BUBU 2 MA CUDOWNY DS U KATARZYNY1207 [*]ŻEGNAJ BUBU:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 22, 2010 21:26 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Kurcze, Bubusiu, no tak nic, nic, co Ty jadłeś kocie, bo po posturze widać że nie głodowałeś :roll:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto cze 22, 2010 21:44 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

ciesze sie, ze Bubus trafil w rece Kasi :) Teraz cioteczki moga spac spokojne o niego :) Jest w dobrych rekach kocio kochany, a na pewno i DS sie znajdzie :) :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto cze 22, 2010 21:56 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

maueczarne pisze:Ja myślę, że może mleko normalne, śmietanka itp. może go skusić. A wtedy i łatwiej qpal pójdzie, bo chyba jeszcze nie było o ile dobrze pamiętam.
Trzymam mocno kciuki :ok:

Nie chce ani mleka, ani śmietanki ... próbowałam...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto cze 22, 2010 22:21 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Albo może jakaś saszetka np kurczak w sosie,qrka pomysłu mi brak
Albo cały czas ten stres jeszcze działa?Nie wiem zachodzę w głowę.Chyba,że Kasiu może do weta się przejdź jak masz blisko,żeby coś poradził,może jakiś zastrzyk mu da/
Kiedyś jak nasza Mycha nie chciała jeść po szczepieniu,dosłownie nic,to tż zaniósł ją do weta ,a ten jej dał zastrzyk jakiś na wzmocnienie i na apetyt.Po przyjściu do domu mineło jakieś 15-20 minut i jak zaczęła dosłownie wpitalać to tylko kita jej chodziła.Może jak nie dadzą rady domowe sposoby to może tak?nie wiem,tak mi go szkoda :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto cze 22, 2010 22:23 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

jedz, kotenku, jedz! :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro cze 23, 2010 0:10 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Dobry jest tez napoj Viyo, jak juz nic nie chce jesc, to chociaz polize troche...

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Śro cze 23, 2010 6:37 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

A nie ma on nadżerek na języczku? może dlatego nic nie chce jeść.
Można mu też podać na apetyt pastę calopet, samą albo zmieszaną z jakimś pasztecikiem lub convem.
Niejadki (niektóre) lubią też gerberki (indyk, kurczak).
Miałam kiedyś na tymczasie kotkę: Bródkę, miała nadżerki i musiałam ją karmić jakiś czas przez sondę donosową. Nie było lekko, złościła sie na mnie, poza tym całe forum (no prawie całe) było na mnie oburzone, że męczę kota ale kiciunia wyszła z tego a teraz mieszka w super stałym domku i ma się bardzo dobrze.
Kciuki za Bubunia :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro cze 23, 2010 8:42 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Bubuś nie ma ani nadżerek, ani kataru..., gerberki są bleee. Ale odnotowaliśmy mały sukces - o 2 w nocy był kupal wreszcie, podjadł trochę suchego, kitekata i szyneczki... Teraz już jestem pewna, że on był karmiony inaczej niż moje futerka, tylko muszę trafić w to, co dostawał ... Co mogła mu dawać raczej niebogata starsza pani (zakładam, że niebogata, bo wtedy zamiast domu starców miała by prywatną opiekunkę)...Już wiem, że kitekata jadał...
Ja goopia chciałam go "odchudzać" na RC dla kastratów... :roll:, a teraz ze skóry wyłażę, żeby jadł cokolwiek, nawet najgorsze badziewie...Kropencjusz jak zobaczył zestaw misek Bubusia to aż drgawek dostał z podniecenia :mrgreen: (bidulek jest na diecie dla alergików)...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Śro cze 23, 2010 8:45 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

katarzyna1207 pisze:Bubuś nie ma ani nadżerek, ani kataru..., gerberki są bleee. Ale odnotowaliśmy mały sukces - o 2 w nocy był kupal wreszcie, podjadł trochę suchego, kitekata i szyneczki... Teraz już jestem pewna, że on był karmiony inaczej niż moje futerka, tylko muszę trafić w to, co dostawał ... Co mogła mu dawać raczej niebogata starsza pani (zakładam, że niebogata, bo wtedy zamiast domu starców miała by prywatną opiekunkę)...Już wiem, że kitekata jadał...
Ja goopia chciałam go "odchudzać" na RC dla kastratów... :roll:, a teraz ze skóry wyłażę, żeby jadł cokolwiek, nawet najgorsze badziewie...Kropencjusz jak zobaczył zestaw misek Bubusia to aż drgawek dostał z podniecenia :mrgreen: (bidulek jest na diecie dla alergików)...

hmmm... skoro sięgamy do dolnej półki to może faktycznie whiskas, kk, friskies, są też tzw. "1" a z domowych serek biały, żółty, jejeczniczka, zupki, pasztetowa, metka itd
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro cze 23, 2010 9:32 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

ale to tak na zachętę, prawda?

ja mam takiego dziada, kompletnie nie chcial jesc dobrego zarcia. a musial jesc cokolwiek. przerazliwie byl chudy po schronisku.
jadl wiec tony kitekata i bardzo byl szczesliwy :roll:
teraz, kiedy sie uspokoil, przetrzymalam go 2-3 dni i juz pieknie je chrupeczki, RC, specjalnie dla niego :1luvu:

don_kiciuch

Od: Czw kwi 01, 2010 18:27

Post » Śro cze 23, 2010 9:42 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

aha i jeszcze może awaryjnie chlebek z masełkiem i parówka? chłopskie jadło, ale żaden kot ani pies mi jeszcze nie odpuścił przy takiej kolacji...
tak na cieplutko, pachnące...

don_kiciuch

Od: Czw kwi 01, 2010 18:27

Post » Śro cze 23, 2010 9:57 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

mar9 pisze: są też tzw. "1"

Znaczy Purina_1, w zielonych opakowaniach :?: :roll: :D
Kciuki za niejadka.

Kasiu, i jakby co, pamiętaj, że obiecałam Ci wsparcie. Pisz.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro cze 23, 2010 10:05 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

Myszeńk@ pisze:

Kciuki za niejadka.

Kasiu, i jakby co, pamiętaj, że obiecałam Ci wsparcie. Pisz.

to chyba nie jest z puriny, takie puszki 400 gramowe, z dużą jedynką jako nazwą na etykiecie, widuję toto w Realu, sorry ale nigdy się temu z bliska nie przyglądałam i nie wiem, kto to produkuje
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro cze 23, 2010 10:07 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

mar9 pisze:
Myszeńk@ pisze:

to chyba nie jest z puriny, takie puszki 400 gramowe, z dużą jedynką jako nazwą na etykiecie, widuję toto w Realu, sorry ale nigdy się temu z bliska nie przyglądałam i nie wiem, kto to produkuje

A, widzisz, no to faktycznie co innego.
W takim razie do spisu karm dobrychinaczej dopisuję Purinę One, bardzo ostatnio reklmowaną.
Możo toto Bubu zje? :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro cze 23, 2010 10:12 Re: BUBU 2 - ma cudowny DT - szuka DS

tak jeszcze pomyślałam: może chlebek z masełkiem
jeśli ta była pani żyła skromnie to i ona skromnie jadła i kocio też pewnie szyneczki nie jadał
a kocie jedzonko, o ile je kupowała te pewnie te z niższych półek
może też sugerowała się reklamami w typie "Twój kot kupowałby whiskas"
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]