmama pisze:W związku z tym, że latoś wyybieram się na wakacje pod namiot nad jeziorko Przeczyce (koło Siewierza)

A jakies bliższe informacje co do położenia owego terenu 8O

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon cze 28, 2010 16:24 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

Pole kempingowe położone przy ładnym zalewie - miejscowość nazywa się Przeczyce.(wpisz w mapa szukacz i znajdzies :D )z Jest to około 40 kilometrów przed Katowicami patrząc od strony Warszawy. Łatwy dojazd - z Gierkówki odbija się w pewnym momencie w głąb dziczy, ale dojazd wytłumaczę jak już będzie bliżej tego momentu. Musimy zastanowić się nad terminem, mozliwościami we zakresie namiotów i innego sprzętu i naszymi checiami :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pon cze 28, 2010 19:27 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

becia_73 pisze:
psiama pisze:
becia_73 pisze:Sorki ,że się wyrywam nie na temat :roll:
ale mam pytanie.
Czy któraś z Sióstr słyszała o adopcjach prowadznych przy współpracy ze sklepami KAKADU? zastanawiam się jak taka adopcja wyglada...co z rozmową, wizytą itd...
Może ktoś wie? ...

Pierwsze słyszę 8O Mam u siebie sklep tej sieci ale to sklep działający od kilku miesięcy więc może tej działki jeszcze nie rokręcili. jakoś sobie nie wyobrażam tego w takich molochach ale może gdzies to juz działa i jakas ciotka wie więcej ? :roll:

No właśnie...
Kiedyś dawno temu, widziałam kocięta w klatce wystawowej w sklepie w centrum handlowym w Bydgoszczynie zainteresowałam się tym, bo wtedy jeszcze nie znałam tematu adopcji itd...choć kocięta zrobiły na mnie piorunujące wrażenie
Jednak temat powrócił, bo jakas kobieta chwaliła się ostatnio w sklepie ,"że jej siostra nie ma problemu z kociętami, bo oddaje do jakiegoś sklepu tylko muszą mieć ksiażeczkę". Miejscowowść chyba Inowrocław -ale na 100% nie wiem :(
http://www.kakadu.pl/index.php?page=adopcje
Niby jest umowa itd...ale jak to w praniu wygląda...? :?:

A może by tak mu porobić plakaciki adopcyjne na A4 i póki co porozwieszac (za zgodą oczywiście) w znajomych sklepach zoo i gabinetach? zawsze jakaś opcja dodatkowa, tak myślę... (oczywiście +filmik)

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pon cze 28, 2010 19:29 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

villemo5 pisze:Mnie też się marzy, ale nigdy nie będe miała. Póki tyle biedy kociej na świecie, zawsze wybiorę kota w potrzebie.

Ja także :mrgreen: , ale puchate i płaskie, bo takie kocham i nie będe za to przepraszać :evil:
co nie przeszkadza mi pomagać wszystkim pozostałym i tym "domnym" też czasem potrzebującym i bezdomnym 8)
w końcu mamy tak mało okazji w zyciu do spełniania swoich marzeń, więc dlaczego nie? :wink:

koconek

Post » Pon cze 28, 2010 19:37 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

Moje marzeniem jest czarny SIB. Może kiedyś je spełnię, czemu nie ;)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pon cze 28, 2010 19:43 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Specjalne pozdrowienia dla cioci Koconek

jasdor

Post » Pon cze 28, 2010 19:50 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

Boszzzzzzz jakie piękne, wzdech :1luvu: :1luvu: :1luvu:

koconek

Post » Pon cze 28, 2010 19:57 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

Jeśli ktoś lubi "kolorowe" to tu viewtopic.php?f=1&t=113425&p=6137110#p6137110 są do wyboru

jasdor

Post » Pon cze 28, 2010 21:12 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

Jasdor GRATULACJE dla dziecka! Pamiętam, że chciałaś przytyć. Masz teraz świetną okazję, możesz spuchnąć z dumy! :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon cze 28, 2010 21:12 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

Gratuluje jasdorowemu Dziecku pieknego wyniku :) I ma racje Twa latorosl - co Krakow, to Krakow... tylko tu na Brackiej pada deszcz ;)

Ja sie melduje powoli i z wielkim bolem. Zlapal mnie wczoraj jakis pieronski postrzal, no szlag by to, z lewej strony pod lopadka. Juz sie kladlam, lezalam na brzuchu, jeszcze rozmawialam z TZem, podnioslam sie i nagle cos mi zaczelo oddech dlawic. MASAKRA :evil: Przerazilam sie, ze to moze zawal serca - dusilo, tamowalo oddech, promieniowalo do reki, brzucha, na plecy... TZ rozmasowal mnie delikatnie ale dzis chodzilam jak emerytka, w pracy schylilam sie do szuflady z aktami i poleglam. Caly czas boooliii, chyba dzis bede spac na podlodze :(

W srode jade rano, raniusko do Katowic. Uwaga siostry slazaczki - bede tam prawdopodobnie do czwartku (a jak dobrze pojdzie, to wroce w piatek) - wszystko zalezy od tego kiedy splynie moja wyplata. Jak domyslacie sie zapewne, jest ona w tym momencie najgorecej oczekiwanym gosciem :) Moja matka jeszcze nie jest swiadoma, ze to oznacza dyzur przy kocich kuwetach i miskach :twisted:
A jade do Katosow bo musze sie na krzywy ryj wcisnac do lekarza i ustalic nowy termin operacji. Po konsultacji z moim chirurgiem dowiedzialam sie ze wyjezdza on na urlop i musi mnie przejac ktorys z jego asystentow. Mam nadzieje ze tak samo utalentowany, subtelny, madry i przystojny :D
A potem na rozmowe o prace do Bytomia. I potem na Bytom w celu zwiedzenia paru ciekawych miejsc, klepniecia Leoska w lape (moze sie mi go uda obudzic), trzeba tez tradycyjnie strzelic browara i kierunek Piekary Sl.
No i tam juz ciag dalszy Bardzo Krotkiego Urlopu :)

A mama dzis z kotami na wojennej sciezce - Glus nasral bezczelnie w ciemni (takie pomieszczenie kolo kuchni z piecem do co), a Fiona, zamknieta przez moja mame przez przypadek w pokoju naroznym na caly dzien, sprezentowala mojej matce piekna smierdzaca i brazowa kupe na wypranej narzucie na lozku :ryk: Biedna Kota, ona nigdy nie sra gdzie popadnie, musialo ja bardzo przypilic ze tak sie stalo. No coz - mowilam mamie ze jak wchodzi do pokoju musi patrzec czy koty sie nie dematerializuja w jednym miejscu i materializuja w innym... :)

A tak poza tym to chcialam spytac co z glosowaniem w tym miesiacu? Donosze uprzejmie ze remont kociarni AFNu zaczety. Komisja z zarzadu budynkow przyszla, bedzie zalozona jakas pompa z basenikiem, co ma odprowadzac wode kajs w jakies ogrodki... Plus betonowa zapora na studzienke przed wejsciem. Dobre i to... Niedlugo zaczna sie prace remontowe takze prosze o czary i kciuki.

A tak poza tym to boli mnie stopa. Chyba sie sypie... Nic, dojrzalosc ma swoje wymagania. Ide sie wymoczyc i spac, bo jutro mam zamiar wstac o swicie, umyc naczynia, wyjsc z psem i wyjsc do pracy na przed osma rano....
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon cze 28, 2010 21:25 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

Witaj Siostro Sol...
Na postrzały proponuję zastosować wygrzewanie. W moim przypadku najlepiej sie sprawdza.
Dziecina, no cóż, utalentowana (to po matce :oops: ) Może i Kraków się uda, jak wszystkie co nie co poczarują :mrgreen:
A mama powinna wiedzieć, że gdzie koty to i kupa i pośmierdzi czasem. Moja, jak się zżygała na świeżo wyprane zasłony, to moja mama powiedziała - tu cytat "nie dosyć, że się człowiek orobi, to jeszcze przyjdzie i się kur..... zeżyga i ma to daleko w doopie".
Co Ciebie tak na ten Śląsk ciągnie? Krakowianka jesteś, zamiast się trzymać grodu Kraka, to Ci sie Śląsk marzy 8O

jasdor

Post » Pon cze 28, 2010 21:56 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

jasdor pisze:Witaj Siostro Sol...
Na postrzały proponuję zastosować wygrzewanie. W moim przypadku najlepiej sie sprawdza.
Dziecina, no cóż, utalentowana (to po matce :oops: ) Może i Kraków się uda, jak wszystkie co nie co poczarują :mrgreen:
A mama powinna wiedzieć, że gdzie koty to i kupa i pośmierdzi czasem. Moja, jak się zżygała na świeżo wyprane zasłony, to moja mama powiedziała - tu cytat "nie dosyć, że się człowiek orobi, to jeszcze przyjdzie i się kur..... zeżyga i ma to daleko w doopie".
Co Ciebie tak na ten Śląsk ciągnie? Krakowianka jesteś, zamiast się trzymać grodu Kraka, to Ci sie Śląsk marzy 8O

Wlasnie sie bede wygrzewac za chwile. Znalazlam polarowy kocyk i kociszcza zaprosze to moze wygrzeja co nieco... Ech, co zrobic, przejdzie kiedys na pewno.

Mama moja w temacie kup ma nos mistrzowski ;) Nie bede cytowac tego co powiedziala na temat kupy Glusia w ciemni i na temat koop w kuwecie (bo smierdzial jeden maly bobek tak, jakby ktos szambem nas poczestowal...) - ale podobnie do Twojej sie wyrazala ;)
Co mnie na ten Slask ciagnie? Konkretnie to moj okulista :D a tak poza tym biznesem, to Slask jest po prostu piekny. Ja mam uszkodzenia jakies w mozgu bo uwielbiam kominy, gruzy, kopalnie, huty i jakbym mogla to bym zjechala na dol na przodek. Wnuczka gornika strzalowego jestem :)
Slask jest po prostu piekny tylko piekny inaczej. Specyficznie. I nie jest identyczny, kazde miejsce jest inne i ma swoj odrebny charakter - inaczej jest w Rudzie Slaskiej, Bytom ma bardzo krakowska atmosfere (zwlaszcza miedzy uliczkami), Katowice kocham za wielkosc, rozmach i niesamowite budowle wszelakich stylow i typow. Inaczej jest w okolicach Rybnika, Zor, a jak sie jedzie na Dolny Slask - moje rodzinne tereny - to tam to juz jest totalny kosmos :)

solangelica

Post » Pon cze 28, 2010 21:59 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

No to powiedz jeszcze, że tam kocie koopy śmierdzą inaczej 8)

jasdor

Post » Pon cze 28, 2010 22:15 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

Witajcie siostry czarowne :D
Byłam sobie gadałam z AYO :mrgreen: Ona wraz z księciuniem Behemotem hacjendują się,a ja do roboty muszę buuuuu

Pomponmamo a kiedy ów sabacik :mrgreen: :?:
Jeno u mnie ani śpiwora ani namiocika buuuuuu
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pon cze 28, 2010 22:16 Re: PAKT CZAROWNIC XV - SABAT SIĘ ZBLIŻA!

jasdor pisze:No to powiedz jeszcze, że tam kocie koopy śmierdzą inaczej 8)

...inaczej niz co? 8)

Siostry Slazaczki prosze o pomoc w tym zakresie - kocich kup slaskich jeszcze nie wachalam :D

solangelica

[poprzednia][następna]