Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CoToMa pisze:Arcana pisze:CoToMa, dzieki za uswiadomienie, bo ja myslalam, ze sie wzruszamy dramatem osobistym Szkotow, co sie chca gladko pozbyc tych kotow.
Wiesz, akurat ja wzruszam się nad losem kotów.
I akurat w tym momencie jest mi obojętne, czy to są koty Polaków, Szkotów czy Chinczyków...
Beata pisze:CoToMa pisze:Arcana pisze:CoToMa, dzieki za uswiadomienie, bo ja myslalam, ze sie wzruszamy dramatem osobistym Szkotow, co sie chca gladko pozbyc tych kotow.
I akurat w tym momencie jest mi obojętne, czy to są koty Polaków, Szkotów czy Chinczyków...
ale czemu ktos im szuka domow, nie powinni sami tego robic?
ja nie rozumiem takich ludzitym bardziej, ze koty wygladaja na dobrze zaopiekowane do tej pory...
CoToMa pisze:Rozumiem, że najlepiej nie robic nic.
Po prostu niech uśpią...
Beata pisze:CoToMa pisze:Arcana pisze:CoToMa, dzieki za uswiadomienie, bo ja myslalam, ze sie wzruszamy dramatem osobistym Szkotow, co sie chca gladko pozbyc tych kotow.
ale czemu ktos im szuka domow, nie powinni sami tego robic?
ja nie rozumiem takich ludzitym bardziej, ze koty wygladaja na dobrze zaopiekowane do tej pory...
Arcana pisze:CoToMa pisze:Rozumiem, że najlepiej nie robic nic.
Po prostu niech uśpią...
Tak jest, jeszcze zrobic zrzute na to uspienie. I pocieszac Szkotow, bo przezyli dramat. Nie czytalas tego watku czy co?
Aleksandra59 pisze:
Arcana - jeżeli masz jakiś pomysł jak pomóc w znalezieniu tym kotom DT lub TDT to pisz. Natomiast jeżeli Twoim zamiarem jest obrażanie mnie i właścicieli kotów to mam uprzejmą prośbę - obrażaj kogoś innego i nie na tym wątku![]()
Zastanawiam się - skąd w ludziach tyle agresji, niczym nie uzasadnionej agresji![]()
Mulesia pisze:Możemy pytać "dlaczego?". Ale jakie to ma znaczenie?
Te koty potrzebują pomocy!
taizu pisze:Może warto Szkotom przypomnieć, że jest u nich w kraju taka organizacja, która nazywa się RSPCA (coś jak nasza Straż dla Zwierząt, tylko o wiele, wiele bardziej) i z pewnością ją zainteresuje wiadomość, że brytyjskie koty zostały uśpione przez brytyjskich właścicieli, bo ci byli zbyt oszczędni, żeby zapłacić za formalności transportowe do ZEA albo koci hotelTo bardzo medialna wiadomość
![]()
Moim zdaniem, jeśli naprawdę nie stać (?)ich na hotelik, powinni wejść w kontakt z jakąś fundacją prowadzącą przytulisko (tak jak Koci Świat) i płacąc pieniądze pozwalające żyć np 4 czy 6 kotom zostawić je tam ze zrzeczeniem się praw, by mogly być adoptowane, jeśli ktoś zechce.
Ale na miejscu fundacji zażądałabym pieniędzy za rok z góry![]()
Bo jak nie, to napiszemy do RSPCA: http://www.rspca.org.uk/home
barba50 pisze:To co piszesz absolutnie nic nie wnosi do sprawy. Po co to robisz???
Chcesz pomócNie wydaje mi się, nie tędy droga
Raczej szkodzisz niż pomagasz
![]()
Zrób coś konstruktywnego, bo to to jest tylko bicie piany
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], MruczkiRządzą i 227 gości