PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 22, 2010 10:48 Re: Pod Jednym Dachem - Operacja ZABIEG! 1 potyczka wygrana!:D

Chiara pisze:A Wy tak serio o tym podatku ? Bo gdyby kilka osób rzeczywiście zadeklarowało wpłacanie co miesiąc jakiejś umownej kwoty tak jak w przypadku adopcji wirtualnej to co miesiąc byłaby pula pieniędzy do wykorzystania tylko na sterylizację. Czyli ileś kotów - choćby niedużo - miałoby zapewniony zabieg.

Ja się obłożę tak jak Beata 8) I może jeszcze paru pasjonatów :kotek:

Chiara, no ja czekalam az fundacja bedzie miec konto :wink: dla mnie to kontynuacja CIACH!a :lol:
od lipca bede wplacac co miesiac przynajmniej 50 zl, moze dojda jakies bazarki?

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto cze 22, 2010 11:52 Re: Pod Jednym Dachem - Operacja ZABIEG! 1 potyczka wygrana!:D

Beata pisze:
Chiara pisze:A Wy tak serio o tym podatku ? Bo gdyby kilka osób rzeczywiście zadeklarowało wpłacanie co miesiąc jakiejś umownej kwoty tak jak w przypadku adopcji wirtualnej to co miesiąc byłaby pula pieniędzy do wykorzystania tylko na sterylizację. Czyli ileś kotów - choćby niedużo - miałoby zapewniony zabieg.

Ja się obłożę tak jak Beata 8) I może jeszcze paru pasjonatów :kotek:

Chiara, no ja czekalam az fundacja bedzie miec konto :wink: dla mnie to kontynuacja CIACH!a :lol:
od lipca bede wplacac co miesiac przynajmniej 50 zl, moze dojda jakies bazarki?

To ja tez przynajmniej 50 zl

Kto jeszcze sie opodatkuje ? 8)

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto cze 22, 2010 13:33 Re: Pod Jednym Dachem - Operacja ZABIEG! 1 potyczka wygrana!:D

Starchureczko, no ale , ale , a ja myślałam, że z radością podprowadzimy kota sąsiadowi i oddamy po metamorfozie:D
nie no zartuje, jasne ze wart porozmawiac. ale jak sie nei zgodza a kot jest wychodzący to ja bym sie nie przejmowala opinią wlasciciela :twisted:

ad KOCURY- faktycznie, kotki to najwazniejsza sprawa. checi mam duzo ale czasem brak rozsadnego ogladu sprawy:) napalilam sie na 'unieszkodliwianie' obu plci na calym swiecie, lacznie z kotami Pigmejow i Buszmenow.

co do przygarniania kotow, to tez nie jestem za bardzo za, chyba ze sie zgubila bida i tak baaardzo sie garnie. Kiedys zadomowil mi sie kot pod drzwiami. Nadeszla zima. Biedny Filipek co noc spal na naszej wycieraczce i sie chcial przytulac. No wiec zamieszkal u nas, nie zapomne tego kota. Niestety moja matka pozwolila mu umrzec na zapalenie pluc, kiedy juz z nia nie mieszkalam.

CO do podatku - skromnie deklaruje 30 zl, na razie. Rozejrze sie w budzecie i sprobuje zdeklarowac wiecej, za miesiac:) gdzie , komu moje skromne wypociny przekazac?

don_kiciuch

Od: Czw kwi 01, 2010 18:27

Post » Wto cze 22, 2010 14:13 Re: Pod Jednym Dachem - Operacja ZABIEG! 1 potyczka wygrana!:D

don_kiciuch pisze:Starchureczko, no ale , ale , a ja myślałam, że z radością podprowadzimy kota sąsiadowi i oddamy po metamorfozie:D
nie no zartuje, jasne ze wart porozmawiac. ale jak sie nei zgodza a kot jest wychodzący to ja bym sie nie przejmowala opinią wlasciciela :twisted:

ad KOCURY- faktycznie, kotki to najwazniejsza sprawa. checi mam duzo ale czasem brak rozsadnego ogladu sprawy:) napalilam sie na 'unieszkodliwianie' obu plci na calym swiecie, lacznie z kotami Pigmejow i Buszmenow.

Bezdomnych kotek jest niestety tak strasznie duzo, ze nawet ograniczajac sie do nich zadna fundacja nie bedzie narzekac na brak pracy :(

don_kiciuch pisze:CO do podatku - skromnie deklaruje 30 zl, na razie. Rozejrze sie w budzecie i sprobuje zdeklarowac wiecej, za miesiac:) gdzie , komu moje skromne wypociny przekazac?

Brawo :ok: Numer konta jest podany na pierwszej stronie.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto cze 22, 2010 14:28 Re: Pod Jednym Dachem - Operacja ZABIEG! 1 potyczka wygrana!:D

Obykotelki,

Wasza postawa wzbudziła entuzjazm w Sztabie Zjednoczonych Pod Jednym Dachem Sił Zabiegowych.:) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasi cywilni doradcy, skupieni w sztabach armijnych w Krakowie i Bielsku-Białej mruczą z satysfakcją i aprobatą. Ba! Doradca Gandalf na waszą cześć pożarł zielonego ogórka bez skórki i konsekwencji!:)

Trwają ostatnie prace nad dekretami wojennymi precyzującymi sprawy organizacyjne. Spodziewamy się w ciągu 48 godzin ogłosić szczegółowy plan systemów: zaciągu, podatkowego i propagandowego.

Na pohybel bezdomności! Niech lancet będzie z Wami! :ok: :ok: :ok:

Ze SZPoJeDaSZ - My.;)

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Wto cze 22, 2010 15:07 Re: PJD - Operacja ZABIEG! Spontaniczne wsparcie ludności! :D

Ba! Doradca Gandalf na waszą cześć pożarł zielonego ogórka bez skórki i konsekwencji!:)

... :rudolf:
http://www.youtube.com/watch?v=Dy1pDyLX ... re=related

niejeden kot zawarczał już nad ogórkiem!

don_kiciuch

Post » Wto cze 22, 2010 15:50 Re: PJD - Operacja ZABIEG! Spontaniczne wsparcie ludności! :D

Licytacja na rzecz dozbrojenia finansowego Brygad Antybezdomnosciowych działających w ramach Operacji Zabieg: viewtopic.php?f=20&t=113128&p=6113319#p6113319

Zapraszam do licytowania - bezdomne koty czekają! Brygady oczekują tylko na zastrzyk finansowy, by ruszyć do boju! :kotek:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto cze 22, 2010 15:55 Re: PJD - Operacja ZABIEG! Spontaniczne wsparcie ludności! :D

don_kiciuch pisze:
Ba! Doradca Gandalf na waszą cześć pożarł zielonego ogórka bez skórki i konsekwencji!:)

... :rudolf:
http://www.youtube.com/watch?v=Dy1pDyLX ... re=related

niejeden kot zawarczał już nad ogórkiem!

Boosz... jaka bida... :( Te biedaki, kiedy głodują są gotowe zabić za kawałek warzywa... :cry:

janykiel

Od: Wto lip 05, 2005 19:54
Lokalizacja: miejscowy od 2002: ex Gandalf Jarka, ex janykiel3, ex ascalithion:P, ex Jose AB

Post » Wto cze 22, 2010 16:26 Re: PJD - Operacja ZABIEG! Spontaniczne wsparcie ludności! :D

Brygada B-B prowadzi rozpoznanie na swoim terenie. Na osiedlu pojawił się nowy kot - bez ogona. Płochliwy, ale z tego co obserwujemy, mimo niechęci kocich tubylców nie odpuszcza i trzyma się terenu. Jeszcze nie wiemy, gdzie stołówkuje, ale biorąc pod uwagę, że Jose Arcadio Buendia był świadkiem sytuacji, w której "nasz" osiedlowy Pum bardzo się irytował obecnością kota bezogonkowego, sądzimy, że to kocurek i że trzyma się w pobliżu. W najbliższym czasie wyruszę na spotkanie z naszymi Karmicielkami.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto cze 22, 2010 17:25 Re: PJD - Operacja ZABIEG! Spontaniczne wsparcie ludności! :D

'...Pum denerwowal sie obecnoscia kota bezogonkowego'
no to trzeba doczepic....
:kotek:

powiedzcie mu ze jesli ma jajuszka to ma szczescie,jesli nie ma to ma Starchurke na karku :twisted:

don_kiciuch

Post » Wto cze 22, 2010 17:34 Re: PJD - Operacja ZABIEG! Spontaniczne wsparcie ludności! :D

proszę mi podpowiedziec, jaki mam wpisac adres przy przelewie -
moj bank tego wymaga. chyba ze moge nasciemniac, ale nigdy teog nie robilam i boje sie ze cos bedzie nie tak:D:D
biedna gosia nie umie klamac :aniolek:

Jose,
nawet najgrubszy, najlepiej odzywiony kot nie przepusci ogorka.

ah widzialam takeigo bloga, gdzie 2-letni synek wychowuje sie z kotami od urodzenia. maja taka wiez, ze koty przelkną od niego i brokuła, i szpinaczek.... tak go kochaja :ryk:

don_kiciuch

Post » Wto cze 22, 2010 18:03 Re: PJD - Operacja ZABIEG! Spontaniczne wsparcie ludności! :D

Ten kot na filmie akurat chudziutki był, więc trudno ocenić, czy jadł z uwielbienia dla ogórków, czy też po prostu zdążył się nauczyć, że i ogórkowi nie wolno przepuścić. Nie wszystkie koty lubią ogórki :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto cze 22, 2010 18:04 Re: PJD - Operacja ZABIEG! Spontaniczne wsparcie ludności! :D

Brokuł to jeszcze, ale szpinaczek jest pełen szczawianów, a te kotom ponoć nie służą :).

Gosiu, adres do przelewu:

ul Na Kozłówce 5/44, 30-631 Kraków.

luelka

Post » Wto cze 22, 2010 18:51 Re: PJD - Operacja ZABIEG! Spontaniczne wsparcie ludności! :D

Jeśli i mój skromny udział przyjmiecie, to się opodatkuję od lipca :)
Niestety czerwcowe finanse są już w ilości śladowej... A lipcowe do rozplanowania :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto cze 22, 2010 19:11 Re: PJD - Operacja ZABIEG! Spontaniczne wsparcie ludności! :D

Sarah, każda pomoc jest bardzo ważna! Bardzo dziękujemy! :).

Chciałabym przy okazji napisać, że bazarek, o którym dzisiaj pisałam, już się zdążył skończyć - dzięki grrr... i Alienor zebraliśmy 41 zł! To nieco ponad 1/3 całej sterylizacji jednej kotki!

Wróg jednak nie śpi, Bezdomność nasłuchuje, da się wyczuć ruchy na froncie... Mam dziwne podejrzenia, że dzisiaj w nocy dojdzie do kolejnego starcia...

luelka

[poprzednia][następna]