Koty ze Szkocji - nowe zdjęcia z DOMU :):):):):):):):):):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 28, 2010 6:00 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji - domu brak, ale może .....

Myślę, iż nie ma wątpliwości co do tego, że koty potrzebują nowego domu...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon cze 28, 2010 6:53 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Aleksandra59 pisze:Poszukujemy domu dla 5 letnich kotów. Jest to rodzeństwo rasy domowej pochodzące ze Szkocji. Koty są zdrowe, zadbane , oznakowane mikroczipem , zaszczepione na wściekliznę oraz choroby zakaźne, posiadają paszporty. Mają także oznaczony poziom przeciwciał przeciw wściekliźnie wiec mogą podróżować do większości krajów.
Obecni właściciele, Szkoci muszą wyjechać do pracy do ZEA i jak się ostatnio okazało nie mogą tam zabrać zwierząt.Nie mają w Polsce nikogo kto mógłby je przygarnąć, dlatego za naszym pośrednictwem proszą o pomoc.
To dramatyczna sytuacja dla ludzi i kotów, nie rozstawali się nigdy!
Jeśli sami Państwo nie możecie przyjąc do swojgo domu Luka i Layi, proszę roześlijcie ten apel do swoich znajomych.
Mamy tylko 4 tygodnie.

Gabinet Weterynaryjny
Al.Wilanowska 364 b
02-665 Warszawa
lecznica@weterynarz.waw.pl[/i]

Po jakimś czasie było tak:

Aleksandra59 pisze:Właściciele kotów wyjeżdzają z Polski już za tydzień ...........

Niestety nie zgłosił się NIKT kto zabrałby koty .................

Koty nie mają nikogo w Polsce kto by się nimi zaopiekował - NIKOGO :cry:

Pozostaje schronisko - właściciele kotów jednak nie biorą tego pod uwagę, wiedzą jakie są warunki w polskich schroniskach.....................

Jeżeli nie znajdzie się NIKT, kto zaopiekuje się kotami rozważają eutanazję .................

Właścicielka absolutnie nie chce tego robić - ale jak nie będzie innego wyjścia .............

Bardzo proszę o pomoc........

Może znajdzie się chciaż TDT/DT - obiecuję wsparcie finansowe, przypuszczam, że właściciele też pomogą

не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon cze 28, 2010 8:07 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji - domu brak, ale może .....

Ludziska kochane zanim coś napiszecie zastanówcie się trzy razy :!: :!: :!:
Czytam wątek od początku. Czytam ze zrozumieniem jak sądzę. I nie mam wątpliwości, że sytuacja jest faktycznie podbramkowa. Właściciele (zapewne zmuszeni okolicznościami) podjęli decyzję o wyjeździe do ZEA. Gdyby byli takimi złymi i bezdusznymi ludźmi jak niektórzy z Was sugerują już dawno temu pozbyli by się problemu i nie targali kotów ze sobą przez pół Europy do Polski - to po pierwsze. Po drugie - jeśli mieliby swoje koty i ich życie głęboko w czterech literach nie zamieszczali by ogłoszeń o poszukiwaniu nowego domu, nie prosili by również o jakąkolwiek pomoc wetki, koty odeszłyby po cichu i bez zbędnego zamieszania.
biorąc pod uwagę powyższe są dwie możliwości - albo są nienormalni i planując eutanazję postanowili zrobić wokół tego trochę zamieszania, albo to zwykli ludzie kochający swoje ogony do tego stopnia, że postawieni przed ciężkim wyborem zastanawiają się nawet nad eutanazją (w ich odczuciu, w polskim schronisku ich pupili i tak czeka śmierć, z tą różnicą, że poprzedzona samotnością i chorobami...).
Może jestem nienormalna, ale widzę tu raczej wołanie o pomoc i poczucie totalnej bezsilności ze strony Szkotów niż podejście w stylu "uśpi się i będzie po problemie"...
Trochę zrozumienia może :?: :?:

Aleksandra59 odwalasz kawał dobrej roboty :1luvu:

Podsumowując:
Szukamy domku dla kociego rodzeństwa (DS, DT lub TDT). Pozostał tydzień!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Od: Śro lut 25, 2009 8:45

Post » Pon cze 28, 2010 9:27 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji - domu brak, ale może .....

Przepraszam za offa , ale proszę zajrzyjcie tu :( : viewtopic.php?f=1&t=113389&p=6133850#p6133850
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Pon cze 28, 2010 10:07 Re: DOM NA CITO dla dwóch 5-letnich kotów

Może ktoś się zakocha...

Aleksandra59 pisze:Obrazek Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon cze 28, 2010 10:18 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji - domu brak, ale może .....

Zaglądam po weekendowej niebytności z wielką nadzieją, bo pomimo wcześniejszego niewielkiego zainteresowania wątkiem, w ciągu 2 dni przybyło 5 stron. I co? Ano nic :!: Zażenowanie..., a koty nadal bez domu :?

Aleksandra - masz moje pełne poparcie i zła jestem , że mogę pomóc jedynie podnosząc wątek i trzymając kciuki.

Domek dla dwóch burasów potrzebny :ok: :ok: :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pon cze 28, 2010 10:55 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji - domu brak, ale może .....

siasia1981 pisze:Czytam wątek od początku. Czytam ze zrozumieniem jak sądzę. I nie mam wątpliwości, że sytuacja jest faktycznie podbramkowa. Właściciele (zapewne zmuszeni okolicznościami) podjęli decyzję o wyjeździe do ZEA. Gdyby byli takimi złymi i bezdusznymi ludźmi jak niektórzy z Was sugerują już dawno temu pozbyli by się problemu i nie targali kotów ze sobą przez pół Europy do Polski - to po pierwsze. Po drugie - jeśli mieliby swoje koty i ich życie głęboko w czterech literach nie zamieszczali by ogłoszeń o poszukiwaniu nowego domu, nie prosili by również o jakąkolwiek pomoc wetki, koty odeszłyby po cichu i bez zbędnego zamieszania.
biorąc pod uwagę powyższe są dwie możliwości - albo są nienormalni i planując eutanazję postanowili zrobić wokół tego trochę zamieszania, albo to zwykli ludzie kochający swoje ogony do tego stopnia, że postawieni przed ciężkim wyborem zastanawiają się nawet nad eutanazją (w ich odczuciu, w polskim schronisku ich pupili i tak czeka śmierć, z tą różnicą, że poprzedzona samotnością i chorobami...).
Może jestem nienormalna, ale widzę tu raczej wołanie o pomoc i poczucie totalnej bezsilności ze strony Szkotów niż podejście w stylu "uśpi się i będzie po problemie"...
Trochę zrozumienia może :?: :?:

Aleksandra59 odwalasz kawał dobrej roboty :1luvu:

Podsumowując:
Szukamy domku dla kociego rodzeństwa (DS, DT lub TDT). Pozostał tydzień!!!

Napisałaś dokładnie to, co i ja próbowałam napisać. Niestety dwukrotnie wcięło mi post.

Wobec tego podpisuję się pod Twoim.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pon cze 28, 2010 11:11 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji - domu brak, ale może .....

Mulesia pisze:Napisałaś dokładnie to, co i ja próbowałam napisać. Niestety dwukrotnie wcięło mi post.

Wobec tego podpisuję się pod Twoim.

To się nazywa telepatia :mrgreen:

Koteczki, hop na pierwszą po domeczki :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Od: Śro lut 25, 2009 8:45

Post » Pon cze 28, 2010 14:36 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji - domu brak, ale może .....

Podrzucę!!!

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Pon cze 28, 2010 14:55 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji - domu brak, ale może .....

DT DLA BURASKÓW POTRZEBNE NA WCZORAJ
BARDZO PROSIMY

Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon cze 28, 2010 18:08 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Jestem :D :D :D :D Koty Szkoty mają TDT :ok: Tymczasowy domek tymczasowy jest do połowy sierpnia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mamy półtora miesiąca na szukanie DOMKU dla pięknych kotów. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Planuję zmasowaną akcję ogłoszeniową - muszę tylko strategię opracować 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon cze 28, 2010 18:15 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

W połowie sierpnia będzie lepiej, nawet o następny DT, już będzie częściowo po urlopach, i, mam nadzieję, ruszą adopcje ... :ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon cze 28, 2010 18:26 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Aleksandra59 pisze:Koty Szkoty mają TDT Tymczasowy domek tymczasowy jest do połowy sierpnia

świetna wiadomość :ok: :ok: :ok:

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pon cze 28, 2010 18:33 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Ten TDT - to dzięki Barbie50 koty-szkoty mają :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Basia zrobiła zmasowaną akcję na forach gazety - i mamy TDT :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon cze 28, 2010 18:47 Re: DOM dla kotów ze Szkocji - mają TDT, szukamy DS ...........

Olu,Basiu-bardzo się cieszę!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]