Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 22, 2010 18:20 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Alienor pisze:OK, mam nadzieję, że będę mogła odebrać w sobotę :) Po prostu zmiany nam się z hidi często rozjeżdżają i wtedy trudno cokolwiek ustalić. :roll:

Bożenka jutro przekaże klucze Gosi i bedziesz mogła je odebrć w sobote na imprezie:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 22, 2010 18:30 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

witam się wieczornie
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto cze 22, 2010 19:56 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Filomen pisze:
Mara S pisze:Czyli dopiero później siędowiemy co z tą biedną kicią:(? CZy moze ktoś juz coś wie?

Baśka jest niemozliwa - wszystkich trzyma w napięciu - zdradze tajemnicę, wiem od Piotrka. Kicia nie ma białaczki, na szczęście, podobno to powikłania od kociego kataru. Dostała leki, wierzę w dr Ewelinę :)
Reszte napisze Basia

Dzięki za info - przynajmniej taka drobna, dobra wiadomość :ok:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto cze 22, 2010 19:58 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

A mnie zaraz diabli wezmą :( już któryś raz z rzędu mam telefon od osoby z Sosnowca która wcześniej dzwoniła do jakiejś osoby z jakiejś Fundacji, i od tej osoby dostała mój telefon, bo kot jest z terenu Sosnowca , a nie z jej miasta więc przekierowywuje telefony do mnie, przecież chyba wszyscy którzy pomagają kociakom w tym okresie wiedzą jaką mamy wszyscy sytuację :evil: nie jest to chyba fer :twisted: następnym razem poproszę o numer telefonu tej osoby bo szczerze mówiąc wcale mi się nie podoba takie postępowanie :( chodzi o koteczkę, błąka się w okolicach Harcerskiej. Pani mówi że ewidentnie domowa chodzi i płacze , ktoś ją tam dokarmia , ale kicia garnie się do domu :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto cze 22, 2010 20:01 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Jak ktoś ją złapie (mogę pomóc) to ją mogę wziąść na dt bo póki co nadal nie złapałam kotki z małym/małymi z klatki obok :( - szkoda, że nie mogę pożyczyć tego chwytaka bo kotka da się podejść na ok. 0.5m

Mara S

Post » Wto cze 22, 2010 20:11 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

mar_tika pisze:
Alienor pisze:OK, mam nadzieję, że będę mogła odebrać w sobotę :) Po prostu zmiany nam się z hidi często rozjeżdżają i wtedy trudno cokolwiek ustalić. :roll:

Bożenka jutro przekaże klucze Gosi i bedziesz mogła je odebrć w sobote na imprezie:)

Jestem z Bożeną umówiona na podpisanie listy założycieli na ok 15 -tej w chatce, oczywiście wezmę klucze - jak rozumiem mam je przekazać na kociej imprezie ?
Tereniu nie denerwuj się z powodu głupich ludzi co dzwonią, bo to i tak lepsze niż skrzywdzony kot . Jeśli ktoś tak postępuje ,a uważa się za organizację ochrony zwierząt pomagającą kotom , to tylko kolejny dowód na to że są organizacje i ORGANIZACJE. Może kotu uda się pomóc? Rejonizacja - toż to czysta komuna i nawracający idiotyzm który jeszcze jak widać nie wywietrzał ludziom z głowy. A może wprowadzimy kartki na koty ???, albo kotom się będzie pomagać od 13 -tej ? może ja jestem od niedawna w tym " biznesie" ale jeśli ktoś lubi koty naprawdę to nigdy by nie zadzwonił że to nie jego " rejon" tylko pomógł zwierzęciu. :evil: :evil: :evil:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto cze 22, 2010 20:13 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

hyhy, terenia 1-to nie ja :wink:
aczkolwiek też mam codziennie takie telefony-tylko że ja już nawet się nie zastanawiam skąd ten ktoś ma mój numer
mam wrażenie ,że mój numer ma cała południowa Polska :wink:
i że ja to mam wszędzie w/g wszystkich max blisko

trzymam za wolontariat
mam nadzieje ,że jakoś się Wam to poukłada :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto cze 22, 2010 20:33 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Mara S pisze:Jak ktoś ją złapie (mogę pomóc) to ją mogę wziąść na dt bo póki co nadal nie złapałam kotki z małym/małymi z klatki obok :( - szkoda, że nie mogę pożyczyć tego chwytaka bo kotka da się podejść na ok. 0.5m

A dlaczego nie możesz pożyczyć chwytaka?Nie rozumiem ?

Gosiu klucze przekaż Marzenie(Alienor).No chyba że nie bedzie Marzenki na imprezie to daj je Baśce:)

No ja powiem szczerze że też nie rozumiem tej rejonizacji.Wszak Pepsi i Petra które były u mnie na Dt pochodzą z Dąbrowy i powiem szczerze nie patrzylam na to czy przypadkiem nie mają na tyłku wytatuowanego Made In Dąbrowa czy Sosnowiec.Dla mnie kot w potrzebie to kot w potrzebie i tyle .Nie ważne skąd jest

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 22, 2010 20:47 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Mała1 pisze:hyhy, terenia 1-to nie ja :wink:
aczkolwiek też mam codziennie takie telefony-tylko że ja już nawet się nie zastanawiam skąd ten ktoś ma mój numer
mam wrażenie ,że mój numer ma cała południowa Polska :wink:
i że ja to mam wszędzie w/g wszystkich max blisko

trzymam za wolontariat
mam nadzieje ,że jakoś się Wam to poukłada :ok:

No Mała spokojnie raczej to nie Ty :wink: wiem że takie telefony to codzienność, bo codziennie je odbieram ale dziś w związku z moją sytuacją rodzinną troszkę mnie diabli wzięli, jakoś damy radę :) szkoda że tak trafiło w najgorętszy koci okres - całą masa kociaków i takie ledwie, ledwie adopcje :(

terenia1

Post » Wto cze 22, 2010 20:50 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

mar_tika pisze:
Mara S pisze:Jak ktoś ją złapie (mogę pomóc) to ją mogę wziąść na dt bo póki co nadal nie złapałam kotki z małym/małymi z klatki obok :( - szkoda, że nie mogę pożyczyć tego chwytaka bo kotka da się podejść na ok. 0.5m

Gosiu klucze przekaż Marzenie(Alienor).No chyba że nie bedzie Marzenki na imprezie to daj je Baśce:)

No ja powiem szczerze że też nie rozumiem tej rejonizacji.Wszak Pepsi i Petra które były u mnie na Dt pochodzą z Dąbrowy i powiem szczerze nie patrzylam na to czy przypadkiem nie mają na tyłku wytatuowanego Made In Dąbrowa czy Sosnowiec.Dla mnie kot w potrzebie to kot w potrzebie i tyle .Nie ważne skąd jest

Mara jeśli chcesz pożyczyć chwytak to przecież jak Marta pisała nie ma njmniejszego problemu, mamy też już swoją własną klatkę-łapkę więc jeśli jest potrzebna też wypozyczymy nie ma żadnego problemu :wink:

terenia1

Post » Wto cze 22, 2010 20:52 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

noo-mnie diabli wzieli jakies dwa tyg temu i trzymają...mocno jak diabli :wink: niestety

w kazdym razie jestem teraz na etapie myślenia ,że wszystkie koty wszędzie poumierają i żaden już nigdy nie znajdzie domu

a zawsze myślałam ,że jestem optymistką :roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto cze 22, 2010 21:03 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

DYŻURY NA NASTĘPNY TYDZIEŃ
PON(28.06) R MONIKA W TERESA
WTO(29.06) R ..... W ......
ŚRO(30.06) R ...... W TERESA
CZW(01.07) R W ALIENOR
PIĄ(02.07) R ..... W ALIENOR
SOB(03.07) R ...... W .......
NIED(04.07) R DOROTA W ........
Baśka proszę Cię bardzo nanieś ten grafik w kociarni, i jutro to co jest w kociarni nanieś to tu, bo się wszystko pochrzani ja dyżur mam dopiero w poniedziałek, i raczej wcześnie nie wpadnę bo od wczoraj mam mamusię w szpitalu i będę codziennie do niej jeździła.
Na następne dwa tygodnie musisz zadbać o grafik dyżurów w kociarni bo ja wyjeżdżam na urlop drugiego lipca i wracam około sidemnastego. Zresztą pogadamy i poustalamy pewne sprawy na imprezie :mrgreen:

terenia1

Post » Wto cze 22, 2010 21:07 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

mar_tika pisze:

No pytałam Basię i powiedziała, że nie ma sznas bo chwytak jest przeznaczony tylko do podawania kotom leków

Mara S

Post » Wto cze 22, 2010 21:28 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Mara S pisze:
mar_tika pisze:

No pytałam Basię i powiedziała, że nie ma sznas bo chwytak jest przeznaczony tylko do podawania kotom leków

łooo matko nie wiedziałam, ale nazwa chwytak brzmi, że do chwytania może zastosowania są dwojakie, ja osobiście się nie znam bo kotów nie łapałam ani na klatkę ani na chwytak, nie wiem czy się da chwytakiem złapać kota, ale można spróbować ja kiedyś dawno temu łapałam bardzo dziką kotkę takim podbierakiem na ryby, zadziałąło bęzbłędnie złapało się ją bez problemu gorzej było z zapakowaniem kotki do klatki, no ale to było dośc dawno jak nie wiedziałam, że istnieją klatki łapki.

terenia1

Post » Wto cze 22, 2010 21:36 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

No własnie wydaje mi sie, że takim chwytakiem mogłabym pędzej złapać tą kicię. Ja próbowałam juz dawniej stosowania klatki łapki i niestety nie szło mi to za dobrze - poza tym nie mam czasu by siedzieć 10 godzin i pilnować klatki w nadziei, że kotka tam wejdzie bo wydaje mi się, że niektóre koty są b. nieufne. Jeśli mogłabym jednak pożyczyc ten chwytak to byłabym b. wdzięczna. Jeśłi nie to moze ktoś ma pożuyczyc coś podobnego - jakąś taką łapkę na kiju - na ryby czy na motyle :) ?

Mara S

[poprzednia][następna]