Mruśkowo&Nuśkowo_wiosenne porządki :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 24, 2010 22:39 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

bozena640 pisze:

Plecaka nie możesz drapać :evil:
To straszne :(
My ciągle drapiemy i na zmianę śpimy na plecaku Dużej, kiedyś się buntowała ale odpuściła (ona jedna nas trójka :mrgreen: )[/quote]

Moja nie pozwala i już. Nowy. I w dodatku wymarzony. Tak to tłumaczy. Cóż.. kocie kompromisy.. - Nusia
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 25, 2010 14:43 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

Niusia powiedz czemu Wasza Duża staje po stronie Burych :?:
Nasza Duża staje po stronie pokrzywdzonego, to dobrze czy źle :?:
Duffy
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pt cze 25, 2010 21:39 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

bozena640 pisze:Niusia powiedz czemu Wasza Duża staje po stronie Burych :?:
Duffy

Duża twierdzi, że Bure mieszkają tu od zawsze i żeby nas polubiły to nie mogą się czuć skrzywdzone przez nasze przyjście. I dlatego staje po ich stronie. No ale my tez nie jesteśmy jakoś mocno pokrzywdzone, bo Duża o nas tez pamięta, tylko że najpierw pamięta o Burych. Mi to się wydaje, że Duża nasza dobrze robi. Ale w sumie nie wiem. - Nusia
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt cze 25, 2010 21:59 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

Marzenia11 pisze:
bozena640 pisze:Niusia powiedz czemu Wasza Duża staje po stronie Burych :?:
Duffy

Duża twierdzi, że Bure mieszkają tu od zawsze i żeby nas polubiły to nie mogą się czuć skrzywdzone przez nasze przyjście. I dlatego staje po ich stronie. No ale my tez nie jesteśmy jakoś mocno pokrzywdzone, bo Duża o nas tez pamięta, tylko że najpierw pamięta o Burych. Mi to się wydaje, że Duża nasza dobrze robi. Ale w sumie nie wiem. - Nusia

Niusia byłam sobie pooglądać Wasze zdjęcia, śliczne jesteście :1luvu:
Duffy
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.

bozena640

Post » Pt cze 25, 2010 22:06 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

bozena640 pisze:

Niusia byłam sobie pooglądać Wasze zdjęcia, śliczne jesteście :1luvu:
Duffy[/quote]

Noooooooo!! :lol: :lol: :lol: :lol: Dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu: A Ty Duffy to jesteś do mnie podobna - ja też mam taką białą plamkę :lol: - Nusia

Marzenia11

Post » Nie cze 27, 2010 19:09 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

Mru tu nie zagląda :?
Pewnie nie ma czasu :roll:

Niusia co porabiacie?
U mnie jakoś leniwie, starsze koty śpią. Ja z Dużą bawiłam się wędką i trochę się zmęczyłam. Teraz sobie odpoczywam :mrgreen:
Duffy

bozena640

Post » Pon cze 28, 2010 6:45 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

Nie odzywam się, bo w gościach byłam. A Duża komputera nie zabiera ze sobą. :twisted: Ależ musiałam się namęczyć, żeby zmusić dziś Dużą do pobudki porannej. Nie chciała wstać. :evil: Najpierw delikatnie pacałam łapką w jej nos, ale nie reagowała, potem w policzek (pomyslałam - może zemdlałam, a moja zimna łapka pomoże). To też nie pomogło. Więc skorzystałam z jedynej już broni i ugryzłam ją w nos. Tylko potem musiałam szybko uciekać, taka była zła. Ale wstała :!: A ja dostałam śniadanko. :mrgreen: Eh, czemu z tymi Dużymi to tyle zachodu potrzeba. Duffy, czy wy też musicie starać się zawsze budzić waszą Dużą czy sama wstaje?
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Pon cze 28, 2010 8:29 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

bozena640 pisze:Niusia co porabiacie?
U mnie jakoś leniwie, starsze koty śpią. Ja z Dużą bawiłam się wędką i trochę się zmęczyłam. Teraz sobie odpoczywam :mrgreen:
Duffy

Wczoraj spałyśmy cały dzień. No i nawet większą część wieczora. Tylko Duża negocjowała z naszą Dużą wyjście na korytarz, ale nasza Duża chciała obejrzeć mecz. I wyszłyśmy później - czyli tak jak zwykle, bo Duża często tak późno do domu wraca. Za to noc była dla nas :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: wspinaczki po siatce na parapecie, gonitwy, biegi, polowania na całego - ledwo się wyrabiałyśmy na zakrętach i trzeba było mocno używać pazurów na parkiecie. Duża też się dobrze bawiła bo co jakiś czas podnosiła głowę z łóżka. I słodko przemawiała. Czyli była szczęśliwa, no nie? :1luvu: :1luvu: :1luvu: - Nusia

Marzenia11

Post » Pon cze 28, 2010 9:39 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

Marzenia11 pisze:Wczoraj spałyśmy cały dzień. No i nawet większą część wieczora. Tylko Duża negocjowała z naszą Dużą wyjście na korytarz, ale nasza Duża chciała obejrzeć mecz. I wyszłyśmy później - czyli tak jak zwykle, bo Duża często tak późno do domu wraca. Za to noc była dla nas :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: wspinaczki po siatce na parapecie, gonitwy, biegi, polowania na całego - ledwo się wyrabiałyśmy na zakrętach i trzeba było mocno używać pazurów na parkiecie. Duża też się dobrze bawiła bo co jakiś czas podnosiła głowę z łóżka. I słodko przemawiała. Czyli była szczęśliwa, no nie? :1luvu: :1luvu: :1luvu: - Nusia

Ale fajnie. Ja też tak lubię biegać. Ale Duża na mnie krzyczy. :cry: A dziś skoczyłam na okno. Bo była na nim duża mucha. I Duża się wściekła, bo porysowałam podobno ramę od okna.
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Pon cze 28, 2010 9:45 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

Mruśkowo pisze:I Duża się wściekła, bo porysowałam podobno ramę od okna.

Ja to robię kilka razy dziennie :lol: :lol: :lol: Duża też się wścieka jak widzi, ale nie ma jej całymi dniami to co ona widzi... :ryk: :ryk: :ryk: - Nusia

Marzenia11

Post » Pon cze 28, 2010 10:05 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

Marzenia11 pisze:
Mruśkowo pisze:I Duża się wściekła, bo porysowałam podobno ramę od okna.

Ja to robię kilka razy dziennie :lol: :lol: :lol: Duża też się wścieka jak widzi, ale nie ma jej całymi dniami to co ona widzi... :ryk: :ryk: :ryk: - Nusia

:ryk: :ryk: :ryk:

Mojej Dużej też nie ma całymi dniami. Czasem zdarza mi się np. ostrzyć pazurki na ramie okna. :mrgreen:

Mruśkowo

Post » Pon cze 28, 2010 11:49 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

Marzenia11 pisze:
bozena640 pisze:Niusia co porabiacie?
Duffy

Wczoraj spałyśmy cały dzień. No i nawet większą część wieczora. Tylko Duża negocjowała z naszą Dużą wyjście na korytarz, ale nasza Duża chciała obejrzeć mecz. I wyszłyśmy później - czyli tak jak zwykle, bo Duża często tak późno do domu wraca. Za to noc była dla nas :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: wspinaczki po siatce na parapecie, gonitwy, biegi, polowania na całego - ledwo się wyrabiałyśmy na zakrętach i trzeba było mocno używać pazurów na parkiecie. Duża też się dobrze bawiła bo co jakiś czas podnosiła głowę z łóżka. I słodko przemawiała. Czyli była szczęśliwa, no nie? :1luvu: :1luvu: :1luvu: - Nusia

No jasne, na pewno była szczęśliwa :1luvu:
Nasza Duża to czasami się z nami bawi, biega za nami, rzuca nam zabawki, szkoda że tak długo musi pracować.
Duffy

bozena640

Post » Pon cze 28, 2010 14:14 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

bozena640 pisze:
Nasza Duża to czasami się z nami bawi, biega za nami, rzuca nam zabawki, szkoda że tak długo musi pracować.
Duffy

Nasza Duża bawi się z nami codziennie najmniej przez godzinę! Wtedy jest super, bo nas gania, aż w końcu same się gonimy też :lol: - Nusia

Marzenia11

Post » Pon cze 28, 2010 15:58 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

Marzenia11 pisze:
bozena640 pisze:
Duffy

Nasza Duża bawi się z nami codziennie najmniej przez godzinę! Wtedy jest super, bo nas gania, aż w końcu same się gonimy też :lol: - Nusia

My z Siśkiem też się gonimy i nawet łapkami się zaczepiamy. Sisi jest spoko, nauczył mnie co to kuweta i jak wejść na parapet :mrgreen:
Duffy

bozena640

Post » Wto cze 29, 2010 18:39 Re: Mruśkowo_wielki czarny kot :-)

bozena640 pisze: Sisi jest spoko, nauczył mnie co to kuweta i jak wejść na parapet :mrgreen:
Duffy

Not o bfajny gość ten Sisi, chciałabym go poznać. :1luvu: U nas tak gorąco, że aż komputer nie chce działać. Duża się denerwuje, ja trochę też, bo nic pisać nie mogę. Mru, co u Ciebie? Słyszałam jak Duża mówiła, ze Twoja Duża wyjeżdża i Cię zostawia :evil: :evil: :?: :?: :?: :?: :?: - Nusia

Marzenia11

[poprzednia][następna]