Koty ze Szkocji - nowe zdjęcia z DOMU :):):):):):):):):):):)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 27, 2010 10:16 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Aleksandra59 pisze:Nikt nawet nie zajrzy :? :cry:

Ja nie rozumiem jednego: firmy, zanim wyślą pracowników do innego kraju na kilka lat muszą uzyskać ich zgodę. Pracownik ma tutaj pełną decyzyjność - nikt go związanego za granicę nie wywiezie. Już nie mówię nawet o tym, że zawsze można zmienić pracę, jeśli to jest problem. Nie jestem wstanie myśleć o ludziach, którzy straszą zamordowaniem swoich kotów z takiej okazji, inaczej niż bardzo źle. To jest zwykły szantaż.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie cze 27, 2010 11:49 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

ryśka pisze:
Aleksandra59 pisze:Nikt nawet nie zajrzy :? :cry:

Ja nie rozumiem jednego: firmy, zanim wyślą pracowników do innego kraju na kilka lat muszą uzyskać ich zgodę. Pracownik ma tutaj pełną decyzyjność - nikt go związanego za granicę nie wywiezie. Już nie mówię nawet o tym, że zawsze można zmienić pracę, jeśli to jest problem. Nie jestem wstanie myśleć o ludziach, którzy straszą zamordowaniem swoich kotów z takiej okazji, inaczej niż bardzo źle. To jest zwykły szantaż.

Jest sporo racji w tym co piszesz, ale życie nie jest tylko czarne lub tylko białe. Sytuacje które spotykają ludzi są różne, nie wiemy jakie okoliczności sprawiły, że ci państwo musieli przyjąć kolejny (niekorzystny dla siebie, bo bez swoich zwierząt) kontrakt. To nie jest tak, że zawsze można zmienić pracę, bo tak nie jest. Zależy to od wielu warunków.
Mam nadzieję, wierzę w to, że koty znajdą bezpieczną przystań i nie chciałabym być na miejscu ich właścicieli :evil:

Skupmy się raczej na konstruktywnym sposobie rozwiązania tej trudnej sytuacji, a osąd zostawmy sumieniom...
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie cze 27, 2010 12:10 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

barba50 pisze:Skupmy się raczej na konstruktywnym sposobie rozwiązania tej trudnej sytuacji, a osąd zostawmy sumieniom...

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie cze 27, 2010 15:08 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Może jednak jakiś domek zobaczy piękne buraski ................

Aleksandra59

Post » Nie cze 27, 2010 15:24 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Przepraszam, ale coś mi się w tej sprawie mocno nie podoba - o ile rozumiem, że brytyjskiego specjalisty nie stać na wożenie kotów do ZEA czy NZ (bo w watku pojawiaja się obie nazwy) i trudno im z przyczyn formalności
to nie chce mi sie wierzyć, że nie stać ich na POLSKI hotel dla zwierząt. Na zmywak tam chyba nie jadą :evil: I że chcą uśpić koty, które mieli 5 lat. To raczej wygląda na Polaków jadących na Wyspy.
Ja raz zrezygnowalam z awansu-wyjazdu do W-wy, glównie z powodu kota właśnie.
Może pogadać z nimi w sprawie hoteliku dla zwierząt?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie cze 27, 2010 15:34 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

taizu, masz rację
pensje w ZEA dla specjalistów na kontrakcie nie są niskie (delikatnie określając)

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Nie cze 27, 2010 16:32 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

taizu pisze:Przepraszam, ale coś mi się w tej sprawie mocno nie podoba - o ile rozumiem, że brytyjskiego specjalisty nie stać na wożenie kotów do ZEA czy NZ (bo w watku pojawiaja się obie nazwy) i trudno im z przyczyn formalności
to nie chce mi sie wierzyć, że nie stać ich na POLSKI hotel dla zwierząt. Na zmywak tam chyba nie jadą :evil: I że chcą uśpić koty, które mieli 5 lat. To raczej wygląda na Polaków jadących na Wyspy.
Ja raz zrezygnowalam z awansu-wyjazdu do W-wy, glównie z powodu kota właśnie.
Może pogadać z nimi w sprawie hoteliku dla zwierząt?

dite pisze:taizu, masz rację
pensje w ZEA dla specjalistów na kontrakcie nie są niskie (delikatnie określając)

Nie będę dyskutowała - nie znam właściceli kotów osobiście. Raz rozmawiałam z właścicielką przez telefon - i jedno mogę zagwarantować TO NIE SĄ POLACY jadący na Wyspy ..........

Wątek założyłam, bo właściciele kotów szukali na cito dla nich domków - chciałam pomóc i myślałam, że znajdę taką pomoc na miau .........................

Nie było moim celem wywoływanie dyskusji na temat statusu zawodowego właścicieli kotów oraz wysokości zarobków w ZEA :?

W sumie mogli od razu podjąć decyzję o eutanazji. Nie zrobili tego - podjęli wszelkie działania aby znaleźć dom dla kotów. Ten wątek to jeden z wielu efektów tych działań ..............

Aleksandra59

Post » Nie cze 27, 2010 16:40 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Od kiedy sie u nas wykonuje eutanazje zdrowych kotow, ktore zaczely komus zawadzac?
Moze to szkocki obyczaj?

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Nie cze 27, 2010 16:44 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Arcana pisze:Od kiedy sie u nas wykonuje eutanazje zdrowych kotow, ktore zaczely komus zawadzac?
Moze to szkocki obyczaj?

Wierz mi, jak ktoś się uprze, to znajdzie weta, który to zrobi...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie cze 27, 2010 16:50 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Wierze, ale tu sie mowi o tym jako o normalnej opcji. Szlachetni Szkoci, jadacy na zarobek do Emiratow, oczekuja zajecia sie ich kotami, bo jak nie ...to pani weterynarz, co im tak pomaga, pomoze im ostatecznie sie ich pozbyc. Wzruszajace.

Arcana

Post » Nie cze 27, 2010 16:57 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Aleksandra59 nie wywołuję Ciebie do dyskusji, potraktuj moje słowa jako wyrażanie myśli nie przeciwko komuś/czemuś a na temat/albo trochę obok, w poczuciu bezsilnej złości na sytuację, bo teraz kotów i kociąt jest mnóstwo, szanse na dom dla dorosłych niewielkie, więc eutanazja (a dosłownie nie eutanazja tylko uśpienie zdrowych zwierząt, bo One nie są chore).
Ty robisz doskonałą robotę i mam nadzieję, że dom/dom tymczasowy/hotelik/albo opiekun, jeżeli koty mogą zostać w dotychczasowym mieszkaniu, się jednak znajdzie. Popieram Twoje działania.

Ale dziś czytam, że do schroniska trafiło kilkanaście nowych kotów, adopcji zero. A te dwa koty mają już swojego człowieka i to niesprawiedliwe, że kwestia finansowa wchodzi w grę przy decyzji o życiu członka rodziny.
Bezsilna złość.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Nie cze 27, 2010 17:11 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Arcana pisze:Wierze, ale tu sie mowi o tym jako o normalnej opcji. Szlachetni Szkoci, jadacy na zarobek do Emiratow, oczekuja zajecia sie ich kotami, bo jak nie ...to pani weterynarz, co im tak pomaga, pomoze im ostatecznie sie ich pozbyc. Wzruszajace.

Na tym forum pomaga się kotom
I w tym celu zostal założony wątek...
...

CoToMa

Post » Nie cze 27, 2010 17:15 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

CoToMa, dzieki za uswiadomienie, bo ja myslalam, ze sie wzruszamy dramatem osobistym Szkotow, co sie chca gladko pozbyc tych kotow.

Arcana

Post » Nie cze 27, 2010 17:16 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Jak sie uda, to komus dac, a jak nie, to uspic w cholere.

Arcana

Post » Nie cze 27, 2010 17:20 Re: DOM NA CITO dla kotów ze Szkocji -domu brak groźba eutanazji

Arcana pisze:CoToMa, dzieki za uswiadomienie, bo ja myslalam, ze sie wzruszamy dramatem osobistym Szkotow, co sie chca gladko pozbyc tych kotow.

Wiesz, akurat ja wzruszam się nad losem kotów.
I akurat w tym momencie jest mi obojętne, czy to są koty Polaków, Szkotów czy Chinczyków...
...

CoToMa

[poprzednia][następna]