Moderator: Moderatorzy
rambo_ruda pisze:albo wymienić "skarb" na przysmak.
Draugia pisze:Nie mówię,że teoria dominacji jest odpowiedzią na wszystkie problemy z psami...
Nikt nie mówił żeby tłuc tu psa czy coś, przez co rzeczywiście pies mógłby uciekać ze zdobyczą zamiast ją oddać czy puścić... mówiłam o konsekwentnym zachowaniu i nie ustępywaniu psu pod żadnym względem... A to właśnie pokazanie psu jego miejsca jakby nie patrzeć![]()
Pies był uczony od razu, że jak złapie i nie będzie chiał puścić to dostanie przysmak, czy dostawał przysmak bo inaczej się nie dało z nim wygrać? Bo coś czuję, że to drugie...a w połączeniu z tym, że TŻa nie traktuje tak jak rudą, wygląda to na próbę ustalenia hierarchii...
xandra pisze:Rambo, kto u Was był? może być na pw
Draugia pisze:Nie mówię,że teoria dominacji jest odpowiedzią na wszystkie problemy z psami...
Nikt nie mówił żeby tłuc tu psa czy coś, przez co rzeczywiście pies mógłby uciekać ze zdobyczą zamiast ją oddać czy puścić... mówiłam o konsekwentnym zachowaniu i nie ustępywaniu psu pod żadnym względem... A to właśnie pokazanie psu jego miejsca jakby nie patrzeć![]()
Pies był uczony od razu, że jak złapie i nie będzie chiał puścić to dostanie przysmak, czy dostawał przysmak bo inaczej się nie dało z nim wygrać? Bo coś czuję, że to drugie...a w połączeniu z tym, że TŻa nie traktuje tak jak rudą, wygląda to na próbę ustalenia hierarchii...
enigma pisze: swoja droga - chcialabym zobac Fennell jak sobie radzi z naprawde dominującym, pewnym siebie i agresywnym psem
Zofia&Sasza pisze:Hej, przecież jeśli złapie i nie puści, to przysmaku własnie nie dostanie! Dostaje jak puści.
Draugia pisze:Wiele psów z którymi miałam styczność i oduczałam je podobnych manewrów właśnie było po takim "oduczaniu" przez właścicieli - pies kradł albo znosił z podwórka rzeczy choć wiedział, że się to właścicielowi nie podoba, głównie po to by je później grzecznie oddać, bo przecież dostanie smakołyk...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości