Koty ze Szkocji - nowe zdjęcia z DOMU :):):):):):):):):):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 27, 2010 17:24 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Super, ale Szkotow Twoje wzruszenie nie ruszy. Chca Ci swoje koty oddac albo uspic.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Nie cze 27, 2010 17:26 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

CoToMa pisze:
Arcana pisze:CoToMa, dzieki za uswiadomienie, bo ja myslalam, ze sie wzruszamy dramatem osobistym Szkotow, co sie chca gladko pozbyc tych kotow.

Wiesz, akurat ja wzruszam się nad losem kotów.
I akurat w tym momencie jest mi obojętne, czy to są koty Polaków, Szkotów czy Chinczyków...

ale czemu ktos im szuka domow, nie powinni sami tego robic?
ja nie rozumiem takich ludzi :? tym bardziej, ze koty wygladaja na dobrze zaopiekowane do tej pory...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie cze 27, 2010 17:29 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Beata pisze:
CoToMa pisze:
Arcana pisze:CoToMa, dzieki za uswiadomienie, bo ja myslalam, ze sie wzruszamy dramatem osobistym Szkotow, co sie chca gladko pozbyc tych kotow.

I akurat w tym momencie jest mi obojętne, czy to są koty Polaków, Szkotów czy Chinczyków...

ja nie rozumiem takich ludzi :? tym bardziej, ze koty wygladaja na dobrze zaopiekowane do tej pory...

Rozumiem, że najlepiej nie robic nic.
Po prostu niech uśpią...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie cze 27, 2010 17:29 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

No nie, dziewczyny. Ludzie są jacy są. Różni. Aleksandra59 założyła wątek, bo chce pomóc. Dociekanie teraz, czy Szkoci chcą się gładko pozbyć kotów, czy też np w akcie desperacji pomyśleli, że jak mają się one tułać, to lepiej uśpić (bo i taka możliwość istnieje), jest w sumie nieistotne. Wszystkiego i tak nie wiemy (w tym także, czy są wygodniccy, czy spanikowani, czy mało obrotni).
Na początku wątku podałam Aleksandra59 cały spis portali ogłoszeniowych. Może tam się coś ruszy. :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie cze 27, 2010 17:35 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

CoToMa pisze:Rozumiem, że najlepiej nie robic nic.
Po prostu niech uśpią...

Tak jest, jeszcze zrobic zrzute na to uspienie. I pocieszac Szkotow, bo przezyli dramat. Nie czytalas tego watku czy co?

Arcana

Post » Nie cze 27, 2010 17:36 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

nie, CoToma, to nie tak...
ale tutaj - na forum - raczej nie znajda natychmiast DS dwa dorosle koty, ktore czasu maja mniej niz tydzien
nie wiem, czy w ogole jest taka mozliwosc gdziekolwiek indziej - ale jesli probowac to raczej na portalach ogloszeniowych, nie tutaj

bo tutaj kazdy bedzie sie zastanawial: dlaczego, dlaczego nie inaczej, itd; a wszyscy zakoceni...

ja moge sie podpisac pod postem Ryśki jedynie, jak dla mnie to szantaz emocjonalny - jak WY nie znajdziecie im domow, to ONI koty uspia...

EOT z mojej strony

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie cze 27, 2010 17:41 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Beata pisze:
CoToMa pisze:

Proszę czytać ze zrozumieniem :oops: Pisałam o tym już kilka razy: ten wątek jest jednym z wielu działań jakie zostały podjęte przez właścicieli, żeby znaleźć dom dla kotów. Robili to sami oraz poprzez lecznicę wet ............ Do mnie zadzwoniła właśnie zaprzyjaźniona wetka .........

JEDNO WAM POWIEM: OCENIAJCIE, OCENIAJCIE - ALE NIE ŻYCZĘ WAM, ABY LOS POSTAWIŁ WAS W TAKIEJ SYTUACJI, w jakiej są właściciele tych kotów :?

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie cze 27, 2010 17:48 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Arcana pisze:
CoToMa pisze:Rozumiem, że najlepiej nie robic nic.
Po prostu niech uśpią...

Tak jest, jeszcze zrobic zrzute na to uspienie. I pocieszac Szkotow, bo przezyli dramat. Nie czytalas tego watku czy co?

Arcana - jeżeli masz jakiś pomysł jak pomóc w znalezieniu tym kotom DT lub TDT to pisz. Natomiast jeżeli Twoim zamiarem jest obrażanie mnie i właścicieli kotów to mam uprzejmą prośbę - obrażaj kogoś innego i nie na tym wątku :?

Zastanawiam się - skąd w ludziach tyle agresji, niczym nie uzasadnionej agresji :?: :?:

Aleksandra59

Post » Nie cze 27, 2010 17:50 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Możemy pytać "dlaczego?". Ale jakie to ma znaczenie?

Te koty potrzebują pomocy!
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie cze 27, 2010 18:16 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Aleksandra59 pisze:
Arcana - jeżeli masz jakiś pomysł jak pomóc w znalezieniu tym kotom DT lub TDT to pisz. Natomiast jeżeli Twoim zamiarem jest obrażanie mnie i właścicieli kotów to mam uprzejmą prośbę - obrażaj kogoś innego i nie na tym wątku :?

Zastanawiam się - skąd w ludziach tyle agresji, niczym nie uzasadnionej agresji :?: :?:

A ten pomysl z eutanazją to Twoj, Twojej wetki czy Szkotow?
Tak grzecznie pytam, bez agresji. Z refleksja nad naturą ludzka, co lubisz :)

Arcana

Post » Nie cze 27, 2010 18:26 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Mulesia pisze:Możemy pytać "dlaczego?". Ale jakie to ma znaczenie?

Te koty potrzebują pomocy!
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie cze 27, 2010 20:11 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Może warto Szkotom przypomnieć, że jest u nich w kraju taka organizacja, która nazywa się RSPCA (coś jak nasza Straż dla Zwierząt, tylko o wiele, wiele bardziej) i z pewnością ją zainteresuje wiadomość, że brytyjskie koty zostały uśpione przez brytyjskich właścicieli, bo ci byli zbyt oszczędni, żeby zapłacić za formalności transportowe do ZEA albo koci hotel :mrgreen: To bardzo medialna wiadomość :mrgreen:
Moim zdaniem, jeśli naprawdę nie stać (?)ich na hotelik, powinni wejść w kontakt z jakąś fundacją prowadzącą przytulisko (tak jak Koci Świat) i płacąc pieniądze pozwalające żyć np 4 czy 6 kotom zostawić je tam ze zrzeczeniem się praw, by mogly być adoptowane, jeśli ktoś zechce.
Ale na miejscu fundacji zażądałabym pieniędzy za rok z góry :mrgreen:
Bo jak nie, to napiszemy do RSPCA: http://www.rspca.org.uk/home
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie cze 27, 2010 20:29 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

To co piszesz absolutnie nic nie wnosi do sprawy. Po co to robisz???
Chcesz pomóc :?: Nie wydaje mi się, nie tędy droga :evil: Raczej szkodzisz niż pomagasz :twisted:
Zrób coś konstruktywnego, bo to to jest tylko bicie piany :evil:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie cze 27, 2010 20:35 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

taizu pisze:Może warto Szkotom przypomnieć, że jest u nich w kraju taka organizacja, która nazywa się RSPCA (coś jak nasza Straż dla Zwierząt, tylko o wiele, wiele bardziej) i z pewnością ją zainteresuje wiadomość, że brytyjskie koty zostały uśpione przez brytyjskich właścicieli, bo ci byli zbyt oszczędni, żeby zapłacić za formalności transportowe do ZEA albo koci hotel :mrgreen: To bardzo medialna wiadomość :mrgreen:
Moim zdaniem, jeśli naprawdę nie stać (?)ich na hotelik, powinni wejść w kontakt z jakąś fundacją prowadzącą przytulisko (tak jak Koci Świat) i płacąc pieniądze pozwalające żyć np 4 czy 6 kotom zostawić je tam ze zrzeczeniem się praw, by mogly być adoptowane, jeśli ktoś zechce.
Ale na miejscu fundacji zażądałabym pieniędzy za rok z góry :mrgreen:
Bo jak nie, to napiszemy do RSPCA: http://www.rspca.org.uk/home

A proszę uprzejmie pisz Taizu - żyjemy w wolnym kraju, a forum miau jest dostępne dla wszystkich .............

Tylko czy w ten sposób pomożesz tym kotom :?:

Ja odpadam, już nie mam siły pisać że nie jestem wielbłądem - założyłam wątek, żeby pomóc kotom ..........

Aleksandra59

Post » Nie cze 27, 2010 20:42 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

barba50 pisze:To co piszesz absolutnie nic nie wnosi do sprawy. Po co to robisz???
Chcesz pomóc :?: Nie wydaje mi się, nie tędy droga :evil: Raczej szkodzisz niż pomagasz :twisted:
Zrób coś konstruktywnego, bo to to jest tylko bicie piany :evil:

Przepraszam, jeśli to o mnie chodzi. Nie bylo moim celem wywoływanie awantur. Wydaje mi się jednak, że zaproponowałam dwa konstruktywne pomysły:
- wejście w kontakt z fundacją posiadającą większe przytulisko (2 dodatkowe koty dla DT w blokowym mieszkanku to duże obciążenie, w większym przytulisku - mniejsze) i umowa o zapłacie, która przytulisku ułatwi utrzymanie także swoich kotów, a szkockim da schronienie z potencjalną możliwością znalezienia DS na spokojnie
- jeśli Szkoci unikają odpowiedzialności finansowej, wskazałam sposób, jak ich do tego zmobilizować
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]